Új hozzászólás Aktív témák

  • dgyuri0123

    nagyúr

    válasz kukulec #4144 üzenetére

    Helló srácok!

    Mivel nem nagyon pörög a topik, gondoltam, írok pár sort a Primare i22 erősítő "evolúciós" viselkedéséről, ha nem baj.. :) Korábbi "verzió" Vincent SV232/Pro Ject Dac Box RS dac/ProAc Studio 248 dobozok/Zu Audio Libtec hf. kábel.
    Nos, az első 100 órát szívesen elfelejteném, de nem tudom... Kissé lapos, kissé torz, kissé kukorékolós, kissé sáv határolt stb. Most kb 200-250 óra után selymes, hatalmas a dinamika, remek a felbontás, nagyon tiszta és artikulált, nagy a színpad, pontosan pozicionált az előadó, az énekhangok rengeteget javultak, már nincs sistergős, trombitaszerű tülkölés a tenor hangjában, vagy idegesség a szoprán hangszínben.. az énekes hátrébb húzódott, kevésbé nyomulós... pl. Sting vagy Mick Hucknall "kukorékolása" bársonyos tónusú lett, nem szaggatja a fülem, amit kevésszer hallottam jobban szólni más rendszertől, de az is igaz, hogy azok sokkal drágább rendszerek voltak, mint most a sajátom. A basszus feszes, erőteljes, nagyon mélyre megy. A hangszerek gyönyörűen szólnak... fafúvósok (pl klarinét) öblösen "fásan" szól, a rezesek ércesen, de nem torzan, a zongora testes, gyönyörű a hangszíne, a nagybőgő hatalmas testű és borzongatóan szép a hangszíne. Klasszikus zene is kezd úgy szólni, ahogyan azt elvártam volna eddig, csak sajnos eddig nagyon-nagyon messze volt a "hallgathatótól". Nagyon röviden ennyi lenne.. az előző rendszeremhez mérten természetesen. Azt megjegyezném, hogy az i22 saját dacját használom, nincs egyéb külső dac, ami azért lényeges számomra, mert a beépített dac elvileg (papíron) "lényegesen" kevesebbet tud, mint az RS dac (nincs natív DSD, nincs 192 kHz USB-ről), de ezek hiányát valahogy mégsem vélem felfedezni... Forrás laptop/JRiver, mint eddig, de nagyon másképpen szól (sokkal jobban), mint az előző rendszerem, az biztos. Erős szintet léptem ezzel az erősítő/dac cserével, szerintem.
    És, még kevésbé fogadom el, hogy egy meglévő rendszert addig pumpáljunk, amíg ki nem pukkan, mert egy "sima" csere is hozhat bődületes minőségi javulást még akkor is, ha árban nem lépek feljebb... no meg a ProAc is most érzi jól magát... mert eddig bele volt szorulva egy csomó hang... :)

    Nem vitaindítónak szánom amit most mondok, de az akusztika mit sem változott és mégis, az eddig elhaló prezensz tartomány is előkerült és már nincs semmilyen hiányérzetem felbontással, részletességgel és mikro/makro dinamikával kapcsolatban..

    Az fontos tény, hogy nem "hájend" a hangminőség, szóval ne úgy olvassátok, hogy aztán most nirvána van, de ahhoz képest, ami eddig volt, bizony mégis az....egy darabig... :D

    Bocs, ha zavartam...

    "csak a zene van"

Új hozzászólás Aktív témák