Új hozzászólás Aktív témák

  • Hi!King

    őstag

    válasz parandroid #44154 üzenetére

    Nem igaz, hogy nem bántja a vadakat, rengeteg eset van, amikor megtámadta, és mivel a kutya háziasított állat, ezért a farkassal ellentétben nem profi módon ejti el, ezért sokkal többet szenvednek.

    A médiában megjelent esetekben ott hibázott a vadász, hogy nem győződött meg, hogy a közelben a gazdi. Ilyen esetben miután meggyőződött róla, szimplán figyelmeztetnie kellett volna a kutya gazdáját, illetve feljelenteni, ha nem első eset, vagy akadékoskodik. De rengeteg más esetben meg konkrétan vadakra támadó kutyát lőttek ki.

    Ettől függetlenül minden ilyen történetben kettő felelős van, és csak az egyik a vadász, a másik a kutya gazdája.

    Szerintem annak örülni kell, hogy nálunk még nincsen olyan helyzet, mint Romániában, és ez részben ennek a szabályozásnak is köszönhető.

    Ja, még ehhez:

    "de jogos, ha nem tudom az első pillanattól az utolsóig magam mellett tartani a kutyámat, akkor sajnos póráz kell rá"

    Nem, védett területen, illetve belterületen kutyafuttatón kívül mindenképpen póráz kell rá. Az egyik Börzsönyös csoportban például nemrég kerestek egy elveszett kutyát, úgy veszett el, hogy a gazdi mellől rohant el, és futott a vadak után. Soha nem tudhatod biztosan, hogy mikor mire hogyan reagál, az erdőben pedig mindannyian látogatók vagyunk, nem véletlenül tilos a póráz nélküli sétáltatás, ahol tilos.

    [ Szerkesztve ]

Új hozzászólás Aktív témák