Új hozzászólás Aktív témák
-
Pintim....
tag
Sziasztok. Dietas colat lehet inni? Attol nem hizunk ugye?
-
Szevam
senior tag
Sziasztok!
Sajnos nem találtam megfelelőbb topicot ehhez a kérdéshez, ha van akkor bocsánat és kérném szépen az elérhetőséget (Káros étel, ital topicba írtam már, de az a topic kihaltabb mint ez
)
Az lenne a kérdésem, hogy szerintetek manapság a konzerves halakban (főleg tonhal) mennyire akkumulálódhatott a nehézfém? Milyen halkonzervet lenne érdemes venni, amiben nagyobb valószínűséggel kevesebb nehézfém van?
A válaszotokat, segítségeteket előre is köszönöm -
szasanyi
félisten
válasz
FatalEror #192 üzenetére
2 dolgot felejts el mindjárt az elején:
- ha nem eszel akkor lefogysz, és
- minden ételt amiben normál liszt és/vagy telített zsír vanNem tudom mekkora súlyfelesleget akarsz leadni, sem azt hány éves vagy és a legfontosabbat azaz mit vagy hajlandó megtenni érte. NEM arra gondolok, hogy sok pénzért vegyél meg bármit is ami fogyást ígér, hanem a "szenvedésre és a nélkülözésre" ami ezzel jár.
Táplálékkiegészítő hasznos segítség lehet, de nem akármi és csak módjával mert egyrészt nem olcsóak, másrészt csodaszer nem létezik (akkor nem lennének kövér emberek).Sajnos ez a probléma, hogy szenvedélyesen szeretem az ízeket nem fog könnyíteni az tuti.
MOD - egyébként van-e már előrelépés? Mivel közel 2 hónap eltelt ezért kérdezem.
-
FatalEror
addikt
Sziasztok!
Próbálok-szeretnék fogyni!Tudom,hogy az étkezés nem elég,rendszeresen szoktam futni is.Igaz ezt csak nyáron,amikor itt a jó idő,de akkor nincs megállás,mindennap több kilóméter.
Szóval étkezés.Jelenleg ott tartok,hogy néha reggel szoktam enni gabona pelyhet,ez nem jellemző,ebédig semmi,de van,hogy ez ebéd is 4 óra tájékára esik,általában húst szoktam enni valami körettel a hús pedig panírozott csirkemell,egy szelet,sütőben sütve olaj nélkül.Van,hogy kukoricást rizst,van,hogy krumplipürét eszek hozzá,de van,hogy csak 1 félbevágott szelet kenyér közé csapom.Vacsorára semmi kenyér,megint csak pehely.Szóval nagyjából ennyi lenne,hétvégén vannak kivételek,de nem sűrűn.Másik probléma,hogy szenvedélyesen szeretem az ízeket,és főzni is,szóval a többi dolog pedig magától értetődő.Szóval szívesen fogadnék tanácsokat az étrendváltozással kapcsolatban. -
Kérlek ne haragudjatok, hogy itt szemetelek. Amiért mégis teszem, az az, hogy sok itt az olyan emberke aki az egészséges táplálkozás híve. Szerintem a frissen sajtolt olajnál nehezen találni jobb kiegészítő az egészséges étrendhez. Én pl ha tehetem mindenre öntögetem a finomabbnál finomabb 100%os oliva olajakat.
Van egy klassz olajprés amit kinéztem a neten, mindenféle magból lehet házilag olajot sajtolni. Ha valaki szeretne ilyet otthonra, az itt olvashat bővebben a dologról!Még egyszer elnézést az OFF-ért, de tényleg nincs jobb ötletem a népszerűsítéshez.
-
CheaterBandi
tag
Hello novemberbe múltam 16 éves. Májusba lesz 2éve hogy konditerembe járok! elöször 66kg voltam most 83kg és 178cm magas. Csirkemellet eszek, és egy tömegnövelőt a kezdetek óta. A kezem 40cm lett a kezdeti 33-ról . Arra gondoltam leszálkásitok de nem tudom hogyan kezdjek hozzá nem igen van olyan aki tudna konditerembe segiteni és nem akarok az edzőnek ezreket kifizetni minden ötletért..... Amira kiváncsi vagyok a diéta most miben nyilvánul meg no cukor , üditő stb ? És a kardio heti mennyi legyen és milyen gépen futógép,bicikli,eliptikus tréner stb... És az edzésterven mit érdemes változtatni ? (ha kell)
Mindenkinek nagyon köszönöm előre is a segitséget !!!
-
tolts.hu
őstag
Sziasztok, hol találok olyan listát, ahol olyan ételek vannak, amiben nincs egyátalán rost?
-
Gabis
őstag
Ha van kedved és időd, esetleg van olyan recepted amit szeretnél mással megosztani vagy csak véleményeznéd egy jó vagy éppen rossz élményt nyújtó vendéglátóhelyet akkor látogass el a Gasztrokalandorra
-
atus
senior tag
Épp tatárbifszteket majszolok vajas piritós helyett puffasztott rizzsel, és eszembe jutott ez a topik. Bélszín helyett lehet fehérpecsenyéből is készíteni, így kicsit kevésbé költséges, de majdnem ugyanolyan finom. De csak frissen bontott puffasztott rizzsel, mert ha már megkeményedett akkor elég kiábrándító lesz.
Csak marhahús, olívaolaj, hagyma, fűszerek, tojássárgája, meg ugye a rizs. Tápláló, egészséges és finom.
szerk: ja és mindez persze nyersen, úgyhogy nem sérül a fehérje. hurrá!
-
R3ĐßuŁŁ
őstag
Én is szeretem a kukoricás rizst! Én padlizsánt úgyis csinálnák,hogy a padlizsán belsejét kiveszem ,pírítok párolt zöldségeket(mindegy,hogy milyeneket csak zöldség legyen
),kisütök valamilyen húst(csirke,hal stb...) És belerakom a padlizsánba a párolt zöldséget a hallal együtt! mikor párolom a zöldséget akkor egy kis tejszínnel néha meglocsolom a színe miatt és egy kis bor se árt akkor neki...
Jó ízt ad a zöldségnek.
Talán egy kis petrezselyem is mehet bele,de az nem szükséges...
-
tütüke
tag
Nagyon finomat készítettem az előbb, ugyhogy megosztom veletek is
Padlizsános sült hal fokhagymával (saját recept)
Tengeri halfilét kiolvasztottam, beszórtam kevéske kotányi halfűszerrel, ráraktam pár cikk félbevágott fokhagymagerezdet, kukoricacsíraolajat alá, és be a sütőbe. Már rotyogott, mikor egy másik kajcsiból megmaradt pár szelet vékonyra felvágott, besózott padlizsán. Beszórtam ezt is a halas fűszerrel, és ráraktam a halszeletekre. Pirosra-ropogósra megsütöttem.
Fűszeres- kukoricás rizzsel tálaltam. Kukorica nélkül igazi diétás kaja. A padlizsántól nagyon finom, különleges ize lett a halnak. Ajánlom kipróbálni. Hamar elkészül. -
Kaoru
senior tag
Karfiol-krém-leves
Azt hiszem tegnap életem legfinomabb levesét csináltam, ezért a receptet muszáj megörökítenem az utókornak ;)
Végy 1 nagy fej karfiolt, szedd szét kis rózsákra, majd fogj apríts fel egy fej hagymát, s karikázz fel egy nagyobb méretű répát. Kevés olajon pirítsd meg a hagymát, add hozzá a répát, majd engedd fel 1,5-2l vízzel. Most mehet bele a karfiol, erőleves kocka (2db), kis só. Ha felforrt és/vagy megpuhult benne a karfiol, merjük ki a karfiol nagyját (én általában 70%-át kimerem) egy kis lével egy turmixgépbe. Adjunk hozzá tejfölt (egy kisdoboznyit kb), borst, s mehet a turmixolás. Ha megvan öntsük vissza a levesbe, jól keverjük el, s sózzuk meg, majd forraljuk fel mégegyszer.
Eredmény = igen krémes, sűrű, ám igen egészséges leveske maximális zöldségtartalommal. Téli időszakra ugyanezzel az eljárással ajánlatos elkészíteni brokkoliból, mert az tele van vassal. -
tütüke
tag
csak nem hizókúrán vagy?
amit javaslok: fehérjében gazdag kaják: csirkemell, pulykamell, hal, lencse, hajdina, bab, szója (bár ebből sokat nem ajánlatos a férfiaknak fogyasztani.). Ezeket rengetegféleképpen el lehet késziteni, és nagyon egészségesek is.
Ami szénhidrátban gazdag: rizs, burgonya, tésztafélék, kenyér, különböző főzelékek
tejtermékek mind fehérjében, mind szénhidrátban gazdagok, de a zsirtartalmuk is magas.
Nem tudom mi a célod, valszeg hizni szeretnél, de az ételek zsirtartalmára figyelj oda, mert áteshetsz a ló tuloldalára. -
ronaldo
őstag
Sziasztok! Nem igazán van kedvem végigolvasni a topicot(egy időben követtem, de az már nem ma volt...) de kellene pár recept-tipp. Azért nem könyvekben keresgélek elsősorban, mert ha a könyvben találok valamit, neki nem tudok kérdést feltenni
Szóval nagyonsok szénhidráttal és fehérjével teli kaja érdekelne. Reggelire, ebédre, vacsira egyaránt. Köszönöm az esetleges tippeket
-
Moddingfan
senior tag
válasz
Szőkeamazon #173 üzenetére
Ez Istenien hangzik
-
Kaoru
senior tag
Diétás hagymakrémleves
csomó hagyma, megpucol, felaprít, picit kevés olajon megpirit, majd kevés viízzel megpárol.
Felöntnei vízzel, bele 1 leveskocka, felforral.
Naygrészét szedjük ki, lével együtt, turmixba be, 1 kispohár tejföl, só, bors, szerecsendió (aki kicsit krémesebbre akarja rakjon bele 1 tojássárgáját is), leturmixol, visszaönt, felforral, piritott, v kiszárított (fél szelet) rozskenyér kockával lehet enni. -
Szőkeamazon
csendes tag
Bocsi, a csirkemellet meg kell párolni!
-
Szőkeamazon
csendes tag
HAWAI CSIRKESALÁTA
+ ZÖLDSÉGALAPPAL
hozzávalók:
fejessaláta: 1db
kigyóuborka :1db
lilahagyyma:félfej
paradicsom:4db
paprika:2db
káposzta:negyedfej
csirkemell:1db
ananász:1konzerv
lightsajt:10-15dkg
szószhozvalók:egy kispohár tejföl (light)
petrezselyemzöld v. zöldségzöldje,csipetsó és csipet bors.
Elkészítése10p:
Egy tálba beleteszük a már megmosot fejessalit és erre a saliágyra rá tesszük a kockára vágott zöldségeket, rá a csíkozottan összevágott csirkemellet és rá az ananászt
Szószelkészítése: tejfölbe belekeverjük a csipett sót , borsot, zöldségzödjét és ráöntjük a salira ,sajtal és egy pici zöldel megszórjuk. Jóétvágyat -
Szőkeamazon
csendes tag
egyszerű DIETÁS DESSZERT!
''MADÁRTEJ˝
hozzávalok:
Light tej 2l
Tojás 8db
édesítőszer: glukonon, candarel 6+1evőkanál
vanillia: aroma v.rúd
Elkészítése: A tojást felütjük szétválasztjuk a sárgáját a fehérjétöl.A fehérjét felverjük kemény habbá és közbe a tejet felrakjuk forrni. ha a tej eléggé felforrosodott beleszagatjuk a keményre felvert fehérjehabot és kisebb lángon főzzük,még fő elkészítjük a tojássárgájából a masszát :sárgájába belekavarjuk a vanilliaaromát +6k édesítőszert és habosra keverjük (robotgép) míg sűrűmaszát kapunk kb4-5perc.Közbe egy kanál segítségével megforgatjuk a fehérjehabot. (Párperc alatt megfő 2-3p) Utánna a megfőt habot kiszedjük egy nagy jénaitálba,megszorjuk az 1kanál édesitőszerrel és a sárgájából készült masszát az ép forró tejbe belekavarjuk ez 1-2perc közbe sűrűn kevergetjük. Ha kész a jénaitálba öntjük a hab mellett és tálaljuk. Díszitésnek mandulával megszorjuk(elkészítési idő:max.20p.)Jó étvágyat hozzá!!!!
-
szöSsZI
tag
Ezt jól megírtam!
Bocsi a neved miatt! - Kaoru- -
szöSsZI
tag
Koaru:
Nem szerettem volna senkit sem félrevezetni! Egy ötletnek szántam, amiből mindenki felhasználhatja a kedvére való dolgokat!
Szóval...
Meg az egészet sem kell egyszerre megenni!!
Meg mi a gond a tonhallal?
Nem lehet mindég brokkolit enni! -
szöSsZI
tag
_Diétás_
Megint csak saját elnevezés: Sajtos pizza
(inkább lepényre hasonlít, de döntse el mindenki maga)
Hozzávalók a tésztához: 0,25kg teljes kiörlésű lisz
1 evőkanál étolaj (én olivát haszn.)
tengeri só kb. 1 kiskanál
fél zacsi sütőpor
Az alapanyagokat (csap)vizzel gyúrjuk össze, tejfölt is tehetünk bele, h puhább legyen a tészta. Kb. 4-5 darabra szedjük szét, és szépennyújtófával simitjuk ki kb. fél centi vastagságura(1 centi már sok, mivel 'eléggé' száraz a tészta a barna liszt miatt), helyezzük el őket a tepsziben, elvileg belefér egybe.
Nos, először kenjük le tejföllel, majd pizza mozzarella sajtot reszeljünk a tetejére,(ha valaki hozzátud jutni házi füstölt sajthoz, azt is tehet rá).
Nos, tehetünk a tetejére egy kevés felvágodtat(szalámi, sonka, az íz miatt. De nélküle is finom, jó diétás! Meg lehet paradicsomot, paprikát rá szeletelni.
A ''tonhal imádók''tehetnek rá azt is.Bár nekem nem igazán jött be.
Meg ugye ki mit szeret, a lényeg a jó diétás tésztában van!
A sütőbe 200fokon, kb. 20-30 percig sütjük.
Ne lepődjön meg senki, a tészta jó ropogós és szárazra sül.
Lehet inni mellé joghurtot is.
Ja, ha már piroslik a széle, akkor tuti megsült, mert a barna színe miatt, nem sok változás érzékelhető külsőleg!
_Én képes voltam este 9-kor neki állni sütni, mikor ráéheztem_
Igazán jó kis diétás ''falat'' !
Jó étvágyat! -
tütüke
tag
Egy kis kiegészités a tört babhoz:
Egy nagy krumplit is bele szoktam főzni, akkor nem terheli meg annyira a gyomrot. Amikor már teljesen puhára megfőtt, akkor én is összeturmixolom, de utána még át is paszirozom, igy a babnak a héja nem lesz benne, és ettől sokkal finomabb lesz. -
Kaoru
senior tag
Én most kicsit bekeményítettem, mert nagyon laza volt a múlthét.
Saláta (tg jégsaláta zacsi) minden mennyiségben (kefíres grillfűszeres öntettel bele 1 tojás feldarabolva, salátát ezzel leönt).
Amit reggelire/vacsorára szoktam:
Zabpehely+ zab korpa + zsírszegény tej + só/vagy gyömülcs (ezt inkább reggel).
Előítéletet félretérve borzasztó laktató és a sós verzió is isteni.
Fehérje, vitaminok, rostanyagok, egyik legjobb méregtelenítő. -
Kaoru
senior tag
uh bár ez mindenkinek az egyéni preferenciája emg minden, de a színtiszta halolaj az egészséges (omega3 zsírsav), attól nem kell félni (persze normális mennyiségben).
''A haolajak tisztítják a véredényeket, védenek vérrögképződéstől, erősítik az idegeket és polják a bőrt. Az omega3 zsírsavak elsősorban krónikus betegségtől védenek.''
Persze ha az valami pácolaj (ie nem halból származik), akkor passzír. -
attilam
őstag
Csokis csirkemell a'la Janesz:
Hozzávalók:
Csirkemell
Egy adag csokis Whey Pro
Elkészítés:
A Whey Pro-t elkészítjük, a csirkemellet megfőzzük, és beledobáljuk a turmixba.
Amúgy meglepő, de nincs rossz íze. -
szöSsZI
tag
Diétás recept:
Saját elnevezés - Tejfölös csirkemell -
- 1db kifillézet csirkemell
- olivaolaj
- tejföl
- tengeri só
- őrölt rozmaring
- mustár
Elkészítés: a csirkemellett kockákra vágjuk, megsózzuk, a tengeri sóbol egy kicsit több kell mint a rendes konyha sóbol, legjobb kikisérletezni,majd megszórjuk őrölt rozmaringgal, én kb. 20 percig szoktam így hagyni, miellőt elkezdem sütni. Sütéshez olivaolaj, mikor megsült a husi hozzákeverjük a tejfölt, legalább 1dl-t(szerintem minnél több, annál finomabb), meg egy kiskanál mustárt.
Általában barna tésztát főzök mellé, v. rizi-bizit kukoricával.
Nos, a rizi- ... - barna rizst,(fagyasztott)borsót olivaolajjal megdinszteljük és utánna felöntjük vizzel, a barna rizs dupla olyan ideig fől mint a fehér rizs, és mielőtt teljessen elforna a viz hozzáadjauk a fagyasztott édes kukoricát. A lényeg,h teljessen elfőzzük a levet.
De lehet mellé fagyasztott zöldségkeveréket főzni, v. vlmilyen gyümölcs,stb.
Kül. én mindent olivaolajjal készítek, még a borsólevest is.
Jó étvágyat ! -
Kaoru
senior tag
Na új keresés eredményei
Kefires saláta
Hozzávalók:
# kefir
# saláta
# retek
# paprika
# uborka
# lilahagyma
# paradicsom
# pár csepp olívaolaj
Elkészítés: A salátát áztatás után megmossuk, a többit apróra vágva lesózzuk. Amikor összeért, salátával elkeverjük, leöntjük kefirrel, összekeverjük, és kevés olajjal meglocsoljuk.
Megjegyzés:
Nagyon finom, köret helyett is fogyasztható. Főtt tojás is adható
hozzá.
Joghurtos uborka
Hozzávalók:
# 1 nagy kígyóuborka
# 1-2 gerezd reszelt fokhagyma
# citromlé
# só
# 2 doboz joghurt
# olívaolaj
Elkészítés: Az uborkát apró (2-3 mm) kockára vágjuk, sózzuk, meglocsoljuk a citromlével, hozzáadjuk a fokhagymát és a joghurtot. Jól összekeverjük, a tetejét meglocsoljuk olívaolajjal. Aki szereti, mentával is megszórhatja, jót tesz neki.
Túrósaláta
Hozzávalók:
# 25 dkg túró
# 1 kis pohár tejföl
# só
# zöldségek: pl. paradicsom, uborka, hagyma, paprika
Elkészítés: Az egésznek az alapja a sós tejfölös túró. Ebbe teszem bele az apró kockákra vágott zöldségeket. Mindig azt, ami éppen van itthon. A paradicsom, uborka és a hagyma a legfontosabb. Az összes többi már csak *hab a tortán*.
Kakukkfüves-gyömbéres cukkini krémleves
Hozzávalók:
# cukkini
# kakukkfű
# friss gyömbér
# tengeri só
# olívaolaj
# fehérbors
# nyers uborka
Elkészítés: A cukkinit lereszelem, egy lábosban felforrósítok egy kis olajat, és ráöntöm a cukkinit. Addig főzöm, amíg megpuhul, sózom, borsozom, hozzáadom a kakukkfüvet, és a fokhagymanyomón áttört friss gyömbért (erős az íze, ezért kb. csak 1-2 cm-t). Felöntöm annyi vízzel, hogy ellepje, felforralom, végül botmixerrel pépesítem. Friss uborkakarikákkal tálalom.
Cantoni saláta
Hozzávalók 4 személyre:
# 30 dkg főtt csirkemell
# 10 dkg sárgarépa
# 10 dkg zellergumó
# 10 dkg kaliforniai paprika
# 10 dkg kígyó uborka
# 10 dkg lilahagyma
# ízlés szerint: üvegtészta, petrezselyem zöldje, chili paprika, szójaszósz
Elkészítés: A zöldségeket vékony csíkokra daraboljuk, és összekeverjük. Mellé apróra vágott csirkemellet adunk, ízlés szerint megszórjuk chili paprikával és szójaszósszal meglocsoljuk. -
R3ĐßuŁŁ
őstag
Ezen az oldalon jó kis diétás kaják vannak![link]
-
Kaoru
senior tag
Na mivel most a mélyhűtő zöldség tartományát szépen megcsappantottam (brokkoli, zöldbab), amit ma láttam még a spájzban az bab
Na babos kaják (én diétám szerint lehet enni 35ös indexxel)
Tört bab hagymával
Hozzávalók 2 személyre:
# 20 dkg fehérbab
# 1 babérlevél
# 2-3 gerezd fokhagyma
# 1 nagy vagy 2 kisebb vöröshagyma
# só
# bors
Elkészítés: A beáztatott babot felteszem főni a babérlevéllel és a fokhyagymával, sózom. Ha nehezen fő puhára, mokkáskanálnyi szódabikarbónával megsürgetem. Összeturmixolom, kevés borssal fűszerezem. A hagymát karikára vágom, minimális olajon megpirítom, ez rajta a feltét. Laktató, kiadós.
Káposztás babsaláta
Hozzávalók:
# 25 dkg nagyszemű bab
# 1/2 kg savanyú káposzta
# 1 nagy fej vöröshagyma
# 2-3 evőkanál olívaolaj
# fokhagyma
# bors
# só
Elkészítés: A babot áztatás után sós, fokhagymás vízben puhára főzöm. A hagymát összevágom, és sózom, hogy levet eresszen. A savanyú káposztát összevágom, hogy ne legyenek benne olyan hosszú szálak. Ha kihűlt a bab, összekeverem a savanyú káposztával, és hagymával, borsozom, és meglocsolom olívaolajjal. Hűtőben kicsit állni hagyom, hogy összeérjen. Csmell mellé lehet enni.
Megjegyzés:
A káposzta és bab arányán lehet változtatni, kinek-kinek ízlése szerint.
Babos rizs
Hozzávalók:
# bab
# 3-4 paradicsom
# 1 póréhagyma
# 1 fej hagyma
# és persze rizs
# fűszerek ízlés szerint
# pici olaj
# só
Elkészítés: Megfőzzük a rizst, megpároljuk a babot. A maradékot kevés olajon megdinszteljük. Az egészet összekeverjük, és ízlés szerint fűszerezzük.
Zöldségkocsonya, vegetáriánusoknak
Hozzávalók
# 25 dkg zöldhüvelyű bab
# 3 db sárgarépa
# 2 db cukkíni
# 1 db kaliforniai vörös paprika
# 1l teljesen zsírtalan erőleves
# 3 evőkanál zselatin
# só
Elkészítés: A zöldbabot és a sárgarépát megtisztítjuk, a répát felkarikázzuk, a babot leszálkázzuk, de egészben hagyjuk. Ezután külön-külön lobogó sós vízben 3 percig előfőzzük. A cukkinit héjastól hosszú csíkokra vágjuk, a paprikát kimagozzuk, és körömnyi darabokra metéljük. A felforrósított erőlevesben feloldjuk a zselatint, egy szép formájú edény aljába merünk belőle néhány kanálnyit. A zöldségeket elrendezzük benne, és a maradék levest ráöntjük. Hűtőszekrényben hagyjuk megdermedni.
Megjegyzés:
Elkészítési idő: 30 perc + hűtés
Egy adag: 1200 kJ/287 kcal
Paradicsomos bab
40 dkg fehér bab,
# 1 doboz (40 dkg) hámozott paradicsom,
# 2 fej hagyma,
# 3 gerezd fokhagyma,
# olaj,
# só,
# bors
A fehér babot egy éjszakán át hideg vízben áztatjuk. Másnap friss, sós vízben megfőzzük. Közben megforrósított olajon üvegesre pároljuk a kockára vágott hagymát és a zúzott fokhagymát. Hozzáadjuk a konzerv paradicsomot a levével együtt, sóval, borssal ízesítjük és összeforraljuk. Beletesszük a leszűrt babot és addig főzzük, amíg a paradicsom pépesre nem fő. Hidegen és melegen egyaránt fogyasztható. -
Kaoru
senior tag
Csáky csirkemell
Hozzávalók:
csirkemell szeletek
tojás
újhagyma vagy snidling
gomba
só
pirospaprika
fűszerek
olaj
Elkészítés: A csirkemelleket kicsit megklopfolom, sózom, saját ízlés szerint fűszerezem. Kicsit állni hagyom. Közben a tojásból, felaprított újhagymából, gombából rántottát készítek (ne legyen híg). A húst megtöltöm a kész rántottával, feltekerem, és jó szorosan fóliába burkolom. Közepesen forró sütőben készre sütöm (kb. 20-30 perc + 5 perc fólia nélkül, hogy piros legyen).
Kicsit hagyom hűlni, mert tálaláshoz ferdén szeletelve tálalom, és így könnyebb a szeletelés. Savanyúság vagy bármilyen saláta kíváló hozzá. Jó étvágyat!
Gombás-hagymás rizs
Hozzávalók:
rizs
10 dkg gomba
1 fej hagyma
curry
kevés olaj
Elkészítés:A rizset elkészítem. Közben egy másik edényben 1 közepes fej hagymát megpirítok kis olajon, félidőben rádobok kb. 10 dkg összedarabolt gombát. Mikor megpirult, összekeverem a rizzsel, és megvadítom fűszerekkel (pl. curry-vel isteni).
Nápolyi natúrcsirke
Hozzávalók:
2 csirkemell filézve
25 dkg gomba
5 közepes paradicsom
oregano
kakukkfű
bazsalikom
fokhagymapor (granulátum)
só
Elkészítés: A csirkemelleket szeletekre vágom, jól befűszerezem, majd serpenyőben félig megsütöm/párlom. Eközben hőálló jénai vagy más magasabb falu tepsi aljára elterítem a vékonyra szeletelt gombát, megszórom a fűszerekkel, ennek tetejére pakolom a paradicsomkarikákat, amit szintén megfűszerezek (főleg oregánóval), erre jön rá a félig megsütött csirkemell. Sütőben pirosra sütöm.
Kínai csirke
Hozzávalók:
kb. 30 dkg csirkemell
2 nagy paprika
2 hagyma
25 dkg gomba
1 szál sárgarépa
kukoricaolaj
szójaszósz
Erős Pista
Elkészítés: Wokban lehet készíteni. A párolási időt figyelembe véve rakom az olajba a hozzávalókat. Először a sárgarépát, vékony szeletekre vágva, majd a nagy kockákra vágott hagymát, majd a felcsíkozott csirkét, a paprikát, legvégül a gombát. Párolás közben szójaszósszal locsolom. A végén kávéskanálnyi Erős Pistát teszek bele. Curry-s rizs illik hozzá.
Bazsalikomos, gombás csirkemell
Hozzávalók 2 személyre:
2 csirkemellfilé (pulyka is lehet)
20 dkg gomba
extraszűz olívaolaj
4 dl tejföl
1 gerezd fokhagyma
bazsalikom levél (friss vagy fagyasztott - a szárított nem jó)
metélőhagyma
Elkészítés: Finomra vágunk egy kis marék bazsalikomlevelet és egy csomó metélőhagymát, majd egy nagyobb edényben két kanál olívaolajba belekeverjük. Fokhagymával, sóval, borssal gazdagon ízesítjük, majd tejföllel jól elkeverjük, és ízlés szerint tovább sózzuk (ha van fokhagymasó, akkor azzal). A gombát megtisztítjuk, apróra vágjuk, a csirkemellfilét fokhagymával, sóval ízesítjük, és olívaolajon elkezdjük sütni. Mikor elkezd pirulni, hozzáadjuk a gombát. Miután a gomba leve elfőtt és elkezd pirulni, ráöntjük a tejfölös mártás kétharmadát, és fél perc után levesszük a tűzről. Főtt rizzsel, héjában sült krumplival vagy sült zöldségekkel kiváló. A maradék mártást külön tálkában tálalhatjuk a köretekhez. -
Kaoru
senior tag
válasz
Moddingfan #30 üzenetére
ez volt a vacsi, bejött köszönöm
!!
-
Kaoru
senior tag
Most találtam:
(diétás)
Zöldbab provanszi módra
Hozzávalók:
# 45 dkg zöldbab
# kevés olaj
# 1 apró kockára vágott vöröshagyma
# 3 gerezd zúzott fokhagyma
# 2 pohár kimagozott, felaprított paradicsom
# só
# kakukkfű és bors ízlés szerint
Elkészítés: A zöldbabot megtisztítjuk. 10 percig főzzük sós vízben. Egy serpenyőben vajat forrósítunk. Beletesszük a vörös- és fokhagymát. Puhára pirítjuk. Hozzáadjuk a paradicsomot és a fűszereket. Kis lángon főzzük 5 percig. Hozzáadjuk a meleg babot, elkeverjük. Forrón tálaljuk.
Sült zöldbab
Hozzávalók:
# 1 kg sárga hüvelyű zöldbab
# 1 nagyobb fej vöröshagyma
# kevés krumpli
# olaj
# só
# pirospaprika
Elkészítés: A burgonyát meghámozzuk és vastagabb karikára vágjuk. A hagymát apró kockára vágva az olajon megpirítjuk, majd szórunk rá pirospaprikát és beletesszük a zöldbabot, öntünk alá vizet. Ha félig megpuhult, hozzáadjuk a krumplit, és az egészet készre főzzük. Menet közben ízlés szerint sózzuk. Kicsit több leve legyen mint egy pörköltnek.
Túrós zöldbab
30 dkg zöldbab (kínai ceruzabab),
# 15 dkg félzsíros tehéntúró,
# 1 nagy fej vöröshagyma,
# 1 dl kefir,
# 1-1 csokor snidling és kapor,
# 1 evőkanál olaj,
# ízlés szerint só.
Előkészítése: a megtisztított és megmosott zöldbabot forrásban levő kevés sós vízbe teszem, majd az újraforrástól számított 10 percig főzöm. Leszűröm és kihűtöm. Ugyanabban a lében egy pillanatra felforralom a karikákra vágott hagymát, majd leszűröm. A túrót morzsásra töröm. A kefirbe kevés sót keverek, hozzáadom a finomra metélt kaprot meg a snidlinget.
Elkészítése: salátástálba öntöm a zöldbabot, rászórom a túrót, hozzáadom a forrázott hagymát, és rálocsolom a fűszeres kefirt. Óvatosan, hogy a zöldbab ne törjön, átforgatom. Hűtőszekrényben jól lehűtöm. -
tütüke
tag
Azt sajna nem. Ha valamit sütök kispórolom belőle a cukrot, ahogy csak lehet....DE ez nem az igazi megoldás
Hallottam ilyet, hogy rendes liszt helyett teljes kiörlésű lisztet használnak, cukor helyett pedig édesitőt, van ilyen cukorbetegeknek készült cukor-féleséget(nem tudom, hogy mi a neve), vagy mézet (de az sem jo) Ilyesmikkel lehet csalni, hogy jobb legyen a helyzet.De a süti szerintem süti marad igy is, úgy is... -
R3ĐßuŁŁ
őstag
Nem tud valaki valami jó diétás sütemény receptet?
-
tütüke
tag
kedvenc salátám:
Hagymát nagyon apróra felvágod, uborkát picire kockázod, a kettőt együtt jol besózod.
ezenkivül vágj még bele: paradicsomot, paprikát, hónapos retket, vöröskáposztát, fehér káposztát, és még ami csak van otthon(Én szoktam még bele sajtot is tenni, de az nem valami diétás, szoval kihagyható) Kevés olivaolajjal leöntöd, egy kicsit állni hagyod,hogy összeérjenek az izek, és lehet fogyasztani.
Sajna ilyenkor nem nagyon van hozzávaló, ami meg van, az nem olyan jóízű, mint nyáron. -
attilam
őstag
-
N1
tag
üdv
az mennyire gáz, ha most krumplipürét vacsorálok?
Két óra múlva meg tekerek egy órát? -
tütüke
tag
Mit értesz a ''sima oliva'' alatt? Nem igazán értem
Van egy oldal, ahol részletesen is foglalkoznak vele: [link] és én az olivaolajak közül csak az extra szűz olivaolajat javaslom. Vagy ha az nem jön be, akkor a kukoricacsira olajat. Nagyon jo minőségű, és jól lehet vele sütni. -
R3ĐßuŁŁ
őstag
Ja és még mondhattok jó diétás edességet is!
-
R3ĐßuŁŁ
őstag
Tud valaki egy jó salátás receptet nekem mutatni és leírni hogy hogy kell csinálni?
-
attilam
őstag
válasz
Moddingfan #109 üzenetére
Én kisütöm simán. Az a kiskanálnyi olaj nem számít semmit se.
-
Kaoru
senior tag
ezt most találtam, tulképp az ember ember kiveszi a nem kívánatos dolgokat, meg nem pirít hagymát és nem muszáj sűríteni még durumliszttel sem:
*Akármi* leves joghurttal
Hozzávalók:
# friss és/vagy mélyhűtött zöldségek vegyesen: vajbab, zöldbab, zöldborsó, karfiol, sárgarépa, fehérrépa, hagyma vagy póréhagyma, 1-2 gerezd fokhagyma, karalábé, gomba, 1-2 levél kelkáposzta
# lehet, de nem muszáj: marha- vagy szárnyashús
# só
# bors
# ételízesítő vagy leveskocka
# kapor (aki szereti)
# olaj
# sűrítéshez:
# Graham liszt
# joghurt
# (~ 4 evőkanál Graham liszthez egy kis pohár joghurt)
Előkészítés: A friss zöldségeket tisztítom, felaprítom, a kelkáposzta leveleit felmetélem. A húst - ha teszek bele - felkockázom.
Elkészítés: Nagyon kevés forró olajon megfuttatom a hagymát és/vagy póréhagymát, fokhagymát, hozzáadom a friss zöldségeket (kivéve a kelkáposztát), kicsit átkeverem a forró olajon, felöntöm vízzel, ízesítem. Ha teszek bele húst, akkor azt a zöldségek előtt, és kevergetem, hogy ne süljön le, amíg a hús kifehéredik. Amikor a húsi és/vagy a friss zöldségek félig megfőttek, hozzáadom a fagyasztott zöldségeket főzési időigényük szerint (pl. a zöldbabot pár perccel hamarabb, mint a karfiolt). Ha minden megfőtt, Graham liszt-joghurt-2-3 evőkanál leves keverékével besűrítem. A legvégén teszem hozzá az egész vékonyra vágott kelkáposzta leveleket, egyszer föllobbantom, és kész. Tejföllel vagy anélkül tálalom, nagyon finom. -
-
deniro2
senior tag
Érdekes, hogy itt azt olvasom, hogy mindenki párolja a csirkét. Én simán 10 perc alatt kisütöm, ennyi. Jobb a párolt variáns?
-
Kaoru
senior tag
1 kérdésem lenne hallal kapcsolatban. Eddig amiket ettem (keszeg, ponty, iglo halrudacska - akár frissen fogott, akár bolti) utáltam, mert szerintem olyan volt az ízűk, mint a szaguk (büdös), viszont a sushit simán megeszem. Azt mondják tengeri halat érdemes lenne kipróbálnom, ti melyik halat ajánlanátok?
-
Kaoru
senior tag
Zellerkrém
- zeller
- répa
- krumpli
- tejföl/kefir
- só, bors, szerecsendió
Az arányok teljesen ízlésfüggőek, de én tegnap 1 negyed zellert, 1/3 répát és 1 kis szem krumplit felkockáztam, annyi vízzel,ami épp ellepi puhára főztem (az elpárolgást pótoljuk), majd botmixerrel szépen pépesítettem a saját levében, hozzá a tejföl/kefir (term zsírszegény) és ízesítettem. Ez nem lesz zellerkrémleves, mert viszonylag jó sűrű, viszont nagyon finom. A hagyomány kedvéért 1 extrudált kenyeret beletörögettem evés elött.
Jó étvágyat. -
tütüke
tag
Fagyasztott hekk-halat hagyom kiolvadni, bedörzsölöm Kotányi halak- fűszerkeverékkel, tepsi aljára kevés olajat teszek, bele a halat, és be a sütőbe. Hamar megsül, de nem kell nagy lángon sütni.
Diétás kajának ajánlom barnarizzsel, vagy ebédre is mehet burgonyapürével. Nagyon finom. -
tütüke
tag
Lehet kapni fagyasztott grillezett zöldségkeveréket (Findus Brasador a márkája annak amit mi szoktunk venni, Tescoban, Sparban biztosan van.) Egy kisebb tepsi aljára kevés olivaolajat öntök, rá a grillezett zöldségkeveréket, jól meg kell sózni, és be a sütőbe vagy 15 percre, félidőben megforgatom. Barna rizzsel tálalom. Tényleg nagyon fincsi. Nekem az izlik legjobban, amiben sütőtök is van
-
Kaoru
senior tag
válasz
Latissimus Dorsi #97 üzenetére
Ez jó ezt majd kipróbálom a változatosság kedvéért.
Most megint a grillfűszer többoldalú felhasználhatóságát bizonyítandó:
Pácolt csirkemell salátával.
Saláta hozzávalói
- kefir
- grillfűszer
- csíkozott répa
- kockázott paradicsom
- kockázott paprika
- ''olasz'' salátalevél (engem pittypangra emlékeztetett)
Csirkemellt ízlés szerint pácolod kisütöd, zöldségeket megtisztítod, felcsíkozod/kockázod nyakon öntöd a mennyiségnek megfelelő kefirrel, majd 1 teáskanálnyi grillfűszerrel ősszekevered. Ahhhh isteni volt, pedig nem nagyon szeretem a salátákat. -
Latissimus Dorsi
senior tag
Pulykamell,
2 puhár natúr joghurt
mustár,
só, bors, fokhagyma.
A csíkokra vágott húsit 1 mélyebb serpenyőben, kevés olajon fehérre piritjuk. Egy kevés vízzel felöntve fedő alatt puhára pároljuk. Közben a joghurtból és a fűszerekből öntetet készítünk, amit a megpuhult húsra öntünk. közepes lángon besűritjük, (kicsit nehezen megy mert nincs benne liszt).
Köretként barna rízst tálalunk mellé.
Jó étvágyat! -
Kaoru
senior tag
Tegnap szokásos sültpároltgrillfűszerezett csirkemell volt mellé uborkasaláta (cukor nélkül, kefírrel tejföl helyett), legjobb estebéd.
-
PEPE85
senior tag
Jó estét kívánok!
A gyúrós PH-soktól kérnék olyat, hogy valaki vállalná-e azt, hogy ír nekem egy heti étrendet úgy, hogy kétnaponta járok konditerembe 1-1 órára, de lehet feltorászom kicsit több időre, de ez majd kiderül (ha található valahol ilyen, akkor egy link-et is megköszönnék, de hosszúak a topic-ok, ezért nem jutottam odáig, hogy végigolvassam).
Amit tudni kell rólam: 20 múltam, főiskolára járok, 172cm magas vagyok, 58kg, gyorskajákat(Meki meg ilyenek) nem eszem, kenyeret itthon sütjük, időnként sört fogyasztok.
Azt már a kecskeméti PH-s találkozón hallottam, hogy rizs-csirke, de ennél kicsit részletesebbet szeretnék.
Várom válaszaitokat és előre is köszönöm.
[Szerkesztve] -
Janesz
őstag
én nem vagyok túl nagy ínyenc...az ízek harmóniája sem érdekel különösebben...
vettem 60 csomag fűszert a tesco-ban (5 fajta) ez 120kg húsra elég és ezeket varriálom kb 1 héten max 2x van ugyanolyan fűszerrel valami
az alapja:
1kg csirkemellfilé erre egy fél tasak fűszer ezt estére hagyom állni
2 fej hagymát felvágok ezt kis oliván megpirítom üvegesre majd rakok rá kis pirospaprikát..
bele a csirkemell és megpirítom pirosra majd felöntöm addig vízzel,hogy ellepje és 20 percig fedő alatt főzöm/párolom
majd ha elfőtt a víz még pirosabbra pirítom..
közben krumplihámozás és kockázás és sósvízben kifőzés vagy kis oliván rizs pirítás amíg ki nem fehéredik majd 2x annyi vizet ráönteni mint amennyi a rizs térfogata..
ha valaki nagyon ínyenc mehet a rizsre és a krumplira fűszer vagy petrezselyem de én ezeket hanyagolom...
ennyi...a rizs/krumpli mennyiségétől függően tömegelős/diétás kaja...és nekem bejött -
attilam
őstag
Diétás / tömegelős kilúgósító kaja:
Kell 0,5 kiló csmell, 1,5%-os (max) natúrjoghurt, kb. 0,5 kiló spenót, fokhagyma, só.
Csirkemell megpirít, jól megsóz, aztán megy bele a spenót egy kevés vízzel. Megszórjuk fokhagymával, főzzük egy darabig. Belekeverjük a joghurtot, még főzzük egy kicsit, amíg jó nem lesz a sűrűsége. Ennyi: Egyszerű és nagyszerű. -
Kaoru
senior tag
Egy két hagyományos étel újított elkészítési módja:
Lencse(főzelék)
előző nap beáztatod, felforralod,s puhára főzöd (az elpárolgó víizet folyamatosan pótlod), a különbség az, hogy nem habarod be, hanem helyette a vízbe füstöltkockát raksz
bele (leveskocka is jó, ha az nincs, de ha asse elég a só). Miután jól megpuhult még forralod 5 percet, majd hagyod állni 1 picit. Teljesen normális lencse íze van, finom ehető, de elkerültük a felesleges szénhidrátokat meg a zsírt.
Spenót
Ahány gram spenót, anyi mili tej (zsírszegény vagy esetleg szójatej) + só, bors, fokhagyma krém nálam az aranyszabáj. Miután felforrt hagyjuk hülni egy kicsit, s habarás helyett én 1 tojássárgáját (de egész tojás is mehet, akit nem zavar a tojásfehérje) szoktam belekeverni (azért kell várni, 1 kicsit, h ha belekevered ne főjjön meg egyből, hanem szépen besűrűsítse). Válalkozó szelleműek megcsinálhatják vízzel is, nekem volt szerencsém olyat enni már, megehető, de szerintem gusztustalan.
Almaturmix
Na ezt szoktam 2 étkezés (ebéd vacsora) között inni. Roppant laktató és nincs benne semmi rossz és a húgom is imádja.
3 személyre:
3 közepes alama
2 kisdobozos zsírszegény joghurt
4dl tej
(szaharin)
1kk fahéj
Az almát megpucolod, és lereszeled (akár durvára, akár finomra), berakod a turmixba, rá a joghurt (0%-os, ízetlen), tej (zsírszegény vagy szója), majd a fahéj (akinek ez így nem elég édes, az rakhat bele szaharint, abban nincs semmi rossz).
Egészség! -
Kaoru
senior tag
válasz
Moddingfan #89 üzenetére
igaz nézőpont és diéta, szint kérdése. De tuti, hogy sokkal jobb mint a csirkepörkölt nokedlivel, vagy a carbonara.
-
-
Kaoru
senior tag
válasz
Moddingfan #86 üzenetére
szív
-
Kaoru
senior tag
válasz
Moddingfan #84 üzenetére
durumtészta (barnás színe van és a papírmasséra hasonlít az állaga, amikor eszed, de nem olyan borzasztó).
az 1 kicsit más.
persze nem 7x kell enni 1 héten. -
Moddingfan
senior tag
válasz
katavagyok #82 üzenetére
A tészta már önmagában is baromi diétás, én nem mondok semmit. Reggel talán, ha mellette edz az ember, mint az őrült. Estleg csaló napon jól jöhet, de ha minden napra beiktatsz egy ilyen kaliberű kaját, akkor azzal nem lehet fogyni, kivéve, ha nagyon nagy tömegből fogy az ember.
[Szerkesztve] -
Kaoru
senior tag
válasz
katavagyok #82 üzenetére
ha nem 3x eszed 1 nap, s durumtésztából csinálod, kevés olajjal (anyi elég, h kikened a teflonserpenyő alját) akkor egészségedre!
-
Kaoru
senior tag
Pár recept
Almás csirke borban párolva
3-4 személy részére:
3 fej közepes méretű alma
0,6-1kg csirkemell
só, bors, grillfűszer
bor (fehér száraz lehetőleg)
1 nagyobb fej vöröshagyma
[link]
Almákat meghámozod, csíkokra vágod, hagymát felkockázod, csirkemellet is vékony csíkokra szeleteled, majd grillfűszerrel szépen megszórod, hagyod állni.
Hagymáz kezd el pirítani, majd add hozzá a csirkemell csíkokat. Addig pirítsd, amig mind a 2 oldala a húsnak enyhén meg nem pirul, majd add hozzá az almát is. Hagyad pár percig az egészet pirulni (keverges közben), öntsd fel annyi borral, h majdnem ellepje, add hozzá a sót és borsot (ízlés szerint). Közepes lángon addig forrald, amíg szinte az összes bor el nem párolgott.
Tálald salátával, savanyúsággal, körettel, vagy amivel szeretnéd.
[link]
Serpenyős grillhúsi
X mennyiségű hús (csirke az igazi)
Grillfűszer, só
Ez igazából nem 1 igazi recept, csak 1 gyors és finom eljárás.
Felkockázod, v csíkozod a húst, jól megfűszerezed, hagyod úgy állni 1 órát.
Erős lángon jól megpirítod mind2 oldalát, majd leveszed minimumra a gázt, rá 1 fedőt a serpenyőre és kb 5-10 percenként rázz rajta egyet. Amikor látod, h az összes húslé elpárolgott és kezd odakapni, akkor van kész a husi.
Gombaleves
x mennyiségű gomba
só, bors, joghurt, leveskocka
Gombát alaposan megmosod, felszeleteled, berakod 1 lábosba, felöntöd vízzel (én 3/4-ig szoktam), s jól megpárolod a gombát. Majd ismét felöntöd vízzel, úgy, h éppen elepje, 1 leves kocka mehet bele nyugodtan + só bors ízlés szerint. Én nem habarom, hanem beledobok 1 kisdoboz joghurtot, s hogy sűrűbb legyen kiveszek 1 merőkanálnyit a levesből gombával együtt és botmixerrel szépen krémesítem majd visszaöntöm bele. Felforr és már ehető is. Aki habarva szereti, az habarja be, illetve lehet bele más zöldségeket is tenni, aki tartalmasabban szereti.
[link]
Fóliás gomba
x mennyiségű gomba
egyéb zöldségek ízlés szerint
Megtisztítod és felszeleteled a zöldésgeket, alufóliába szépen berakod, majd fogsz a mennyiségnek megfelelő joghurtot, kicsit vizezed és ízlés szerint fűszerezed (én fokhagymakrémet, sót, borsot, kis oreganot, meg grillfűszert szoktam bele rakni -igen nálam a grillfűszer egy igne univerzális dolog-.
Szépen ráöntöd, becsomagolod az egészet a fóliával, és berakod a sütőbe kb 150-160°-ra. Úgy 20 perc kell neki, de ez mennyiségfüggő, amikor már érzed az illatokat utána kb 3-5 perc és jó. Lehet enni körettel, de magában is finom.
Csirkés tészta
Maradék csirkehús (pl van rántod csirkecombot, vagy egyéb szárnyas húsod)
Tészta
Kefir v tejföl
Fokhagymakrém/fokhagyma
Vöröshagyma
Oregano
Bazsalikom
Olivaolaj
Ezt elvileg Stahl néni receptje alapján készítettem, csak az ővé borzasztóan olajos és száraz volt (nem hazsnált kefírt/tejfölt csak rengeteg mennyiségű olívaolajat jaaakkkk).
1. főzd ki a tésztát (durumtésztát)
2. Hagymákat lepirítod olivaolajban, a maradék szárnyashúst szépen kis vékony csíkokra szeled/vágod/téped (bőrke, panír nélkül), s hozzáaddod a hagymákhoz, szord meg oreganóval és bazsalikommal (én jó sokkal szoktam), pirítsd közepes lángon, amíg az egész jól át nem sült. Majd alacsony lángon apránként adagold hozzá a tésztát, kevergesd, h egyenletesen keveredjenek el a dolgok a tésztában, majd öntsd le kefirrel (kb 1 doboz elég szokott lenni), kicsit sózd meg, 1 perc újabb kevergetés, elzárod a gázt és még melegen tálald. -
Moddingfan
senior tag
válasz
Moddingfan #77 üzenetére
Gondoltam, készítek egy fényképet, hogy is néz ki élőben ez a finom étel, hátha kedvet kap hozzá az is, akinek az írott forma nem nyerte el tetszését, íme: [link]
Én most készítettem el és nagyon jól sikerült. Igazi diétás étel, mindenkinek csak ajánlani tudom. Jó étvágyat!
[Szerkesztve] -
attilam
őstag
Attila's special
:
Egy kicsit talán a török konyhához áll közelebb az ízvilág:
Padlizsános paprikás csirkemell
A csirkemellet felkockázzuk, megy rá egy kevés olaj és befűszerezzük: kevés morzsolt majoranna, egy kevés bors, sok piros fűszerpaprika, só. Kicsit állni hagyjuk, közben felszeljük a padlizsánt apró darabokra, és egy fej hagymát is felkockázunk.
A serpenyőt előmelegítjük egyszerre rakjuk bele a húst, és a zöldségeket. Kb. 15 percig sütjük, és kész. Nagyon finom és az illata is szenzációs!!! -
Manitou
veterán
Én csak tömegelős kajákat tudok
-
Moddingfan
senior tag
Joghurtban sült csirkemell (mikrohullámú sütőben készíthető):
(diétás/gyúrós étel)
Hozzávalók 4 személyre:
2 csirkemell
2-3 dl joghurt (natúr, minél alacsonyabb zsírtartalmú, ha lehet, akkor 0,1%-os)
2 fokhagymagerezd
kevés só (ki mennyire szereti sósan)
kevés őrölt bors
1 mokkáskanál pirospaprika (lehet csípős is)
+bármilyen fűszer, ízlés szerint adagolva
Elkészítése:
A csirkemellet előkészítjük (csontozás, bőrözés, mosás, stb.), ha készen vesszük, akkor nincs vele gond. A joghurtot megsózzuk, összekeverjük a fűszerekkel és a préselt fokhagymával. A csirkemelleket beleforgatjuk és letakarva, egy éjszakán át a hűtőszekrényben ''pácolódni'' hagyjuk. Másnap tűzálló tálra fektetjük, lefedjük, és mikrohullámú sütőben 750 watton kb.10 percig pároljuk. Ha ennyi idő alatt nem puhulna meg, 2-3 percre még visszatesszük, inkább több legyen, mint evesebb alapon. Voilá, már készen is vagyunk, finom vacsi negyed óra alatt, barna rizzsel (vagy valami más körettel) tálaljuk. Jó étvágyat!
-
tütüke
tag
Sütőben sült szója
Egy csomag szójaszeleteket beáztatok vizbe, adok hozzá 1 kk delikátot, 2 cikk fokhagymát, kevés borsot. Ázhat egész éjjel, de minimum 6 óra kell neki. Felteszem főni abban a lében, amiben ázott. Főzöm legalább egy 3/4-ed órát. Látszik, mikor megfő
Leszűröm, kicsit hül. Egy kis tepsi aljára nagyon kevés olajat öntök, belerakom a szójaszeleteket,majd beszórom delikáttal, borssal mindkét oldalát, 4-6 gerezd fokhagymát 2-3 szeletre vágom, rárakom a szójára. Forró sütőbe rakom. 6-os erősségen sütöm pirosra előbb egyik, majd másik oldalát. Kb 15 perc alatt megsül. Burgonyapürével, barnarizzsel tálalom.
Időigényes, de nagyon finom. -
tütüke
tag
Sült padlizsán
Padlizsánt meghámozom, egy cm-es vastagságura felszeletelem, besózom, állni hagyom. 1 csomag Delikát sült halak fűszerkeverék 1/3-át elkeverem annyi lisztben,hogy még jó kis piros szine legyen. Ez kb 2-3 kanál liszt. Padlizsánt megforgatom a fűszerkeverékes lisztben, forró olajban hirtelen pirosra sütöm. Barna rizzsel tálalom.
A padlizsán nagyon hamar megszivja magát olajjal, ezért jól le kell csepegtetni, és papirtörlőre szoktam kiszedni, igy nem lesz tul olajos. Lehet teljes kiörlésű lisztet használni, és máris diétás kajcsi lesz belőle.
Nagyon finom, hamar elkészül, és padlizsán minden évszakban kapható -
tütüke
tag
válasz
L|zsidoboz #72 üzenetére
''De holnap megcsinálom, és leírom, hogy milyen.''
Holnap van
Milyen letta kaja? Ha fini, vasárnap kipróbálom én is ebédre. Persze csak ha találok szép nagy gombát. Azokat lehet jól tölteni szerintem -
L|zsidoboz
őstag
Most csináltam volna meg a töltött gombás receptet, erre felrobbant a sütő falában lévő üveg De holnap megcsinálom, és leírom, hogy milyen.
-
-
attilam
őstag
Elkészült. Leírom hogy csináltam:
Vettem fél kiló csirkemellet. A gond ott kezdődött, hogy a hentes nem volt hajlandó ledarálni, mert elvileg a KÖJÁL megbüntetheti érte 100 e Ft-ra. Vettem kb. 70-80 deka paradicsomot (ez elég olcsó volt, olyan 190 Ft lehetett a kilója), pár szem gombát, egy nagy fej vöröshagymát.
A paradicsomokat megpucoltam, majd egy edénybe tettem, és leöntöttem forró vízzel. Kicsit állni hagytam. Közben apróra szeltem a húst, és beraktam a darálómba (ilyen mákdaráló féleség). Szerencsére működött a dolog, csak az elmosása volt rémálom.
Hagyma felkockáz, és a darált húshoz hozzáad. A gombát is felszeltem, illetve kivettem a paradicsomokat a vízből. A bőre így könnyen lehúzható, és már ment is a turmixgépbe. Rá a pizzafűszer, és egy kevés só, aztán egy hosszú gombnyomás.
A húst és a hagymát egy kicsit megpirítottam, majd hozzáadtam a gombát, és a szószt. Ezután már csak percek kérdése (nálam 35-40 perc), mire besűrűsödik az egész, és kész is. Szerintem finom lett. Ideális diétás kaja, rizzsel.
Jó étvágyat!!!
Mod.: Kakukkfű sajnos nem volt a boltban.De majd legközelebb hozok otthonról.
[Szerkesztve] -
tütüke
tag
-
attilam
őstag
Holnapra tervezek egy kis milánói szósz féleséget:
Daráltatok le csirkemellet, veszek egy halom paradicsomot, kicsit forró vízbe teszem, majd turmixgéppel felaprítom. Ebbe megy még egy kevés só, oregánó, pirospaprika, bors. Remélem jó lesz. Én rizzsel fogom enni az tuti. -
tütüke
tag
válasz
L|zsidoboz #60 üzenetére
nagyon erőteljes ize van. Nagyon elszánt voltam, hogy ezt megeszem, de mégiscsak győzött a ''nemszeretem -érzés''.
és hogy on is legyek:
ha csak nassolni van kedvünk, de nem akarjuk telenni magunkat mindenféle csokival meg hasonloval:
Elő 2 almát, 1 nagy sárgarépát, kést, reszelőt. A többit gondolom kitaláljátok. De azért mégiscsak segitek: almát meghámozni, répát megtisztitani, mindekettőt lereszelni, és cukor nélkül bekanalazni -
tütüke
tag
válasz
L|zsidoboz #58 üzenetére
a zellert minden fogyókúrás ''szaklapban'' emlegetik. Én is kipróbáltam: lereszeltem zellert, sárgarépát és próbáltam megenni. Ezt ne próbáljátok ki, borzalom volt az ize...
Bár izlések és pofonok ugye eltérnek.
a sültcsirke + zelleres almasali attól még lehet fini -
L|zsidoboz
őstag
másik recept, aminél leragadt a szemem: Sült csirkecomb zelleres almasalátával
2 csirkecombot hagymával, borssal, sóval megsütünk, 2 almát és 1 zellert vékonyra vágunk, egy kiskanál majonézzel és joghurttal elkeverünk. -
L|zsidoboz
őstag
válasz
Moddingfan #56 üzenetére
akkor a receptet módosítom sima túróra
-
tütüke
tag
válasz
L|zsidoboz #54 üzenetére
ez nagyon -nagyon jól hangzik, biztos, hogy megcsinálom. Nem tudom, hogy a többiek mit mondanak rá, mennyire diétás, de tuti nagyon finom
-
L|zsidoboz
őstag
Most olvastam egy újságban: Juhtúróval töltött gomba rizzsel
8dkg juhtúrót elkeverünk petrezselyemmel, kaporral, betesszük a gombafejekbe. 20 percre sütőbe tesszük.
Fincsi lehet, kedden ki is próbálom. -
deniro2
senior tag
Fél kiló csirkemell földarabol, kevés oliván megpirit, só, bors hozzáad, fokhagymát (2-3 gerezd) rányom, minimál vízzel felenged, víz elforr, 7-8 db apróra vágott csemege (vagy savanyú) uborkát hozzáad, 1 kávéskanál étkezési keményítő beletesz, minimál víz elforral.
Rízst megfőz, elöbbit rárak. Jó étvágyat kíván! -
attilam
őstag
Mai menü:
500 gramm csirkemell + fél fej brokkoli + egy kevés laskagomba + egy apró kaliforniai paprika + 1 lila hagyma + 1 kevés karfiol
A használt fűszer: fél zacskó borsos-rostélyos + húspuhító. Elkészítés lsd. #2.Kicsit csipős a bors és a mustármag miatt.
Mod.: Most hogy eszem baromi fűszeres lett. Már abban sem lehet megbízni amit a zsacskóra írnak. Gyorsan veszek is 1 natúr joghurtot oszt belekeverem.
[Szerkesztve] -
tütüke
tag
válasz
Moddingfan #45 üzenetére
na ez már valami! Kezdek én is jó lenni
Nem elfelejteni, hogy ez a topik nemcsak fanatikusoknak készült... -
tütüke
tag
válasz
csirkemano #42 üzenetére
jöhetnek a diétás receptjeid
szivesen látjuk mindenkiét.
-
csirkemano
csendes tag
De jó, hogy nyitottatok egy ilyet!
-
tildy
nagyúr
Na eddig van 2 olyan recept, amit tenyleg megeszek. Egyik attilam currys csirkeje(ez ki is lesz probalva), masik fless olivaolajon sutott csirkehusija.
tutuke krumplis kajaja is meg belefer reggelre.
A tobbiben tul sok a nem inyemre valo zold. -
tütüke
tag
Bazsalikomos hajdinalepény
Hozzávalók:
15 dkg egész hajdina
15 dkg liszt
1 dl tej
1 tojás,
fél dl kukoricaolaj,
só, bazsalikom
A hajdinát megmosom, beáztatom pár órára. Sós vizben megfőzöm, majd hagyom kihűlni.
Ha már lehült hozzákeverem a lisztet, tejet, tojást, olajat. Fűszerezem sóval, bazsalikommal. Ha ez megvan 15 percet pihentetem. Sűrű palacsintatészta-szerű lesz az állaga.
Serpenyő aljára kevés olajat öntök, épp, hogy mindenhol legyen olaj (mint a palacsintasütésnél), kanállal kis lepényeket formálok belőle, és mindkét oldalát pirosra sütöm. Párolt zöldséggel tálalom.
Elég sok van belőle, hűtőben több napig is eláll.
Diétás kajának ajánlom:
A hajdina nagyon gazdag rutinumban, ami az erek falát tömiti, igy pl visszérbetegségeknél kiváló hatása van. Többszörösen telitetlen zsirsavat tartalmaz. A magasvérnyomásúak viszont ne fogyasszák nap mint nap, mert a hajdina szűkiti az ereket, igy a vérnyomás növekedhet.
Ami biztos: nekem nagyon izlik -
God Vazzeg
veterán
válasz
Moddingfan #34 üzenetére
Ötemberes topik
-
_az
senior tag
joghurt+keksz?
-
attilam
őstag
válasz
Moddingfan #32 üzenetére
Csak a paradicsom belsejét kár eldobni. Azt meg kell enni inkább.
-
tütüke
tag
válasz
Moddingfan #30 üzenetére
ez nagyon szimpatikus recept, és biztos, hogy finom is
Kár, hogy ilyenkor már nincsen finom paradicsom.. -
Moddingfan
senior tag
Látom gyűlnek szépen a receptek
Lenne egy ötletem: sztem mindenki írja oda a hsz-e elejére, hogy a receptje diétás, gyúrós,esetleg mindkettő, így jobban ki lehet majd igazodni és nem lesznek félreértések, pl.: nehogy egy tömegelős gyúrós receptet nyomasson, aki fogyni akar, mert akkor itt palotaforradalom lesz.
1 gyúrós/diétás recept:
Hozzávalók:
-paradicsom
-0.2%-os túró
-kakukkfű
-pirospaprika
-főtt tojásfehérje
-szeletelt pulyka-, csikemellsonka
A paradicsomokat félbe vágjuk, a belsejükett kikanalazzuk és mehet a szemétbe. A túrót összekeverjük a kakukkfűvel (ízlés szerint, ki, mennyit szeret) és az egészen apróra feldarabolt tojássárgájával, majd ezt beletöltjük a tojások belsejébe és kiskanállal jó belenyomodjuk. Ha ez megvan megszórjuk finoman piros paprikával és már kész is az egyik fele. A szeletelt sonkát megkenjük ugyan ezzel a töltelékkel, hengert formálunk belőle és áttűzzük egy fogpiszkálóval. Ez az étel mind a mellett, hogy nagyon egészséges, nagyon finom is, igen korrekt fehérje tartalma van és nagyon ízlésesen is lehet tálalni, ami szintén nem mellékes. Mennyiségeket direkt nem írtam, ezt mindenire rábízom, én pl.: 4 paradicsomot szoktam enni és 4 töltött tekercset, de lehet többet is, kevesebbet is, hisz nem hízlal. Gyúrósónak pedig sztem kifejezetten ideáis (sok fehérje, szinte nulla zsír) -
tütüke
tag
ha már a rántottát szobahoztátok :
Padlizsános tojás:
a padlizsánt felvágom kis kockákra, besózom, állni hagyom fél óráig. Utána leöntöm a levet, amit eresztett, belerakom egy teflonos edénybe. Mindenféle zsiradék nélkül elkezdem sütni. Majdnem kész állapotban öntök alá egy kis olajat, befűszerezem különleges fűszerkeverékkel (ez a neve, Lidl-ben kapható), tovább sütöm (szép pirosnak kell lennie) ráboritom a felvert tojásokat (kettőnknek 4-et) és megsütöm.
Rántotta-variációra nagyon finom. Ajánlom reggelire, vagy vacsira. Persze rengeteg zöldságet mellé -
tildy
nagyúr
Na ezt enm tudom emnnyire diétás, szerintem az és finom
Mexikói zöldséges csirkemájas rizottó
Kevés olivaolajon kevés hagyma megpirít, csirkemáj rádob , kicsit megpirít mirelit zöldésgek és víz rá . Kevés só, bors, delikát.
Közepes tűzön főzzük. Mellé párolt rizs dukál
Én nagyon szeretem a szaftját, természetesen a zöldésgek itt is párom tányérjára mennek, szóval az övé a rizottó
Nagyon Finom
Kéthetente 1szer mindig csinálok. Mondjuk szerintem enm szabad este enni, de csak a rizs miatt -
válasz
Slayer Valor #26 üzenetére
ez viszont sztem faja.
Ha már ez a topic címe, akkor azért tartani kéne a dolgot, mert sima receptes topc van.. -
Slayer Valor
őstag
válasz
Woodslave #13 üzenetére
Nembaj, de tütüke iszonyat finom recepteket ír ide
Már a gondolatából is megőrülök, annyira akarok ilyet enni, csak sajnos nicns itthon brokkoli
Hasonlót érgen mi is csináltunk, egy két cucc nem volt benne, de úgy is nagyon finom.
Na akkor egy receptet:
Tonhalsaláta:
Hozzávalók:
- pár konzerv tonhal
- sok petrezselyemzöldje minél apróbb darabokban
- darabokba vágott salátalevelek
- sok sok főtt kukorica+borsó
- főtt tojás, ezt beletrancsírozzuk
Elkészítés:
- Mindent egybedobunk, azt jól megkavarjuk, nyersen, kenyérrel, rizzsel, bármilyen gabonával finoman fogyasztható
ui.: Nem biztos hogy diétás, az se biztos h gyúrósJah, és a mennyiségt mindenki maga dönti el, miből mennyit pakol bele
[Szerkesztve] -
-
attilam
őstag
Valaki mondott nekem olyat, hogy a túrót összekeveri a tonhallal. Azt mondta, hogy nagyon finom. Hát nem tudom. Én még nem próbáltam.
-
fLeSs
nagyúr
8 tojást feltör, abból 6 sárgáját kidob a wc-be, 1 kanál olivaolajon megsüt (rántotta), mellé pufirizs és sok zöldség.
fél kiló csirkemell feldarabol, olivaolajat a serpenyőben felmelegit, amikor már serceg az olaj, akkor a csirkemellet rádobni, besózni, várni, hogy a húsból kifőtt lében megfőjön a hús, majd amikor ez a lé elfogyott alóla, akkor a húst megpirit.lehet rá tenni majorannát/borsot/paprikát.
Mellé több zacskó rizst kifőzni.
A mirelit zöldséget mikróban 5 perc alatt felolvaszt, közben egy edény aljára kevés vizet rakunk, ezt rárakjuk egy tuzhelyre, ahol a viz elkezd párologni. A felolvaszott zöldséget ráöntjük, és fedő alatt pároljuk 15-20 percet. A végén a rizs és a zöldség összekeverhető. -
tütüke
tag
válasz
God Vazzeg #14 üzenetére
''Ezt a receptet én is szoktam alkalmazni'' -ejha, akkor többé nem irom, hogy saját recept...de tényleg nem hallottam még sehol....
-
Nem akarok belerondítani a topicba, de ez a kaja sztem se nem fogyókúrás, se nem gyúrós.
Irok én is. CSmell felvág, estére vmi fűszerrel bepácol, reggel a pácolajban kisüt. Vizet forral, esetleg sóval, bele a rizs, színtől függően előbb utóbb megfő, összekever eszik. Esetleg kukorica mellé, vagy cékla... -
tütüke
tag
Na akkor mégegy finomság, saját recept ez is:
sütőben sült brokkoli
Hozzávalók:
egy szép nagy brokkoli, esetleg kettő
zsemlemorzsa
1-2 kanál kukoricacsira olaj a zsemlemorzsához, és még egy az edény olajozásához.
fél liter csökkentett zsirtartalmú tejföl
1-2 tojássárgája
sok trappista sajt
só
A brokkolit megfőzöm. Az olajon megpiritom a zsemlemorzsát, pici vizet szoktam mindig hozzáönteni, hogy jobban puhuljon, de nem sokat, mert akkor összetapad. A langyos brokkolit beleforgatom a piritott zsemlemorzsába. Tűzálló edényt olajjal kikenem, belerakom a zsemlemorzsás brokkolit. A tejfölt összekeverem a tojássárgájával és a sajttal, ráöntöm a brokkolira, berakom a sütőbe, és szép pirosra sütöm.
Ez is nagyon fini. Lehet ugyanezt csinálni karfiollal is, de én brokkolival jobban szeretem. -
tütüke
tag
krumlis tényleg nagyon fini
leveseket majd később, ha elfordulsz. De ha már a zöldbabot emlitetted:
Zöldbabsaláta:
hozzávalók:
fél kg zöldbab (lehet mirelit is, az hamarabb megfő)
1-2 fej hagyma
1 kanál olivaolaj
só, bors
A zöldbabot sós vizben megfőzöm, hogy puha legyen, de ne menjen szét. A hagymát nagyon apróra vágom. Ha már csak langyos a bab összekeverem az olajjal, hagymával. Sózom, borsozom izlés szerint.
A hagyma mennyiségét szintén izlés szerint lehet növelni, csökkenteni.
Aki szereti a zöldbabot annak ez nagyon fog izleni. -
attilam
őstag
válasz
God Vazzeg #8 üzenetére
Tudom én mitől döglik a légy.
-
tütüke
tag
pedig tényleg nagyon fini, és még nem is beszéltem a kelbimbólevesről...
de jöjjön valami szilárdabb:
Kakukkfüves-lilahagymás krumpli:
Hozzávalók:
5 közepes lilahagyma
3-4 szál friss, vagy 2 kk száritott kakukkfű
1 kg krumpli
3-4 evőkanál kukoricacsira olaj
só, bors
A hagymákat kettévágom, félkarikákra vágom.A krumplit meghámozom, karcsú hasábokra-gerezdekre vágom.Teflonos edényben az olajat felmelegitem, beleforgatom a krumplit és a hagymát. Erős tűzön vagy 5 percig piritom, ráteszem a kakukkfüvet, azután mérsékelt tűzön fedő nélkül gyakran megkeverve pirosra-puhára sütöm (kb fél óra) Csak a végén kell rárakni a sót, borsot, és azonnal, melegen fogyasztható. Ha kihül már nem az igazi. -
tildy
nagyúr
pfú de rosszul hangzik.
Íme 2 tőlem:
MExikói Zöldségkeverékkel főzött csirkemell.
Hozzávalók 2 személyre:
-Negyed-fél csomag mirelt mexikói keverék (auchanosat használom, abban van zöldbab is)
-fél kiló csirke - vagy pulykamell
-csipet só
Én általában úgy fogyasztom, hogy a főzőlevet tálba öntöm, majd a főtt husit beleaprítom.
Páromnak pedig leszűrve adom: zöldségkeverék +pipihusi.
Nagyon finom!!!!
Másik:
Kefíres tojássaláta
Én danone kefírrel csinálom, egy pohár kefír, 2 keményre főtt tojás szeletelve, összekeverve. Jó étvágyat.
[Szerkesztve] -
tütüke
tag
Brokkolikrém leves:
Hozzávalók:
1 nagy sárgarépa
1 fej brokkoli
petrezselyemlevél
1 kanál kukoricacsira olaj (vagy ami van)
1 erőleveskocka,
2dl (vagy több) csökkentett zsirtartalmú tejföl
egy nagy kanál étkezési keményitő
delikát, só-érzéssel
kiskanál cukor
Elkészités: sárgarépát megmosom, karikára vágom, olajon megpiritom. Hozzáadom a rózsákra szedett brokkolit, összeforgatom, egy kicsit még piritom. Felengedem vizzel. Ha forr mehet bele a leveskocka, delikát, nagyon kevés só, összevágott petrezselyemlevél, és a cukor.
Ha megpuhult a zöldség a tejfölben elkeverem az étkezési keményítőt, ezt bele a rotyogó levesbe, még néhány percig lassú tűzön főzöm, és kész.
Nagyon hamar elkészül, és nagyon finom. Lehet kenyeret belemártogatni, persze kizárólag csak barnát,én kenyér nélkül eszem. -
attilam
őstag
válasz
Moddingfan #1 üzenetére
Akkor legyen az első recept az enyém.
Saját találmány.
Curry-csirkemell a'la Attila:
Hozzávalók:
0.5 kiló csirkemellfilé
fél zacskó kotányi currypor
negyed zacskó kotányi húspuhító
csemegehagyma zöld szára (5-6 darab)
1 darab paprika
fél fej karfiol
kevés olaj
Mindent összevágunk apróra. A csirkemellhez adunk egy kevés olajat, majd rászórjuk a húspuhítót és a curryport. Hűtőben fél óráig hagyjuk állni. Utána serpenyőben kevés olajon megpirítjuk a húst, nem kell sokáig, csak épp hogy kicsit fehér legyen, vagy ha nagyobb lángon csinálod akkor meg lehet egy kicsit barnítani is, úgy hogy a belseje még nyers marad. Ezután beleszórjuk a zöldségeket, majd felöntjük a serpenyőt vízzel úgy, hogy ellepje a hozzávalókat. Nekem nem volt fedőm, úgyhogy nem pároltam, egyszerűen csak vártam, hogy elfőljön a víz róla. A végén nekem a karfiol teljesen szétfőtt, ezért a végén már nem is pirítottam tovább a csirkét, hanem egyszerűen levettem a tűzről. Így szószos lett az egész.
Az íze nagyon finom, de lehet, hogy egy kis só még nem árt bele. Elvileg a húspuhító is sós, de nem annyira.. A puhító miatt a hús omlós maradt. Természetesen zsírszalonnával tálaljuk.
-
Moddingfan
senior tag
Köszöntök minden kedves diétázót, gyúróst és mindenkit, aki figyelmével megtisztelte e topciot. Az ötlet nem az enyém, én csak a kivitelező vagyok, az értelmi szerző tütüke volt, köszönet neki az ötletért
Célunk az, hogy összegyűjtsünk minél több egészséges és finom ételreceptet és ötleteket, elkészítési fortélyokat osszunk meg egymással. Gondolom, nem csak nekem okozott gyakorta komoly fejtörést, hogy mit is egyek, hogy készítsem el, hogy minél egészségesebben étkezzek. Ez a topic erre is kiváló megoldás lesz. Akkor nem is szaporítom tovább a szót, a topicot ezennel (I_Am barátom moderátori jóváhagyásával, amiért külön köszönet illeti meg
) megnyitom, receptekben gazdag, jó fórumozást kívánok mindenkinek
[Szerkesztve]
Új hozzászólás Aktív témák
- Futás, futópályák
- AMD off topik: VGA, CPU, APU és minden, ami AMD
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- SSD kibeszélő
- Nyaralás topik
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Akciófigyelő: Megnyílt a Xiaomi hivatalos magyar webáruháza
- Kézbe fogható paradoxon lett az iPhone Air
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Folyószámla, bankszámla, bankváltás, külföldi kártyahasználat
- További aktív témák...
- Honor Magic5 Lite 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 5 5600X 16/32/64GB RAM RX 7600 8GB GAMER PC termékbeszámítással
- GYÖNYÖRŰ iPhone 13 128GB Red -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS2931, 100% Akkumulátor
- Samsung Galaxy Z Flip 4 5G 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 5700X 16/32/64GB RAM RTX 5060 Ti 16GB GAMER termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest