-
Fototrend
Új hozzászólás Aktív témák
-
T0mBd1gg3R
veterán
Márhogy a procit nem viszi vagy hogy a flashback nem megy?
Cpu: ventik elindulnak, cpu qledje égve marad, nincs kép.
Flashback: flashback gomb ledje felvillan, elalszik majd világit folyamatosan, ahelyett hogy villódzna 2-3 percig, tehát vagy a biost nem látja vagy a pendrive-ot -
T0mBd1gg3R
veterán
Épp próbálkozok az Asus flashback nevű csodájával legfrissebb bios feltenni, elvileg megcsinálja pendrive-ról cpu meg ram nélkül, de még nem sikerült. Ventik mennek, és a CPU Q-LED-je led marad piros
-
T0mBd1gg3R
veterán
Olyankor mi van, ha berakok egy procit amit a lapon lévő bios még nem támogat?
Indul a venti? Csipog vagy valami? Vagy full halott?
Még nincs nálam a proci csak próbálok előre készülni a különböző eshetőségekre. -
T0mBd1gg3R
veterán
válasz
bitpork
üzenetére
Ez egy elméleti maximum, és kategóriák vannak adott lépésekben. Pl 65, 77, 95, 115, 130, 150, de igazából minden egyes proci eltér.
Azonos órajelen kevesebbet fogyaszt a 22nm-es ivy bridge mint a 32nm-es sandy bridge. Ráadásul a fejlettebb ipc miatt valamivel erősebb is. -
T0mBd1gg3R
veterán
ECC-s ramot viszik ezek? Van 4x4 Hynix ddr3 1600 ramom, de a 4-ből 1 sajnos ecc-s. Dell brand gépben megy hibátlanul mondjuk.
-
T0mBd1gg3R
veterán
válasz
BITBOYS
üzenetére
Valahol olvastam, hogy a 3930k jobban tuningolható, mint a 4930k, de ez lehet ferdítés, hiszen a Sandy alapórajele 200-zal alacsonyabb. Ha két autóban csavarra ugyanaz a motor van, csak az egyiken 100 a másikon 130 lóerős program, akkor a 100-as jobban tuningolható, hiszen mindkettőnek ugyanott a vége.
Illetve az sem mindegy, hogy Ivy-tól kezdve nem forrasztott a kupak. -
T0mBd1gg3R
veterán
válasz
BITBOYS
üzenetére
Írtad ezt az aprós 4930K-t. Van olcsóbban 3930K. Értem én, hogy mi a különbség köztük, volt Sandy majd Ivy majd újra Sandy procim 1155-ben. Szerintetek ér bármi érzékelhető felárat a 22nm a 32-vel szemben? Nem 1-2 ezres a diffi, közelebb a 10-hez. És akkor a 1650-esek nem jobbak ezeknél, csak elvileg olcsóbb ugye?
-
T0mBd1gg3R
veterán
válasz
--HARDCORE--
üzenetére
BCLK független a PCI-E 100MHz-től, vagy függ ugyanúgy mint mondjuk 1155-nél?
Minden Xeon szorzózáras? Vagy hol lehet látni amelyik nem?
Az az olcsó forrás az valóban olcsó típus, de ugyanilyen van Debrecenben 3, XVI kerben 4 ezerért.
Úgy értem az olcsó forrást, ahol a jobb procik nem horror áron mennek. Ebben etalonok a Ryzen5 2600 és a Ryzen7 2700, amik kb 2000 passmark single thread pontot hoznak. 6/12 és 8/16 felállásban.
Van 2011-en ilyesmi proci jóval olcsóbban? Kb a 3930K és ha lenne normális Xeon lennének jók 20-25 illetve 30-35 közt.
Szerk:
Mármint működőképesség vizsgálatára megfelel a 3ezer forintos cpu, de értelme a platformnak 6 mag és 2000-res single thread rating felett van. -
T0mBd1gg3R
veterán
Földrajzilag Pest megye keleti felén vagyok, ennek vonzáskörzete lenne kiváló.
Nekem nem tűnt olyan ropinak a VRM azt írja "8+2+2+2 phase", na mindegy.
Hogyhogy csak szorzó? Mármint hogy a BCLK nem, vagy feszültség, llc sem?
Van ehhez spéci bios? Az mivel tud többet?
Az a 1650 v2 milyen lapban tudja ezt?
Nincs meglévő proci, semmi. Van valami olcsó forrás? Aprón elég túlárazott cuccok vannak.
Mi ezeknek a lapoknak a tipikus elhalálozása? vrm? meghajlás a hűtőtől? cpu foglalat lábak? -
T0mBd1gg3R
veterán
válasz
BITBOYS
üzenetére
Ha lenne itt valaki aki ki tudna segiteni egy kölcsön procival kipróbálni hogy jó-e az nagyon jó lenne, és ha jó akkor 20-25 körül bevállalnék egy 3930K-t.
Nézegettem aprón, mást nagyon nem láttam emberi áron.
Van ami jó áron volt de le van jegelve
Van ami sok (6-8-10) gyenge vagy kevés (4) erősebb magos.
Ezek közül talán a 3930k a legjobb, 6 erős mag, tuningolható.
2600k-m volt, pont plusz 2 magot hiányoltan. -
T0mBd1gg3R
veterán
Sziasztok!
Szereztem egy Asus P9X79 alaplapot, vettem egy házat és ahhoz kaptam.
Az előző tulaj szerint használta, majd egyszer nem indult el, utána még egyszer elindult aztán nem tom miért nem próbálkozott tovább, azt tudom, hgoy hűtőt most cserélt.
Menyire tipikus meghalás ez? Mennyi esélye van, hogy csak túlhúzta az új hűtőt vagy valami hasonló?
Én jártam már úgy Asrock Fatal1ty Z77 lappal, hogy tökig húzott csavarokkal nem indult, lazítva meg igen.
Valaki nem tudna BP/Pest megye környékén segíteni egy próbálkozás erejéig a saját procijával?
Ha működik akár még egy 6 magos procit is vennék bele, olcsóbban megúsznám (huszon harminc ezer), mint egy Ryzen 2600 komplett rendszert (100k).
Új hozzászólás Aktív témák
- A tajvani chipgyártóknak is beteszi a kaput a Hormuzi-szoros lezárása
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- Lexus, Toyota topik
- Okos otthon - Home Assistant, openHAB és más nyílt rendszerek
- OLED monitor topic
- Ha az alaplapi hangchipnél jobbra váltanál, itt az új Sound Blaster hangkártya
- Energiaital topic
- Androidos tablet topic
- Samsung Galaxy Felhasználók OFF topicja
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- További aktív témák...
- AMD Ryzen R9 5900X 12Mag / 24Szál / 3,7 / 4,8 GHz / 22 Hónap Alza.hu garancia / Beszámítás OK!
- BESZÁMÍTÁS! Intel Core i9 11900KF 8 mag 16 szál processzor garanciával hibátlan működéssel
- AMD Ryzen R9 3950X 16Mag / 32Szál 3.7/4,7GHz / Beszámítás OK!
- AMD Ryzen 5 3400G / BESZÁMÍTÁS OK! / Akciós Ár!
- Intel I7-8700 / BESZÁMÍTÁS OK!
- ÚJ Apple Macbook Air 15,3 M4 10C CPU/10C GPU/16GB/256GB - Ezüst mw1g3mg/a - 3 év gari - MAGYAR
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 5700X 32/64GB RAM RTX 5060 Ti 8GB GAMER PC termékbeszámítással
- iPhone 15 Plus 128GB Black -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS4271
- Új könyv: Harrari: Sapiens Rajzolt történelem
- Telefon felvásárlás!! iPhone 13 Mini/iPhone 13/iPhone 13 Pro/iPhone 13 Pro Max/
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest
Egyelőre legyen a lap működőképes, ha jó, akkor nagyon boldog leszek. Gyakorlati haszna nincs a PCI-E 3.0-nak, 1% alatt kell lenni az eltérésnek.