Új hozzászólás Aktív témák

  • s4tch

    veterán

    Elindul az elmozdulás a Marantz MCR611 - Canton Chrono SL 526-ról, vettem egy erősítőt (Primare A30.1). Mivel nincs más forrásom a Marantzon kívül, egyelőre bekötöttem az erősítőt a Marantz vonal kimenetére, hogy tudjak továbbra is zenét hallgatni. Elsőre két dolog tűnik biztosnak: egyrészt a Marantz valamivel jobb forrás, mint amennyire jó erősítő, másrészt a hangfalak is többet tudnak, mint amit eddig mutattak. De az már hallatszik, hogy a Primare nagyon más liga.

    Hangfalat pár hete hallgatóztam fehér_ember kollégánál (T+A TMR 160). Hatalmas dög, illetve kicsivel lehetett volna több csillogás a magas tartományban, de minden más nagyon tetszett. A felső sávszél kivételével nekem helyén van a tonalitás, a tér, a zene szövete, és persze a sebesség is. TL doboz, ezeket lustának mondják, ennek ellenére roppant gyors. Ezen biztos sokat segít a combos Musical Fidelity előfok + végfok is. A hangfalat szeretném legkevésbé elkapkodni, ha tavasszal (nyáron?) lesz lehetőség, elindulok hallgatózni. Mindenesetre ha valaki ismeri ezeket a T+A-kat, és tud mondani hasonló karaktert, valamivel több magassal, azzal sokat segítene, hogy merre is induljak. Zu-t mindenképp szeretnék meghallgatni, az tutira más lesz. Addig is marad a kis Canton, egész elviselhető így, hogy van alatta rendesebb vas.

    A forrással is bajban leszek. A Marantzot nagyon szeretjük használni: van kijelzője, beépített netrádió, CD, dac, szóval chromecaston kívül gyakorlatilag minden, amire szüksége lehet az embernek. Most meg kereshetek valamit, ami felnőttesebb hang, és egy dobozban tud legalább streamert, kijelzőt és minimum egy optikai bementet, amire a tévét rá tudom kötni, illetve ideális esetben még szimmetrikus is (ha már az erősítő az). DSD, MQA, APT-X és egyéb hívószavak nem kellenek. Ez (ND8006) ránézésre klassz lenne, még CD is van benne, csak ennyiért igazán lehetne szimmetrikus. Végső esetben lesz külön streamer, dac, esetleg CD, de azt a család nem fogja tudni kezelni, azt pedig nem szeretném. Minden használható ötletet szívesen vennék.

Új hozzászólás Aktív témák