Új hozzászólás Aktív témák

  • cocka

    veterán

    válasz MaCS_70 #4726 üzenetére

    Szerintem úgy, hogy vannak különböző kikapcsolási állapotok, amik nem jelentenek valódi kikapcsolást. Mittomén ilyenek, hogy altatás, hibernálás, teljes kikapcsolt állapot.

    Ezekről van leírás, hogy mittomén a ramból tölt vissza vagy hibernációs fájlból. Valószínűleg valamelyik program képes az ébresztésre és így hogy nem vész el "kikapcsoláskor" a ram tartalma, simán tudja folytatni a google a szinkronizációját.

    Itt vannak egyébként az állapotleírások: [link]

    Persze ez nemcsak Windóz 10-nél van így, hanem ez tulajdonképpen BIOS specifikus. Azaz elvileg a BIOS-ban tudod elsődlegesen beállítani, hogy kikapcsoláskor melyik állapotba kerüljön. A windóznak is van valamennyi ráhatása erre, mert ott is lehet állítgatni, hogy hibernáljon vagy ne hibernáljon egyáltalán vagy hibridaltatódjon stb..

    Szóval ha idegesítenek ezek a baromságok, akkor keress a BIOS-ban valami power management vagy hasonló névre hallgató menüpontot, ahol be tudod állítani az S állapotokat és minél magasabb szám érhető el, annál közelebb kerülhet a gép a beállítás révén a valódi kikapcsolt állapothoz.

    Pl. ez meghatározza azt is, hogy mennyi áramot fogyaszt a gép "kikapcsolva" pl. van olyan állapot, aminél megmaradnak az USB portok töltőfunkciói, de olyan is, ahol már az sem.
    A teljes áramszünet vagy konnektorból kihúz = S5-tel. De az is hardverspecifikus, hogy az adott BIOS milyen állapotokat támogat. Ahogy az a linkelt leírásban is szerepel.

Új hozzászólás Aktív témák