Új hozzászólás Aktív témák

  • #64052736

    törölt tag

    Közben kitaláltam valamit a hétre. Tegnap kétszer bicsaklott meg a bokám és még érezem. A gyors helyett helyreállító 5km lesz. Ellestem Zsoltitól.
    Amit írtál, gyorsítókat azt is csinálni fogom, de frontok össze-vissza és valami szemetet megint beszedhettem...
    Próbálok most egy olyan hetet, hogy hosszú 135-132 pulzus között és közte egy regeneráló 5km szintén ezen a pulzuson, másik nap ismét hosszú.
    Soha nem pihentem eddig a futásaim között, már nem látom értelmét, hogy 10-16 nap között csak hosszút tolok és nulla nap pihenő.
    Talán jobban haladok. Maszatolásnak tűnik, de van egy érzésem, hogy jobban fogok fejlődni.
    A fokozók kellenek, tudom is tartani, amit előírtál. 5:00-4:30-ig bezárólag
    A nyers tempó mehet 4:30 és 4:35 között 6km-en.
    Ezt a kettőt váltogatom majd egyik héten ez, a másikon az.
    Arra jutottam, ha jól megy majd, akkor mind a kettő lesz egy héten és akkor kevesebb hosszú alapozó.
    Viszont eddig küszöbön futottam, legalábbis a pulzusból ez jött le, ez durva, ezért kevesebb ilyen lesz. Az előző hetem 116km lett végig küszöbön. Ez már ökörség!
    Picit visszaveszek és alapozok, az eddigi nem az volt...
    Az aneorob zónát teljesen kihagyom egy darabig.
    Célom az alacsony zónák felhúzása jelenleg.
    A pulzusnál jót írtál, mármint, mikor majd csökken a pulzus, akkor ne ugyan azon a sebességen fussak. Után fogok állítani 130 és 135 között tartani. Ezzel is húzva a tempót.
    Még ezen a húszasokon gondolkozom. Az a baj, hogy sehol nem találtam rá példát, hogy mennyi legyen az alapozós szakasz, mindenhol versenyspecifikusra írják. Legyen 15km, meg néha hosszú, pár gyors és ennyi.
    Lefutja az ember a versenyt és utána? Aki szintén naponta fut hobbiból és nem szeretne versenyt futni annak miért nem tesznek ajánlást? Tavaszi és őszi alapozás. Azért én egész évben futnék. Addig mi van, lyukas az év közepe? A szinten tartást, hogy oldják meg? Minden oldal abból indul ki, hogy aki belekezd az majd versenyezni fog, ezt már unom, legyen már oldal a lelkes hobbistáknak is, mint amilyen én vagyok. :K
    Egy életen át futni és tartani a formát címszó alatt.

Új hozzászólás Aktív témák