Új hozzászólás Aktív témák

  • ígyvanferi

    addikt

    válasz tomcica #78195 üzenetére

    Na, végülis összejött a PB döntés szombaton, kemény 21 mp-cel, azaz az átlagtempón pont 1 mp-et javítottam. A 3. helyre jó voltam így is. Tavaly 2. voltam ugyanitt, az akkori első lett most a második, az idei győztes pedig egy 1:08-at is tudó fiatal atléta volt (pályacsúcsdöntésért felajánlottak a szponzorok némi pénzdíjat... bár nem biztos, hogy van kapcsolat, mindenesetre lazán megvolt a pályacsúcs).
    Elégedett viszont nem vagyok, megborultam 17-18 km körül, az utolsó két km-en pedig annyira lefőtt a kávé, hogy 4:16 és 4:11 voltak a km splitek. Az addig összeszedegetett, a tavalyi időmhöz képest mért előny jelentős részét itt el is ment. Meleg volt, szél is fújt, emelkedő is volt egy kicsi (garmin szerint 122 m, a runalyze 43 métere azért reálisabb), amit 6-szor kellett 'megmászni', ráadásul itt pont mindig szembeszelet kaptunk. El is futottam az elejét, csak hogy még tutibb legyen (ez természetesen a Vaporfly hibája). Így a 10K PB is összejött mellékesen, ami jól mutatja a durva lassulást a táv második felére: 3:48-as 10K, 3:54-es FM... vagyis az első 10K után a maradék 11,1 km átlaga 3:59 volt. Aztán lehet, hogy vaskosan felkészülésbeli hiányosság volt az oka ennek. Gyenge alap, elfutott tempók, kevés taper, stb. Legalább van hova fejlődni.

    Ősszel nekifutok még egyszer. Picit óvatosabban az elejét, de azt tartva a végéig ebből azért még faragható pár másodperc.

Új hozzászólás Aktív témák