Új hozzászólás Aktív témák

  • ígyvanferi

    addikt

    válasz bandus #76079 üzenetére

    Pedig érdemes lenne megbarátkozni más márka lábadra helyezésének gondolatával. ;)
    Csak mert Niketól nem tudom mit ajánlanék ilyesmire. Vagyis hát de, a Vaporfly 2-t, amit vadásznék outletben vagy valahol kiárusításon (még így 3 évvel a megjelenése és egy-két hónappal a 3-as modell piacra kerülése után sem annyira egyszerű ez sajnos).
    Nem akarom túlmisztifikálni a cipőkérdést (fadarabon is lehet maratont futni, úgyis csak az elitnek hoz gyorsulást, minden rongyrázó instás influencer Alphaflyban jár az edzőterembe, stb.), de egyszer élünk és egy Vaporfly szintű cipőt megérdemel mindenki legalább egyszer. Ha csak "ünneplős" cipőnek használod, tehát nem minden második edzés ebben megy, akkor annyira nem fog fájni az ára (na nem a retail price... mert az mindenhogyan fáj).
    Amúgy a Tempo adná magát, de az állítólag kevesek biomechanikájával működik jól (most egyébként van -25%-os akció két termék vásárlása esetén a Nike webshopban, a Tempo pont beleesik és 150 euró így). A Zoom Fly meg elég bumfordi, nehéz, sokkal nem lennél előrébb a Pegasushoz képest.
    A Streakfly akár jó is lehet, bár én nem ajánlanám félmaratoni távra. Ha pörgős lábad van és a táv túlsó felén, fáradt lábakkal is többé-kevésbé meg tudod tartani a szép formát, akkor jó lehet. Széles lábfejre viszont no-go. Elől nem vészes, de lábfej középen borzasztó szűk. Ez már egyéni probléma, de nekem pont rossz helyen dörzsöli a kislábujjaim a felsőrészen lévő vastagabb, keményebb betétcsík (az a sötétpiros a felsőrész szélén), így én biztos nem fogom hosszabb távokra felvenni. Intervallozni használtam eddig. Arra király cucc. Vagy ugye rövid utcai versenyekre, amire ajánlják is. A legkönnyebb cipőm eddig: 192 g a 45-ös :Y . A Puma Liberate Nitronál is 15 g-mal könnyebb...

    Amúgy meg: Saucony Endorphin Speed 2/3 vagy Endorphin Pro 2/3, Puma Deviate Nitro 2 vagy Deviate Nitro Elite, New Balance Rebel 2, (és mivel kezdem megszeretni néhány futás után) Adidas Adizero Adios Pro 2.

    [ Szerkesztve ]

Új hozzászólás Aktív témák