Új hozzászólás Aktív témák

  • Mosqu!to

    addikt

    Sziasztok!

    Van egy egészen jó komponensekből álló 5.1 rendszerem itthon, aminek az összehangolása nem igazán sikerül elsőre. Könnyen lehet ez persze amiatt, mert nem egy típus és márka családból vannak az egyes hangfalak (persze azért a 2 front és a 2 surround azonos, de amúgy jellemzően eltér mindegyik "típus" egymástól), azonban bízom benne, hogy ennél egységesebb hangképet ki tudok hozni belőle, mint ami most megy a gyári mérőmikrofonos hangolás után.

    A legnagyobb problémám elsősorban a mély hiányával van (főleg 5ch stereo módban), igazából a sub érezhetően alig szól, de van egy olyan érzésem, hogy vagy a vágást nem tudom jól beállítani, vagy fene tudja mi a gond, mert nem hiszem, hogy a kiemelése (mármint decibelek hozzáadása a sub csatornához erősítő menüjében) lenne a legmegfelelőbb megoldás.

    Ismertek esetleg erre valamilyen tutorialt, ami segít jól beállítani a rendszert? Nagyon sokat találtam neten, különböző metódusokkal, igazából a bőség zavara tántorít vissza. Vagyis ti hogyan szoktátok?

    Esetleg ismertek olyan céget/szakértőt, aki vállal hifi behangolást ellenszolgáltatásért? Vagy valaki itt a fórumon? :)

    A rendszer a következő komponensekből áll össze:

    Erősítő: Denon AVR-3808
    Front: Hivi Swans Diva 4.2F (Jungson Beauty Deity SC-05 kábelekkel)
    Center: Bower & Wilkins HTM62 (ehhez is van jobb minőségű kábelem, talán a surroundokhoz kaptam)
    Surround: Sound ART W2 (ide csak nagy keresztmetszetű OFC kábel fut)
    Sub: Velodyne CHT-10Q (noname árnyékolt OFC kábel, jobb minőségérzetű)
    Forrás: PC, R290 HDMI portja. Hanganyag FLAC, DTS filmek, Spotify stb.

    Köszi,
    Mosqu!to

    Computer games don't affect kids; I mean if Pac-Man affected us as kids, we'd all be running around in darkened rooms, munching magic pills and listening to repetitive electronic music.

Új hozzászólás Aktív témák