Új hozzászólás Aktív témák

  • shotika

    őstag

    válasz mephi666 #130984 üzenetére

    Spekulálgatások. De szerintem nem jó irány, ha ennyire lyukas egy sztori (kivéve ha a film szerkezete tudatosan ilyen, de ettől még a saját lábán áll).
    Nekem olyan érzésem volt, mintha egy remake-t néznék, ahova behívták bohóckodni az eredetiből a nagyokat. Sőt inkább egy sorozat pilotja lenne.

    #130986 - na igen, az időutazás egy nagy wtf, ez a része szerintem direkt ennyire mellőzött a régi filmeknek. Nem is nagyon emlékszem olyan jelenetre, ami ezt a kérdést tárgyalta volna.
    Szerintem ebben a történetben az időutazás egyetlen egyszer történik (most a Kyle Reese féle 84-es film utazására gondolok), másképp nem lehetséges a 2. rész vége. Hiszen, ha nem történik meg az időutazás, akkor nem születik meg a Skynet.
    Ráadásul felvet pár olyan kérdést is, hogy egy mesterséges intelligencia, miért nem veszi számításba az időugrással történő manipuláció hatásait? Vagy nem volt ennyire intelligens? Akkor ki találta fel az időgépet? Az emberek, akik életben maradni is alig tudtak, és az életük nagy részében bujkáltak, dugtak vagy harcoltak? Vagy a Skynet? Az a Skynet, aki egy olyan Terminatort küldött vissza 84-be, aki egy telefonkönyv alapján egymás után iktatta ki a célszeméllyel azonos nevűeket?
    Ha a Skynet találta fel az időutazást, akkor olyan robotot kellett küldenie, aki tényleg ennyire segghülye, hogy első alkalommal elbukjon. Áhh, ez se lenne jó, mert nem illeszkedne.

    Viszont.
    Mi van akkor, ha a Skynet tudta, hogy az időutazás meg fog történni. A Connor familia ugyan nagy túlélő, és jól tudják, hogy működik a világ, de ezen kívül kb semmi. Azt se tudjuk meg, hogy John valójában milyen ember, pontosabban, hogyan lett ő jő vezető. Mert attól, hogy túlélte a T-1000-est, még nem lesz valakiből vezéregyéniség.
    Nos, szerintem a Skynet, hogy ismételjem magam, tudta, hogy meg fog történni, már abban a pillanatban, amikor megalkotta az időgépet, beindult a szerkezet, tudatosult benne (ha már a T2-ben ilyen pongyolán megjegyezték, hogy "öntudatra ébredt", bátorkodom én is ezt használni), hogy ez így lesz. És elküldte a robotot, de az igazi célja más volt.
    Mert nem csak egy Terminator jött át 84-ben az időn... Hanem valami más is...
    :D Najó, nem bírtam kihagyni, de szerintem ebben is lehetne potenciál :D

    Shotiii#2629 Gainward GTX 3060TI 8GB, Corsair 2x16GB DDR4 3200mhz, i5-13600KF, Asus TUF B660M-D4, EVGA 750GQ

Új hozzászólás Aktív témák