Új hozzászólás Aktív témák
-
nagysz
tag
válasz EmThor #13232 üzenetére
Hivatalosan maszkolni kell igen. DE van itt egy legenda, miszerint történt a faluban egy eset, amikor a rendőr becsöngetett valakihez, hogy látja van utcára néző kamera, szeretné elkérni a felvételt, mert jöttek a gyanús elemek és segítene. Mondta a manusz, hogy de hát le van maszkolva. Erre a rendőr jól lebaszta, hogy miért csinált ilyen marhaságot
Szerintem max. a szomszéddal kellene megdumálni, ha rálát az ő részére is. Ha nem, akkor meg mehet simán. de csak szerintem.. -
nagysz
tag
válasz nagysz #13198 üzenetére
Megnéztem konkrétan 1 file-t.
File size : 171 MiB
Duration : 4 min 30 s
Overall bit rate : 5 321 kb/s
Width : 2 560 pixels
Height : 1 920 pixels
Display aspect ratio : 4:3
Frame rate mode : Variable
Frame rate : 25.043 FPS
Minimum frame rate : 25.000 FPS
Maximum frame rate : 40.000 FPS
Audio
ID : 2
Format : AAC LC
Format/Info : Advanced Audio Codec Low Complexity
Codec ID : mp4a-40-2
Duration : 4 min 30 s
Bit rate mode : Constant
Bit rate : 64.0 kb/s
Nominal bit rate : 127 kb/sAzért ez eléggé durva felbontás, lehetne még csökkenteni rajta..és akkor jóval kevesebbet foglalna. Meg ugye, én hangot is rögzítek..hátha bemondja a nevét betöréskor vagy valami hasonló
-
nagysz
tag
válasz sanzi89 #13196 üzenetére
NVR-hez nem értek, én NAS-ra rögzítek. A méret nagyon függ a beállításoktól, azaz a felvétel minőségétől, de méginkább függ attól, mennyi riasztás van, mennyi felvétlelt készít a kamera. 4 kamerára ugye, jut 500GB egyenként.. Az nekem az elmúlt 10 nap mérései alapján 100 napnyi anyag, jó minőségben (5MP). Gondolom, NAS-ra tovább küldhető az anyag és ott már lenne RAID is.
-
nagysz
tag
válasz sanzi89 #13194 üzenetére
Ez egy újabb modell, a 420ast váltja, ezért még nincs vele túl sok tapasztalat. Itt van egy a polcon, dobozban. Az elődje jó, de azért tudásban nem egy hikvision: sok a vakriasztás, nem sikerült úgy beállítani, hogy ne jelezzen a repülő bogárra és pld. zárt térben a szél által rezgetett dolgokra. Elviekben a vonalátlépés funkció erre jó lenne, de ez a kamera azt nem tudja sajnos... a hik-ek közül meg jó pár igen. Mondjuk, nem is annyiba kerül.
Szóval az, hogy ez egy jó kamera jó szoftverrel, viszonylagos: kérdés, mire kell neked. Nekem úgy működik, hogy ki van téve a bejárat elé, és rögzíti a beállított területen a mozgásokat. Nem küld emailt...NAS-ra rögzít. Ha nincs problémám, letörlöm a felvételt, amiből a fentiek miatt van jó sok. Inkább vegyen fel többet, de legyen rajta az "esemény". viszont valszeg megőrülnék, ha minden rezgésről küldene mailt.
Hibát viszont az elmúlt 1.5 évben egyet sem produkált: rögzít csendesen és jó minőségben. Nekem ennyi elég, elégedett vagyok velük. -
nagysz
tag
Szia!
Ezek közül szerintem bármelyik jó lehet neked, már a legolcsóbb (E1) is beltérre simán: https://store.reolink.com/wifi-security-cameras/
Az belefér a 20 ezer forintos limitedbe, amit a múltkor írtál. Ezek jó minőségű kamerák, jó szoftverrel. Nekem nincs ilyen wifis, csak drótosak, de akinek van, a wifit is dícséri, jól működik.[ Szerkesztve ]
-
nagysz
tag
válasz stickermajom #13108 üzenetére
a zoom miatt drágább..azoknak mindig megkérik az árát. meg újabb, de amiatt nagy fejlődést nem várok.
nekem 420-asaim vannak, most jött egy 520-as, de még nem szereltem fel, nem tudok róla érdemben nyilatkozni. -
nagysz
tag
ja az bukó tényleg. ritka szar egy eszköz lehet az, ami fix ip-re van alapból állítva mondjuk. értelme sok nincsen.
-
nagysz
tag
ezt én sem értem hogy veszi fel a riasztás előtti 5 másodpercet, de rögzíti
szerintem úgy, hogy valójában folyamatosan rögzít a memóriájába, egy 5mp-es (vagy amennyit beállították) időablakot tol maga előtt (fifo) és a "kolbász" végét meg kukázza. Ha eksön van, akkor meg már írja is a kártyára/küldi oda, ahova megadtad.
Máshogy nem nagyon lehetséges. -
nagysz
tag
válasz modflow #12495 üzenetére
fel kell hívni rá a figyelmét, hogy ott a kamera, látszik vele a kinti rész, de az ő része nem. sőt, esetlegesen látszik vele az úton közlekedő autó is, ami ha helyzet van, kedves szomszéd, akkor a rendőrök nagyon örülnek az ilyen felvételeknek, ugye egyet értesz hogy ez így OK ??
-
nagysz
tag
válasz Celtis #12487 üzenetére
nálam az, hogy letöröltem a sok régi sz.rt a nasról, így lett vagy 2 hónapnyi felvételnek hely. havonta törlöm
De nas-a válogatja. HA be lehet rá jelentkezni (pld. synology) akkor kell írni egy ütemezett programot, ami takarítja a régi file-okat. de még azt is el tudom képzelni hogy le is lehet ilyet tölteni..nekem még elég a manuál törölgetés.
sajnos, tényleg minden szart felvesz. kedvencem az éjjeli repkedő bogarak meg a kiderül-beborul időjárás. ez utóbbiból volt, hogy egy nagy vagy 5 órán keresztül vette ezt az izalmas jelenséget -
-
nagysz
tag
válasz nagysz #12314 üzenetére
pld. ezt vegyed: kültéri ftp
-
nagysz
tag
válasz sambenez #12295 üzenetére
ja igazad van, ez most nem volt jó megfogalmazás. A végét a "csucsminőségben" helyett "célnak megfelelően"-re kellett volna írni. A minőség az OK.. bár mondjuk mutogatja a kollega a xiaomi kamerája képét. értem én, hogy olcsó, de a reolinknek szerintem szebb képe van. A porszívójuk mondjuk király! és most megyek, mert csörög a mi 9t-m..
-
nagysz
tag
válasz vampire17 #12260 üzenetére
Érdemes lenne talán a lehetőségeket szétszedve betenni az összefoglalóba:
1. "parasztos" NAS: a kamera felmásolja XXX protokollon (pld. FTP) a file-t és Windows-on nézegeted a PC-n az eredményt egyesével, video lejátszó programmal (pld. VLC) - legolcsóbb megoldás, több kameránál, gyakori nézegetésnél kényelmetlen, de cserébe olcsó
2. surveillance NAS: a NAS támogat kamera illesztést, pld. Synology, arra kell figyelni, hogy ez 2 kamera felett fizetős, de addig ingyenesen használható. Viszont CPU limites, nem lehet végtelen kamerát rádugni a legolcsóbb NAS-ra.
3. szofteres NVR épített PC-ből: ez az, amit linkeltél, tök jó, alacsony fogyasztású de erős(ebb) PCből érdemes gyártani.
4. hardveres NVR: fullprofi megoldás, külön NVR "dobozhoz" kapcsolt kamera rendszer, értelem szerűen ez a legdrágább és legjobb megoldás is. -
nagysz
tag
jó minőségű (nagy tisztaságú réz) kábel az ajánlott; a gagyi (kínai olcsó) kábel problémás lehet. érdemes árnyékoltat (FTP) venni, az a biztos. árban nem vészes az sem. illetve kültéren érdemes magát a kábelt sem csupaszon, hanem csőben/csatornában vezeti, naptól védeni.
[ Szerkesztve ]
-
nagysz
tag
válasz bigrock #12121 üzenetére
Köszi. Én "fejet" szeretnék jobb minőségben olvasni, ha ne adj' isten szükség lenne rá. Bár gondolom, arra is jo(bb), mint a sima, nem darkos kamera. pld. ez eléggé ütősnek tűnik az áráért: 4mp darkfighter
vagy méginkább ez itt: másik 4mp darkf[ Szerkesztve ]
-
nagysz
tag
válasz vampire17 #12113 üzenetére
érdekesség képpen írhatnál pár sort a bosch kamerákról például. nehéz elképzelni... ződ vagy kék bosch ? Szóval kábé nullát hallottunk róla, nehéz elképzelni, pld. egy reolinkhez képest miben jobb ? sw? hw? mindkettő ? azt értem, hogy jó drága.. de jobb is annyival ?
A hik is érdekes..látom, hogy van kb. 40ért használhatónak tűnő hik. de vajon megéri -e, jobb -e az éjszakai képe mint egy olcsóbb reolinknek, ami max felébe kerül ? hangzatos ez a darkfighter név is.... tényleg jól fight-ol a darkkal ?[ Szerkesztve ]
-
nagysz
tag
válasz bigrock #12052 üzenetére
@bigrock: szuperül alakul az összefoglaló.
Ajánlom az RLC-420-as LAN-os reolinket is, bevált.
Illetve szerintem a hikvision-nél érdemes lenne odaírni nem csak azt, hogy megbízható, hanem hogy konkrétan ő a piacvezető is. meg egyébként eléggé innovatív, hatalmas választékkal. szerintem.[ Szerkesztve ]
-
nagysz
tag
válasz DoItYourself #11790 üzenetére
olyan, ami valamilyen protokollon (ftp, sftp akármi) tud a nas-ra írni. nekem reolink van..azzal hiba nélkül megy. de szerintem ez egy alapszolgáltatás és sok más kamera is tudja ezt.
-
nagysz
tag
Sziasztok!
Eléggé régóta olvasom a topicot de egyetlen dolgot nem értek még ma sem és nem láttam leírva: mi az előnye az NVR-nek a NAS-hoz képest? Jól gondolom, HA van NAS, akkor fölösleges az NVR? jelenleg a kamerám (reolink 420) NAS-ra rögzít. Oké, most 1db kamerám van, de tud több is oda rögzíteni.. a videót vagy a kamera szoftverben nézem, vagy NAS-ról PC-n. Szóval, mi az, amivel többet nyújtana ebben az esetben egy NVR ? -
nagysz
tag
válasz kozek1723 #10914 üzenetére
Szerintem a tm50 fölösleges. Nekem K32 van, de már arra is azt mondta a riasztószerelő, hogy nem annyira kényelmes használni, mint a K10est. Mondjuk az meg nekem a 80as éveket adja (ez meg a 90est ) szóval azt nem szerettem. De a K32-vel el lehet lenni, és az máris 25-tel olcsóbb.
Viszont a spectra-t gondold meg...erősen limitált a kezelhető eszközök száma + ha jól emlékszem, wireless (rádiós) eszközt sem kezel. Nekem magellán 5050-es van, az már valami 32 zónát kezel..mondjuk azt is sikerült fullra rakni, de azért az már valami.
Az IP modul annyira gagyiszar, hogy nem is használom. Gyakorlatilag csak kikapcsolni/bekapcsolni tudod a cuccot távolról vele, de azt meg minek ? szóval az nekem csak úgy lóg a szekrényben, a jelszóra sem elékszem már...csak arra, hogy a felület is valami hipergagyi. -
nagysz
tag
válasz kozek1723 #10908 üzenetére
A paradoxot csináltasd meg a riasztószerelővel. Stabil, megbízható rendszer, vakriasztás nálam 0.
Az IP-t meg kicsit lassabban, de ahogy mondtad is, 1 nap alatt te is behúzod..és akkor büszke lehetsz, hogy te csináltad a kamera rendszert. Olcsón, jó minőségben - nekem reolink 420 van, de ha jobb kell, akkor dahua vagy hikvision. Ezekkel elégedett leszel. Én így csinálnám, így is csináltam a rendszert. -
nagysz
tag
válasz markussandor #10770 üzenetére
ARM:
ARM Holdings is a British multinational semiconductor and software design company, owned by SoftBank Group and its Vision Fund.
LinkSoftBank:
SoftBank Group Corp. (ソフトバンクグループ株式会社 Sofutobanku Gurūpu Kabushiki-gaisha)[4] is a Japanese multinational conglomerate holding company headquartered in Tokyo, Japan.
LinkTényleg japó..2016 óta.
-
nagysz
tag
válasz TarekElAli #10751 üzenetére
szia, köszi megnéztem mik ezek. hát igen, ezzel kellett volna indítani a poe switch helyett, mert akkor nem fájna annyira az áruk. Egyelőre marad a törölgetés meg az állítgatás
köszi -
nagysz
tag
ja még egy kérdés, a video container az ugye mp4, de valami izgalmas formátum lehet benne, mert nem tudok benne tekerni. 2 lejátszóval is próbáltam, nem tudok beletekerni. bennem van a hiba, vagy ez ilyen béna ?
[ Szerkesztve ]
-
nagysz
tag
Sziasztok!
Van egy Reolink 420-as kamerám az eresz alá szerelve. Az a gondom, hogy felveszi sokszor a "semmit". de tényleg semmit, hiába esik ki a szemem, nem történik semmi. Az érzékenységet már levettem 28-ra 50ről - bármit is jelentsen ez. Ha 20 alá veszem, akkor a kisebbik gyerekemet már fel se vette szóval az nem jó. De a mai zuhét meg vígan vette folyamatosan. Erre mi a megoldás ? éjszakaiba meg a lencse előtti szarufán mászó pókot veszi..az legalább vicces. A repülő bogarakra is rágerjed sajnos. pedig azok kicsik és villám gyorsak.
Automatikus törlést ftp helyre nem lehet beállítani,azt gondolom, nekem kell megoldani.
köszi
Új hozzászólás Aktív témák
- Lenovo B50 laptop (15,6/i3-G4/8GB/256SSD/Magyar/AkkuX)
- XBOX ONE X 1TB, makulátlan szép állapotban, 6 hó teljeskörű és 1 év SW garanciával Bp-i üzletből!!
- Billentyűzet hibás 17 colos HP Probook 4720S laptop
- Dell Latitude E5530 laptop (15,6FHD/i5-G3/8GB/500HDD/MagyarVilágítós)
- Apple iPhone 14 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
Állásajánlatok
Cég: Axon Labs Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest