Keresés

Új hozzászólás Aktív témák

  • Dorian

    félisten

    válasz kelna91 #92270 üzenetére

    Nem magával az állati zsírral van bajom, hanem a "megpakolni velük"-kel.

    Ill. nem feltétlenül állja meg a helyét az, h egészségesebbek mint a növényi olajok. Az olívaolajnál pl. biztos nem. /De amúgy a napraforgóolaj sem egészségtelen, csak a magyarok rosszul használják. Hidegen nem egészségtelen (de nem is a legegészségesebb), viszont a magas hő hatására brutális mennyiségű karcinogén anyag szabadul fel belőlük, tehát pont sütésre egészségtelenek. Arra ott vannak az állati zsírok vagy a pálmaolaj ami nagyon jól bírja a hőt/
    Állati zsírokban minőségben magasan külön kategória a tengeri állatoké a magas O3 tartalmuk miatt.

    Az ilyen szalonna, kolbász, stb tulajdonképpen zsír, a fehérjetartalmuk nevetségesen alacsony. Ettől nem lesz egészségesebb egy mirelitpizza.

    A szénhidrát nem ellenség, mint ahogy a zsír sem, egyszerűen ésszel kell étkezni. De ez a fehérlisztből, adalékanyagokból meg állati zsírokból álló étel valójában eléggé a legalja, ahol a legteteje az a fehérjedús húsétel (legjobban hal) (ami nem növényi olajban sütött) + sok saláta némi közepes felszívódású szénhidráttal (ami nem az olajban sült krumpli)

Új hozzászólás Aktív témák