-
Fototrend
Háztartási gépek
Ebben a topikban a háztartási kis- és nagygépek vásárláshoz, karbantartásához, kezeléséhez szükséges információkat, hozzászólásokat, hivatkozásokat találsz. Amennyiben kérdésedre nem találtál választ az összefoglalóban, esetleg a témához kapcsolódó anyagok között, természetesen (ha tudunk) szívesen válaszolunk.
>> A készülék tapasztalatokat erre találod <<
Új hozzászólás Aktív témák
-
válasz
Dorian
#94193
üzenetére
Többször leírtad már hogy számodra csak a funkció számít, ezért is jársz pl. műanyag belsejű Daciával (vagy valami hasonlóval). Nincs is ezzel gond, csak nem muszáj hetente leírni, megtanultuk már hogy szerinted mindenki butaságot követ el akinek egy kicsit is fontos a minőség
-
tibbike01
őstag
válasz
Dorian
#94202
üzenetére
Tökéletes példa arra, hogy az az Ikeás Elux vagy Whirlpool gép pontosan ugyanaz a gép, mint, amire 2 év garanciát adnak, ha nem az Ikeában veszed meg (és rajta van a márkajelzés). Ergó maga a termék nem lesz jobb vagy rosszabb attól, hogy több garancia vonatkozik rá.
Nem fog kevésbé elromlani az 5 év garis termék és nem fog hamarabb elromlani a 2 év garis termék. Én el is engedtem.
-
tibbike01
őstag
válasz
Dorian
#94199
üzenetére
Neked mindegy, neked el van dugva, te szerinted, számodra tiszta ruhákat szedsz ki belőle.
A Beko gyárban vajon tudják, hogy Magyarországon 5 év garanciát adnak a termékikre és ezért jobban oda kellene figyelniük?

Lehet tudják és akkor próbálják a gyártási előállítási költséget minimalizálni, hogy a garanciális költségek ne vigyék csődbe a céget.

-
-
BBéci
legenda
válasz
Dorian
#93856
üzenetére
Lehet, hogy drágább, de a jót, a kényelmet nem adják olcsón. Ha az olcsóság lenne a legfőbb szempont, akkor barlangban laknék és begyűjtött rőzséből raknék tüzet.
Írtam már, hogy évtizedekig használtunk gáztűzhelyet, majd hagyományos főzőlapot, bőven van összehasonlítási alapom. Felsoroltam pár általunk folyamatosan használt funkciót, melyek egyike sem létezik a gázosok között. Mire érdemes költeni, ha nem az ember kényelmére, kedvére?
Tegnap főztem rizst, beállítottam az időzítőt 16 percre, annak elteltekor hangjelzést adott, majd kikapcsolt a főzőlap. Felkeltem a laptop elől és kiballagtam a konyhába, elkészíteni az ebédemet. Gázossal ezt hogyan oldottam volna meg?
Nem kell három fázis, csak kettő! -
BBéci
legenda
válasz
Dorian
#93608
üzenetére
Egy éve volt erről szó, te is belefolytál, említetted, hogy feleségedet nem tudod leszoktatni arról, hogy fém eszközökkel piszkálja sütés közben a bevonatot.
Legjobbnak tartom a Tescoma és a WMF Permadur bevonatú serpenyőket, ám azoknak az ára elég húzós, ezért Tefal valamelyik csúcsmodelljét vettem a Premier Outletben, leárazva. Elégedettek vagyunk vele. -
Gömbike
senior tag
válasz
Dorian
#93460
üzenetére
Pedig nagyon szerettük, tökéletes munkát végzett.
Azért is maradtunk az Eluxnál a nagyon nagy megelégedés mellett, mert a szerelő tapasztalata szerint a Bosch nem a legerősebb ebben a szegmensben, s sokkal hatékonyabban mosogat az Elux.
Persze ez erősen szubjektív, hogy ki melyik gyártó gépéhez milyen tablettát használ és mennyire szennyezett edénnyel, hagyja e rászáradni pl. a tésztát a tányérra az user. Személy szerint erre nekem nincs rálátásom, de neki igen.
Szóval a régi konyhánkban Elux a gépészet, az új, most elkészülőben pedig Bosch . -
Gömbike
senior tag
válasz
Dorian
#93303
üzenetére
Nos, jelenleg van két Candy hűtőm, ( egy borhűtő [link] és egy kis garázsba való hűtő [link] , egy samu sbs és egy wifi-s LG kombi.
Idén tervbe van még egy sbs, az is LG lesz.
A gorenje fel sem merült, de ha elköszönnek a földi léttől a kis Candy gépek (ár/érték miatt vettem), csak koreai gépet veszek.
-
BBéci
legenda
válasz
Dorian
#93239
üzenetére
Tegnap melegítettem fagyasztóból kivett körömpörköltet, a szélein meleg volt, a közepén jéghideg. Átborítottam egy lábosba, főzőlapon folyatattam. Másik lehetőség a körmök átrendezése lett volna, de csurig volt az üvegtál.
Állítólag létezik olyan mikró, ami a közepét is melegíti. -
-
Jazz
veterán
válasz
Dorian
#93220
üzenetére
Ez így van, az inverter komolyabb főzéshez vó, csoki olvasztás, vaj, stb. Kevesen használják ki.
Az inverter nekem nem is volt benne a kívánság listámban, tudom hogy olyat úgy se találok hogy még azt is tudja, ahogy a beépíthetőségnél.is tudok kompromisszumot kötni.
Lenn dícsértek egy jó LG-t, várom a típusát, aztán megnézem. Elvileg azt írta kolléga az tudja a felsoroltakat. -
kelna91
senior tag
válasz
Dorian
#93209
üzenetére
Sőt, azt hiszem, hogy az emberek 99,999%-a étel-ital melegítésére használja a mikrót.
Italnál vagy levesnél persze nagyjából mindegy is, hogy inverteres vagy nem, úgyis maxon járatod. De szilárd ételnél ég és föld a különbség. Pl. egy pizzánál, amit az előbb leírtam. Ott én mindig a "kombi3" programot használtam, amiben a legkisebb a mikrohullámok aránya, és több a grillezés. Az a letekert teljesítmény nem égette-forralta sehol a pizzát, hanem teljes keresztmetszetében átmelegítette, miközben szépen körbe pirult. -
Degeczi
nagyúr
válasz
Dorian
#93167
üzenetére
Nem úgy tűnik, ez pl. tavalyi videó a témában
https://www.youtube.com/watch?v=MhPAFpr-KGoA másik, amin sokan átsiklanak, h csak magára a kompresszorra mint alkatrészre vonatkozik a 10 év gar, munkadíjra, kiszállásra nem! Ezek pedig még nálunk sem elhanyagolható tételek (+ még persze a tönkrement élelmiszerek ára is), USA-ban pedig végképp nem, simán közelítette egy új hűtő árát, ezen csesződtek föl a tulajdonosok.
-
BBéci
legenda
válasz
Dorian
#93060
üzenetére
Az emberek túlnyomó többségének nincs semmiféle tapasztalata 60 centisnél szélesebb hűtőszekrényekkel. Aki eddig nálam belenézett a 90 cm széles Sharpba, el volt ájulva és csakis pozitívan nyilatkoztak. Mindenki azt mondta, hogy a következő hűtője mindenképpen minimum 70-es lesz, aki nemrég vett, az szomorkodott és mérgelődött, amiért nem látta hamarabb a miénket.
Anyósom 70 széles Whirlpool hűtője cirka 28 éves, amikor megvette, értetlenkedtem azon, miért kellett akkora. Elmagyarázta, megmutatta és percek alatt rájöttem, mennyire igaza van. Barátomnak még szélesebb LG-je van, szintén legalább 20 éves, mindig csodáltam és irigyeltem, látva az óriási belterét, a könnyű pakolhatóságot. Hátránya a baromi nagy ajtó. Mindkét említettnek negatívuma, hogy a fagyasztójuk felül van, de 20-28 évvel ezelőtt azokból volt több. -
BBéci
legenda
-
-
válasz
Dorian
#92827
üzenetére
Véleményem szerint 12 dB eltérést a szakvélemény és saját méréseink között semmilyen körítés nem indokol. Szintén saját véleményem, de valamivel jobban is hiszek két csúcskategóriás órába épített mikrofonnak és algoritmusnak, mint egy 20 ezres hangnyomásmérőben.
De nagyon elviszem offtopicba a témát, megszülöm majd mit kezdek az üggyel, annak örülök viszont, hogy így a Googleben lesz nyoma az esetnek.

-
BBéci
legenda
válasz
Dorian
#92770
üzenetére
Az anyaghasználat és a kidolgozás minősége látható és tapintható. Csak részben esztétikai kérdés.
Bármennyire hihetetlen, számunkra a WC csésze formája, kivitele is szempont.
A mosógépünk a konyha/étkező helyiségben van, folyamatosan látjuk. De egy szubjektíve silánynak tűnő tárgyat, eszközt megérinteni sem szeretünk. Pláne évekig használni.
Ezek miatt nem kellene senkit hülyének nézni! -
-
BBéci
legenda
válasz
Dorian
#92476
üzenetére
A "különösebben márkás cuccok" nagyrésze valóban túlárazott. Viszont összehasonlítottam C&A sajátmárkás farmert Pierre Cardinnal és Brax-szal, a különbség ordító, annyival fimónomabb tapintásúak és gondosabb, precízebb varrásúak az utóbbiak. Ez viselés közben is egyértelmű előny. Legújabb Braxomat is leárazva, 49990 Ft helyett 19990-ért vettem, szerintem nagyon megérte. A Tommy Hilfigerek is szuper anyagból készülnek, azokhoz képest a Springfieldek olyanok, némi túlzással, mint a lópokróc.
Springfieldben régen lehetett kapni tiszta gyapjú pulóvereket, vettem hármat összesen nem került többe 12000 forintnál. Két éve kerestem hsonlókat, egyáltalán nem árultak gyapjút. Amit még nagyon szeretek, az a kasmír, sokkal kellemesebb viselet, mint a gyapjú, ezzel arányos (baromi drága) az ára. -
pjen
félisten
válasz
Dorian
#92476
üzenetére
+1, bár mi szinte mindent 60 fokon, néha ágyneműt, törlő és törölközőket 95 fokon mosunk a levis farmert is. Természetesen a megemelt víz progin. A krokodil cipőmet is simán bele tettem a mosógépbe 60fokon, nem lett semmi baja. A gyapjún kívül mindent a denim progin szárítunk.
-
BBéci
legenda
válasz
Dorian
#92285
üzenetére
Egyik kedvenc ételem a pizza, akár minden héten legalább egyszer azt ennék! Természetesen a fatüzelésű kemencében sültet tartom legjobbnak, álltam már fel éttermi (Da Raffaello) asztaltól, amikor megtudtam, hogy elektromos izében sütik.
Pár éve említetted, hogy otthon elvétve főztök. Pedig kizárólag akkor lehetsz 100%-ig biztos abban, hogy mik kerülnek az ételbe. -
kelna91
senior tag
válasz
Dorian
#92274
üzenetére
Az olíva olaj nem növényi olaj. A "növényi olaj" egy élelmiszeripari kategória (vegetable oil), ami a gyakorlatban általában napraforgó vagy repce szokott lenni, és ezek elég egészségtelenek, mégis ezek alkotják a legtöbb feldolgozott élelmiszer(ipari hulladék) nagyját. Majonézt is olívából kéne csinálni, mégis ebben az egész országban nem lehet olyat kapni, kizárólag napraforgó és repce alapúak vannak. A "finomföl" meg egyéb emberiségellenes merényletek is mind növényi olajból trutymákolt taknyok. És sok "egészséges" vegán ezeket eszi. Mert sajnos lassan egy szakma a tudatos vásárlás is.
Vannak olyan növényi eredetű olajok, amik kifejezetten egészségesek megfelelően felhasználva, pl. olíva, avokádó, tökmag. A pálmaolajjal/zsírral már jobban kell figyelni, de sütni az is jó.
De a lényeg, hogy ez az "állati zsír rossz" egy 70-es évekből származó fake news mém, aminek egyetlen(!) áltudományos cikk az alapja, amire aztán felépítettek egy propagandahadjáratot, és egy full kamu, feje tetejére állított táplálékpiramist. Az állati zsír nem okoz magas koleszterint, a szénhidrát okozza. Pont fordítva van, mint amit évtizedekig sulykoltak.
"a magas hő hatására brutális mennyiségű karcinogén anyag szabadul fel belőlük, tehát pont sütésre egészségtelenek."
Ez részben igaz, de ha nem használja újra az ember az olajat, és nem hevíti túl, akkor ez nem jelentős probléma. Az alapvető baj vele a zsírsavak összetétele, amivel nem tudsz mit csinálni felhasználóként, egyszerűen rossz. Kevés omega-3, sok omega-6."Az ilyen szalonna, kolbász, stb tulajdonképpen zsír, a fehérjetartalmuk nevetségesen alacsony"
Ez nem így van, főleg egy szárazabb szalámi és kolozsvári szalonna esetén, de részletkérdés."Ettől nem lesz egészségesebb egy mirelitpizza."
De igen, és leírtam, hogy miért. Kimagaslóan fontos a makrók aránya, és sokkal-sokkal több szénhidrátot eszünk, mint kellene, ezért ilyen elhízott az ország. Menj ki egy strandra, és sírva fakadsz. A megoldás pedig a több fehérje és jó zsír.A többiben szerintem egyetértünk.
-
kelna91
senior tag
válasz
Dorian
#92263
üzenetére
"Baromi sok zsiradékkal megpakolni bármit az nem junkfood, csak szimplán egészségtelen."
Ez tényszerűen nem igaz, és totál offtopik. Az állati zsiradék lényegesen egészségesebb, mint a növényi olajok. Zsírral jóllakni is egészségesebb, mint szénhidráttal, amit a hasonló nyilatkozatokat tevők általában túlfogyasztanak. Arról nem is beszélve, hogy kolbászról, szalámiról, kolozsvári szalonnáról volt szó, amik fehérjedús élelmiszerek, ami megintcsak egy fontos, egészséges és jellemzően alulfogyasztott makró.Függetlenül attól, hogy a mirelitpizza, amire teszik mennyire egészséges vagy nem az, a fent említettekkel felturbózva tényszerűen egészségesebb, mert javítja a makrók arányát, és laktatóbb is lesz. Ha benyom egy ilyet ebédre, el van vele, ahelyett, hogy estére megkívánna egy másik natúr margarétát.
-
-
BBéci
legenda
válasz
Dorian
#92224
üzenetére
A kívül 90 centi széles négy- vagy francia ajtós hűtőszekrények belül cirka 80 cm-es teret kínálnak, ami gyakorlatban az 50-hez képest hatalmas különbség. Ezt már pár napi használat után semmi pénzért nem cseréltük volna másmilyenre. Eredetileg Samsung sbs-t akartunk venni, MM-ban összehasonlítottuk és a közel duplájába kerülő Sharp négyajtóst választottuk. Plusz a normál hűtőtér derékmagasságtól indul, nem kell lehajolni, minden szem előtt és kéznél van.
Lehet kapni egészen elfogadható margerita pizzát, amit pillanatnyi kedvünk szerint pakolunk meg finomságokkal: kolbásszal, szalámival, kolozsvári szalonnával, oliva bogyóval stb. Ezt dzsankfúdnak nevezni erős túlzás és sértő. -
torma1981
veterán
válasz
Dorian
#92234
üzenetére
Azt mondom, hogy kb az alap gép 170ezer, de egy normális felső közép meg 250k. Most ne már azon a 80k spóroljon az ember, nagyobb tudásért, kevesebb hangal, energiafelhasználással. Most szerinted pl a Bosch csak marketingel adja el a Seria 6-ot? Azért az sokkal jobb mint egy alap Seria 2 pl.
-
-
balojazz
aktív tag
válasz
Dorian
#88460
üzenetére
Én kimarkolom az összes kiskanalat az egyik kézzel, az összes kést a másikkal, és akkor már csak a villák maradnak egyikkel, fakanalak/lapos merőkanalak a másikkal. Ez 2 teljes mozdulat, és nem kell kivennem és visszatennem a kosarat. Kivéve, ha nagyon sok van, de annyi már sosem férne el kosárban (pláne a hosszú eszközök). De ez már szőrszálhasogatás-féle. Nekem nagy könnyebbség a 14 személyesnél.
-
Bazsee71
őstag
válasz
Dorian
#88355
üzenetére
Soktényezős, hogy egy ablakot/ajtót visszahúz-e egy elszívó, nem feltétlenül a szagelszívó képességét minősíti. Az viszont nagy általánosságban is igaz, hogy azok a karakterisztikájú ventilátorok (kialakításától: radiális/axiális, illetve lapátozástól függ), amiket az elszívók 99,9%-ba építenek, annak a légszállítása a legkisebb nyomásnövekedésre is a felére zuhan. A fordulatszám és azzal együtt a zaj megmarad, de a légszállítás elvész. Pont emiatt a szagelszívók többségénél nem látsz jelleggörbét, vagy mérési adatsort, mert gyalázatos.
Részemről a téma itt lezárva, ha valakinek nem kell a segítő szándék, inkább várja a csodát és a fizikával próbál meg hadakozni, hát hajrá. Hatásos, mint a távgyógyítás. -
Bazsee71
őstag
válasz
Dorian
#88350
üzenetére
Az a baj, hogy a fizika, ezen belül is az áramlástan nem úgy gondolja, ahogy leírtad. A nagy légköbméteres majd szépen zúg, mert pörög benne a nagy venti, a szag meg terjeng a lakásban, mert a munkapontja elvándorolt arra a pontra, ahol már éppen csak megmozgat valamennyi levegőt.
De nem kell megfogadni a tanácsot, örülnek, ha fogy az ipari hulladék.
-
tibbike01
őstag
válasz
Dorian
#87867
üzenetére
Google gyorsan megmondja, többféle cikk van, más a halak, húsok, zöldség ideje.
-
balojazz
aktív tag
válasz
Dorian
#87784
üzenetére
Nem a spórolás volt a lényeg, csak nem láttam értelmét. Próbáltam forrót, langyosat, hideget, és ugyanaz volt az eredmény. A meleg úgyis csak az ötödik edényig jött meg, hideg után meg nem kellett iváshoz kiengedni a csapot. De mindegy is, ez már 7 éve volt, azóta nem próbáltam kézzel mosogatni, max szökőévente; még a legnagyobb edényt vagy tepsit is gépbe rakom.
-
DeFranco
nagyúr
válasz
Dorian
#87730
üzenetére
Mi is ráfutottunk erre ezzel, pár évre el is ment a kedvünk tőle, aztán utánanáéztük (nem nagy kaland, google értékelések alapján) hogy hol adnak rendes gépet, ott viszont nagyon elégedetten zártuk a bérlést, hibátlan és nagyon hatékony gépet kaptunk.
Én nem írom azt, hogy rossz a Thomas, csak annyira hívtam fel a figyelmet, hogy van alternatíva, ami anyagilag és tárolási szempontból is versenyképes lehet, attól függően hogy mi a preferencia (mennyi hely van, milyen gyakran kell, stb.)
Eredetileg én is úgy indultam neki a második körnek, hogy pont akciós volt a lidiben egy takarítógép, nagyjából két bérlésnyi áron, de amikor megnéztem a YT tesztet róla, elvette a kedvem az, hogy mennyire játékgépnek tűnt. A rendes ipariban voltak olyan tulajdonságok, amiket nagyon szerettünk, pl. a benga nagy tartály és a tényleg rendes szívóerő és vízhozam, erősebb az egész gép, gyorsabb, hatékonyabb. Ha ezt egy megengedhető árú gép is tudja, akkor az nagyon jó, de én ezeket az előnyöket mindenképp preferálnám. A Thomast nem ismerem, azt tudom, hogy itt sokan szeretik.
Új hozzászólás Aktív témák
Háztartási kis- és nagygépek topikja!
● hozzászólás előtt olvasd el az összefoglalót!
● hirdetni a Hardveraprón lehet, a topikban nem!
● a javításra és jótállásra vonatkozó új szabályozást az összefoglalóban találod!
-----------------------------------------
> KÉSZÜLÉK TAPASZTALATOK <
-----------------------------------------
> ALKATRÉSZ BOLTOK <
-----------------------------------------
Kapcsolódó PH! fórum témák
● asztalos topik
● elektromos kéziszerszámok topik
● klíma topik
● kávé topik
● automata kávégépek
● lakásfelújító, szerelő topik
● led világítás a lakásban topik
● légtisztító topik
● mosógép topik
● okos otthon / smart home topik
● robotporszívók topik
Kapcsolódó blogbejegyzések
- Tudástár Vezeték nélküli porszívók - alapok
- Tudástár Amit a robotporszívókról tudni érdemes
- Tudástár Hogyan válasszunk porszívót?
- Tudástár Mi mennyi áramot fogyaszt?
- Készpénzes / Utalásos Videokártya és Hardver felvásárlás! Személyesen vagy Postával!
- Eredeti Lenovo 65W USB Type C notebook töltő
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 10400F 16/32/64GB RAM RX 7600 8GB GAMER PC termékbeszámítással
- Lenovo ThinkPad P15 Gen 2 Mobile Workstation - i7-11850H 32GB 512GB Nvidia RTX A4000 8GB 1 év gar.
- LG 32GS94UX - 32" OLED / UHD 4K / 240Hz - 480Hz & 0.03ms / 1300 Nits / NVIDIA G-Sync / AMD FreeSync
Állásajánlatok
Cég: NetGo.hu Kft.
Város: Gödöllő
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest

Italnál vagy levesnél persze nagyjából mindegy is, hogy inverteres vagy nem, úgyis maxon járatod. De szilárd ételnél ég és föld a különbség. Pl. egy pizzánál, amit az előbb leírtam. Ott én mindig a "kombi3" programot használtam, amiben a legkisebb a mikrohullámok aránya, és több a grillezés. Az a letekert teljesítmény nem égette-forralta sehol a pizzát, hanem teljes keresztmetszetében átmelegítette, miközben szépen körbe pirult.

)


