-
Fototrend
Új hozzászólás Aktív témák
-
T0mBd1gg3R
veterán
Latinovits Zoltán hangján mondd, hogy "bágátelle"
Sajnálom hogy ez van nálad, szerintem próbáld visszacserélni. Olyan hatalmas különbség nincs köztük hogx ennyit szórakozz.
Én egy RIVBE lappal szoptam ősszel, kiderült nem szereti ha a 4 rambol 1 ecc-s mig a P9X79 hibátlan volt vele. -
T0mBd1gg3R
veterán
válasz
Kovács86
üzenetére
Rendben. Teljes segítő szándékkal ettől függetlenül megkérdezném, hogy mivel játszik, milyen vga lesz és mennyi a keret alaplap+proci+ram céljára?
Megértettem hogy te lga2011-et javasoltál neki, de hacsak nem számít az utolsó fontsterling is, vagy nem akar valamiért iszonyatosan sok ramot, nem olyan biztos, hogy ez jó ötlet volt.
Az ATX csere mint olyan is megzavart, ugyanis az ATX egy méretszabvány, nem tudom mire gondolsz mikor azt mondod ATX csere lesz. -
T0mBd1gg3R
veterán
válasz
MasterDeeJay
üzenetére
Nem előre lépni akartam hanem jó áron megszabadulni a 200wattos sokéves motyótól és hasonló teljesítményű új garis töredék fogyasztásút venni minimális ráfizetéssel.
Nekem megfelel a 3930K és a Ryzen 2600 teljesítménye.
A linkelt tesztben feltűnt-e hogy 2133MHz ram van társítva a Ryzenhez is, ami köztudottan rosszabbul teljesít lassú ramokkal mint mondjuk egy 3200-zal? -
T0mBd1gg3R
veterán
válasz
Kovács86
üzenetére
Esetleg ha részletesebben leírnád a felhasználási módot, célt, keretet. Játszani fog rajta? Milyen vga-val, milyen monitorral? Ha jól értelmezem Liverboolban él, tehát ott kellene megvásárolnia/oda rendelnie?
Mi a mostani gépe amit upgradelnie kellene?
Az LGA2011 leginkább hobbisták játszótere. 6-7 éves lapokkal és procikkal szórakozunk, mert tetszik. Ha egy normál átlag usernak kellene hétköznapi felhasználásra akkor én nem javasolnám.
100 alatt megvan egy új ryzen félkonfig fele-harmada áramfogyasztással és fűtéssel, 3 év garanciával. Egy kínai/használt 2011 félkonfig sem sokkal olcsóbb.
Javaslom ha nem ragaszkodsz az LGA2011-hez fáradj át a 'Milyen asztali gépet vegyek?' topikba, írd le mire kell mennyi a keret ott jobban tudnak/tudunk tanácsot adni. -
T0mBd1gg3R
veterán
Hejhó!
Nézegettem ezt a múltkori brand gépes Zotya féle tuningot, ezt hogy?
Lenne egy másik brand gépbe való alaplap ócsón, amitől tartok, hogy normál házat felxelni kell majd mire beleteszem, ramot is venni kell, hűtőm sincs most lga2011-re (ha csak le nem veszem a rizsáról a Brocken 2-t) így meg lehet többe kerül majd a leves mint a hús.
De ha valaki azt mondja a brand gépes lapok jobbak a kínaiaknál, vagy hgoy valahogy mégis lehet velük tuningolni akkor meglépem mindenképpen, csak majd jó lenne bele hamár tuning nincs egy gyárilag sem annyira gyenge 3,5-3,8 giga körüli 4/8 6/6 vagy 6/12 proci pár ezresért.
Már vagy fél éve nincs lga2011-em és hiányzik
Nem is tudnám jobban elb*szni a pénzem, de úgy érzem KELL.
Mégiscsak meglenne egy i5-2400 körüli proci és lap annyiból vagy olcsóbban mint egy 1155 lap meg egy i5-2400 -
T0mBd1gg3R
veterán
GTA jobban fut 4c/8t procin, mint 4c/4t procin. Illetve jobban fut 6c/6t procin mint 4c/8t procin, ebből én arra következtetnék, hogy ha sokkal nem is, de 4 mag fölött is gyorsul.
Azon gondolkodok, hogy vannak ilyen affinitás állító programok, pl Process Lasso, be kéne neki állítani hogy a gta csak a fizikai magokon fusson, minden más meg a többin vagy nem tudom. -
T0mBd1gg3R
veterán
Decemberben váltottam Ryzenre. 2600-at vettem, aztán alakultak az árak és úgy gondoltam 9000 ráfizetést megér a 2700 +2 magja, elszámoltam kicsit az elállást, mert a vásárlás napja szerintük már 1 napnak számított, én meg kihúztam az utolsó pillanatig így 1 nappal lecsúsztam róla. Nem nagy baj, elég, de azért kíváncsi lettem volna a 6c/12t és kikapcsolt smt-vel a 8c/8t összehasonlításra (6c/6t multira már nem elég szerintem)
-
T0mBd1gg3R
veterán
válasz
envagyok
üzenetére
Ez így nagyon megérte, ennyiért valóban nem raksz össze újat, ahogyan én sem sejtettem, hogy ennyiért el tudom adni.
Hogy az alaplap meddig bírja azt legföljebb találgatni lehet, nem gondolnám, hogy egy budget Intel lapnál kevesebb ideig.
Annyira nem budget-et vetem (bár sajnálom, hogy nem szántam rá plusz pár ezrest egy Mortarra vagy Tomahawkra), egy B450M Steel Legendet, alzás kuponnal volt 26, miközben mindenhol máshol 33 körül ment. Ez az alap 20-25 ezres B450 lapoknál jobb (az A320-asoknál sokkal jobb) míg a 35-40 ezreseknél egyszerűbb. -
T0mBd1gg3R
veterán
Én logikusan elemeztem a szituációt és váltottam.
Az P9X79 + 3930K + 4x4 ramom elment 75-ért
AMD lapot + Ryzen 2600 procit + 2x8 ddr4 3200 cl16 ramot vettem 88 ezerért
13 ráfizetéssel lett egy azonos teljesítményű rendszerem, fele fogyasztással és garanciával.
A Mórickarajzól annyit, hogy teljesen hiteles, csakhogy a OC-t nem veszi figyelembe, túlhúzva a 1680v2 és a 3600X közt jóval kisebb a különbség, bár a Ryzen még úgy is gyorsabb. Nem nagy bravúr ez ha azt számojuk, hogy 6-7 éves cucc, de az Intel sincs előrébb érdemben.
Viszont az 6 magon tudja ezt a teljesítményt, tehát magasabb az egyszálas teljesítménye, ami játékoknál nagyon számít.
AMD vs Intel szitut pedig a jelen helyzetben kell elemezni, és azonos teljesítményt egyszerűen olcsóbban kapsz az AMD-nél.
Jó dolog a HEDT platform, de ilyenbe mindig az adott kor nagy fogyasztású, melegedő cuccait teszik ami szerintem degradálja az élettartamot, akkor is ha erősebbre van tervezve.
Illetve játékra megintcsak nem éri meg újonnan HEDT-et venni, mert a HEDT platformok több magot nyújtanak, nem jobbat. Játszani pedig nem kell sok mag, csak renderelni, stb. Ennek a platformnak is az a nagy előnye, hogy ami pár éve még munkára kellett 6-8 mag, ma már játszani kell. Ma már mainstream cuccba kapsz 8 magot, illetve a 3000-res Ryzen szériától van 12 és 16 magos is bele és a HEDT platformok, az LGA2066 meg a Threadripper tényleg otthoni felhasználásra értelmezhetetlen mennyiségű magot (18-64) nyújtanak. -
T0mBd1gg3R
veterán
Na a 3930k procit eladtam pár napja aprón, erre ebay-en is kifizette valaki 75$-ért, refundolhattam. Elfelejtettem azonnal levenni.
-
T0mBd1gg3R
veterán
válasz
--HARDCORE--
üzenetére
Szia,
Sajnálom, ha szerinted gáz voltam. Vettem egy házat és volt benne egy hibásnak titulált alaplap. Nem volt az. Nem vagyok nepper, esetleg alkalmi szerencsevadásznak titulálnám magam. Nincs fönt 8-10 fixáras túlárazott hirdetésem, és vásárolni sem "take it or leave it" szoktam. A procim 18+postáért volt fent, aki megvette a procim postával 15-öt ajánlot érte. Visszaírtam, hogy legyen 16+posta, nem is válaszolt. Mikor másodszor ítam neki újra akkor mondta, hogy az eredeti ajánalta még él, ennyi, egy k*rva szót nem mondott, hogy bocs nekem ahogy te mondod nem éri meg vagy valami.
Néha ha látok valamit jó áron megveszem. De ajánlatot nem így szoktam tenni. Ha valaki hirdet valamit 20-ért, megpróbálkozom 18-cal, és ha erre ő 19-et mond az a lehető legnormálisabb dolog, hogy megalkudunk félúton és el szoktam fogadni.
Az x79-ből úgy szálltam ki, hogy P9X79 50ezer, 3930K 15 ezer, 4x4 ram 10ezer = 75 ezer. Ja a Supermicro szerverhűtőt amit ezresért vettem mert halomban állt bontásból az eladónak azt 4-ért elvitték. Vettem Asrock B450M Steel Legendet (26k) Ryzen 2600-at (40e) Ballistix 3200 ram(23e), használt Brocken2 (6e)=95e. Szóval kb azonos teljesítmény, 7éves helyett zsír új, 16 ezer ráfizetés részben az alza kuponoknak is köszönhetően. Közben cseréltem a 250-es használt ssd-t is, eladtam elég jó áron használtan(szereléssel telepítéssel)+alza kuponok + 3 ezer forint= új 480-as -
T0mBd1gg3R
veterán
Szégyen-gyalázat, megalkudtam egy nepperrel és 15-ért adom neki oda a 3930k-t
Hogy a lappingolás riasztotta el a vevőket vagy már mindenkinek megvan a 6 magos procija és ez a reális értéke, nem tudom. -
T0mBd1gg3R
veterán
Múltkor volt ez a gondom az Asus Rampage IV Black Editionnel, úgy néz ki a szar ramom okozta (4x4 Hynix brand gépből, ráadásul az egyik ecc-s) sose volt vele gondom, a p9x79-el sem, de úgy néz ki a rampage válogatós, az új tulajnak is tökéletesen megy.
Persze nem általlott elhencegni vele, hogy milyen jó üzlet volt és hogy én hogy elestem egy ilyen jó laptól csak mert sóher vagyok venni 4 rendes ramot. -
T0mBd1gg3R
veterán
A kérdés, hogy mennyire tegyem az LLC-t, amit itt droppolt amit leírtam az így jó vagy túl sok? Most 3-madikon van az 5-ből.
Az offset kérdés arra vonatkozott, hogy most hogy már megvan az oc pont állítsam-e át offsetre hogy idle-ben visszavegyen. Csak attól félek hogy offsetben ott nagyon visszaveszi.
A ram jól megy 9-10-10-27-en 1866-on 1.55 Volton. 9-9-10-auton amit 24-re rakott 1.56-on esett le, hogy ezekkel az időzítésekkel azért lassú a memória mert NEM LÁT CSAK 8-at

Mármint mi 55 ezer? Forint vagy MB/s? Ez szerintem nem olyan rossz ettől a mezítlábas "proli" ramtól. 2000-ret még megnézném 1.575-1.6 körül cl11, de sajnos olyan beállítás nincs a biosban, a következő lépcső már 2133.
-
T0mBd1gg3R
veterán
Elkezdtem nyektetni a ramokat. Sima 1600-as cl11 hynix ramom van hűtőborda nélkül, ráadásul a fele egyoldalas a fele kettő, 1 a négyből ráafásul ecc-s de nem regiszteres. Mégis szépen megy quad channelben. Már régebben kitapasztaltam hogy 1.55 volton szépen megy 1866-on 9-9-10-nemtommennyin, most 1.55v 1866 10-10-10-27-en volt, gondoltam egy nagyot és fölvettem 1.575v 9-9-9-27-re hát iszonyat lassú volt érezhetően a rendszer is de a benchmarkon fele sebességet adott, nem is értem. Mennyi a max amit biztonsággal lehet adni hűtőborda nélküli ramoknak? Már ez is csoda amúgy és gyanítom jogy inkább a fesz volt a baja nem a timing.
-
T0mBd1gg3R
veterán
Sajnos nem jött össze a 4.5, itt már nem elég a +40mV, +50-nél 1.39-re állítva is fagyott, itt 1.4-ről droppolt 1.384-re. 1.4-en nem akartam mert már 1.39-en is belőtte 1.4-re idle-ben. De még itt is 203W volt csak, azt hittem több lesz. 84°C volt a max ami azért 7°C 4400-hoz képest.
-
T0mBd1gg3R
veterán
válasz
T0mBd1gg3R
üzenetére
Update: A Brocken2-vel 4.4GHz, 1340mV, játék alatt max 60°C az is csak az egyes magon, a többin 55-57
-
T0mBd1gg3R
veterán
Kicsit szenvedtem a 3930K-val meg az új hűtővel, kb kijön a 40mV/100MHz matek:
4000MHz 1.18V
4100MHz 1.22V ezt nem próbáltam csak kijön a 40mV/100MHz
4200MHz 1.26V ezt nem próbáltam csak kijön a 40mV/100MHz
4300MHz 1.30V
4400MHz 1.34V itt max 77°C-os szinte hang nélkül.
Merjek tovább menni? 1.4 fölé semmiképp nem akarok menni márpedig 4.5 fölé kéne.
4.5-öt merjem még megpróbálni 1.38-on? -
T0mBd1gg3R
veterán
Alpenföhn Brocken 2 elég lesz 3930K-hoz kb 4.4-4.5-ig?
-
T0mBd1gg3R
veterán
Mi a tököm az a szex csengő?

Szép gyűjtemény. Volt MSI K7N2 Delta 2 Platinum alaplapom még a barton 2500+ -hoz.
Elcseréltem egy Powermac G4-re a ház miatt, valami Borsz nevű sráccal Újpest Rózsa utcában, még honlapja is volt annak idején, kb úgy nézett ki a lakása mint neked ez a szoba
-
T0mBd1gg3R
veterán
válasz
tom_tol
üzenetére
Már raktam szűz win10-et kb 3 napja. Még ami gond lehet hogy bent volt a hálókábel. Először nem, de kérte.
Ami még hátravan:
- Valahogy mégis hálókábel nélkül wint rakni
- Bios update (nekem utolsó stabil van de van azóta egy béta illetve abból is egy microcode updatelt ami nem hivatalos)
- másik háttértár de nem nagyon van már, max egy 40-es. -
T0mBd1gg3R
veterán
válasz
T0mBd1gg3R
üzenetére
Fú, mobilról gépeltem

Szóval: Win7 alatt stabilnak tűnt, de mások nem panaszkodnak, hogy gond lenne a win 10-zel -
T0mBd1gg3R
veterán
-
T0mBd1gg3R
veterán
válasz
T0mBd1gg3R
üzenetére
-
T0mBd1gg3R
veterán
Sajnos nem akaródzik összejönni ez a Rampage IV Black Editin dolog
Azt hittem a C state-ek kikapcsolásával stabilizálható de úgy tűnik mégsem, már ezzel is volt kékhalálom. Pedig ment egész éjjel, aztán egyszercsak mégis beütött.
Komolyan nem hiszem el. Legalább az eladó korrekt és visszacseréljük de azért ez sehogy nem jó, így most ő lesz sz*rban. -
T0mBd1gg3R
veterán
válasz
T0mBd1gg3R
üzenetére
-
T0mBd1gg3R
veterán
válasz
T0mBd1gg3R
üzenetére
Ami még kurva érdekes, néha (Windows bott után, illetve kikapcskor) kiad egy olyan kattanó hangot, mintha egy relé kattanna.
-
T0mBd1gg3R
veterán
Na jó ez nem akar menni. Átáztattam már a foglalatot, már csak bizonyos szögből látszik minimális felületi réteg. Amennyire ezt ki lehet pucolni szerintem megtettem. Azóta is sz*r. Terhelésen semmi baja, futtatok ibt-t akár maxon, 10 kör is lemegy és utána mikor kikaocsol a terhelés 1-3 perccel később paff.
Nyomtam egy ccmost is, itt vannak a beállítások, láttok valamit benne ami nem oké? Mondjuk sata üzemmódot átállítani vagy vmi.
-
T0mBd1gg3R
veterán
-
T0mBd1gg3R
veterán
Kontakt sprém van az majdnem ugyan az, de nem úgy tűnik hogy megmozdulna. Fogkfével meg a kontaktspré kefefejével próbáltam.
Megnéztem mely lábak érintettek, ddr0 és gnd, tehát ha kivenném az a slotból a ramot jónak kéne lennie ha jól gondolom? Csak quad channel nem lenne.
Gyártatunk a flexnél, illetve nem ismersz-e Suba vezetéknevű villamosmérnököt? Onnan jött 5 éve Hatvanba. -
T0mBd1gg3R
veterán
ÁÁÁÁÁÁÁ
Csak kékhalál
Úgy néz ki nem úszom meg az újbólszétszedés-alaposabb socket takarítást.
Csak azt nem értem a win7 miért volt jó? Illetve lehet csak nem vártam meg amíg gond van, mert a win10 is jó volt vagy 8 órát tegnap. -
T0mBd1gg3R
veterán
Amúgy a win telepités tényleg nem tart sokáig, az adatok mentése tart sokáig, az asszony mindent az asztalra tesz, családi fotókat, még hivatalos iratokat is. A kurva receptek könyvjelzőjét is képes a böngészőbe a főoldalra a facebook mellé kirakni aztán csúszik minden a picsába, pedig van receptek könyvjelzőmappa.
-
T0mBd1gg3R
veterán
Nem kizárt, sajnos így néz ki az elhelyezés

A legalsó a tárhely hdd, fölötte a win10 rendszer ssd, ezek a plusz vezérlőhöz tartoznak, a felső 3 pedig a chipsethez. Abból az alsó 6gbps, a felső 2 pedig 3gbps. A pirosra van dugva most a win8 hdd.
Az 1:1 csere lényege a srácnak az volt, hogy ez EATX lap és az új házába nem fért be. Nagyon nekem se (CM690 II), de határeset, akkor is nagyon megérte ha hibátlan. -
T0mBd1gg3R
veterán
válasz
totyino77
üzenetére
Sziasztok!
Alaplapot cseréltem (P9X79-ről Rampage IV Black Efition-re), azóta volt 3 kékhalálom :( plnorql not less or equal, de volt más is, system thread exception not handled és system service exception
Sajnos az eladónak sikerült egy csepp hűtőpasztát a foglalatba cseppenntenie szétszerelés közben.
Ezt a lehetőségekhez mérten kitakaritottuk együtt.
A gép elindul, biosban mókoltam, stresszteszteltem kb mikor azt kikapcsoltam akkor fagyott le meg drivert probáltam tölteni az asustol.
-Okozhatja-e a pasztamaradvány? Lehet hogy sokáig stabil majd egyszer csak hibát okoz?
-nem kellett volna ccmos-al kezdeni? Nem történt meg
-nem kéne windowst rakni? Kb a negyedik de inkább ötödik alaplapja a rendszernek. Win10.
Összeszerelési hibára nem gondolnék, nem ma kezdtem de semmi nincs kizárva.
Az eladóban megbízok, 100% hogy nem sózott rám szándékosan hibás portékát, ha azzal van gond az a paszta oka.
Ma reggel rábukkantam a biosban hogy a sima borda nélküli ramjaimat 1.5 helyett majdnem 1.7-en hajtotta, levettem, utána gta, benchmark, stresszteszt, majd 1 óra, semmi hiba, úgyhagytam idle-be, 10 perc után megint kékhalál (kernel security check failure) -
T0mBd1gg3R
veterán
A techdeals szerint elég jó proci az E5-2689 árához képest, ebayen van 20 körül, 8c/16t, de elsőre azt mondanám, a 6/12 3930K 4.2-n többet ér, hiába kevesebb mag. Szerintetek?
-
T0mBd1gg3R
veterán
Vennék a lappolás előtt egy 1603-at tartaléknak. Azt tudom, hogy ez szorzózáras. A BCLK-t viszont fel lehet venni 125-re? Ez egy sima Sandy Bridgekből (meg talán 775-nél g31/g43-ból is) eltűnt módszer, de akkor itt mégis működik, vagy hogy van ez? Mivel jobb vagy rosszabb a multiplier állításánál? Akkor itt független a bclk a sata/pcie clocktól?
-
T0mBd1gg3R
veterán
Mivel az egyik mag 6 fokkal melegebb a többinél gondoltam átpasztázom a procit, emlékszem is hogy csúnya volt, eladó szerint folyékony fémet használt, gondoltam nem jön le könnyen, de most, hogy újra akartam pasztázni és nekiálltam kontaktsprével, mikroszálassal, mindennel súrolni úgy látom le lett csiszolva, de bénán csak körben. Mi a francot kezdjek ezzel?

-
T0mBd1gg3R
veterán
1600 11-11-11-28 cr2 1.5V-ról ott tartok, hogy 1866 9-10-10-27 cr1 1.55V
2000 nincs a választási lehetőségek közt, 2133 nem megy 1.575 cl11-en sem.
Release körüli bios van a P9X79 lapomon, érdemes lenne frissíteni? Lehet, hogy ott már javítottak ezeken a beállításokon, és ott már lesz valami lépcsőfok 1866 és 2133 közt?
Merre tovább? 1866 9-9-9-24 legyen akkor a cél?
Még egyszer mondom sima ramom van, nincs rajta hűtőborda vagy lemez. Esetleg szerezzek rá? Kínából ilyen 1-2$ körül lehet kapni. Meddig lehet nyomni a feszt nélküle? És meddig vele? -
T0mBd1gg3R
veterán
Xeonokból ha jól értelmezem az ezres széria szorzózármentes. 2-esből viszont az Engineering Sample-ök véletlenül nem azok?
-
T0mBd1gg3R
veterán
RAM mennyire bírja a tuningot, illetve mennyire bírja ezekben a lapokban? Érdemes vele foglalkozni? Sima 1600 CL11 ramom van. Érdemes CL11-en járatni? Esetleg 1866 CL11? Melyik inkább? Akár adni neki 1.5 helyett 1.55-öt? Vagy nem ér semmit az egész?
Mivel érdemes tesztelni?
Köszi! -
T0mBd1gg3R
veterán
válasz
T0mBd1gg3R
üzenetére
Na jó hát ez egy fos, most komolyan nincs olyan program amivel windowsból lehet órajelet állítani?
-
T0mBd1gg3R
veterán
Jól működik Asus lapoknál az AI Suite II nevű tweak program?
rup1u5-el egyetemben én is GTA-zok, és AFK-oláshoz le akarom venni a procit amennyire csak lehet On-The-Go, hogy ne foyasszon már 100W-ot, mint 3800-on.
Azért az durva, hogy 100W körül eszik 3800-on, és majdnem 200-at 4200-on.
Kb 50-60%-on van, de ez épp elég, hogy ennyin tartsa. -
T0mBd1gg3R
veterán
Vettem az egyszerű nem fekete kis FSP 400W helyett egy Seasonic belsős XFX 550 tápot, idegesített, hogy csúcsrajáratom a táp proci ágát (max 12V*16A=192W-ot bír, ez meg single rail 45A-es) és a vga-t is csak 6 pinen tudtam bekötni 8 helyett.
Elkezdtem kicsit a 3930K procival játszani. Offset -55mv 4200, illetve -45mV-tal elmegy 4300-on, ekkor a csúcs 1,312V de ez pillanatnyi. Érdekes módon 4400-on még offset -5mV-tal is fagyott, pedig ott már ez a fesz sem valami fényes, pluszba pedig nem akartam menni.
A finombeállítások lehet nem valami jók, illetve a hűtőm sem az igazi, valami szerverből származónak tűnő 5 hőcsöves, elég masszív, de csak egy 9 centis venti van rajta. A fenti mutatványt 85°C körüli maxokkal tudta (az 1 és a 6 mag ilyen forrófejű, a többi jó 4-5 vagy akár több fokkal hűvösebb) -
T0mBd1gg3R
veterán
Lehet meg kéne próbálni az ebayt, hátha összejönne annyi hogy legalább hozzátenni ne kelljen.
A másik cuccom nem nagyon akar elmenni ebayen
-
T0mBd1gg3R
veterán
Nekem:
P9X79 ingyen
3930K 28k (ezt drágán vettem, de ki tudtam háznál próbálni az ingyen lapot)
4x4 ddr3 1600 (gépből bontottam, más konfigurációban adtam el) kb 10k
hűtő 1k de 4gigánál többet nem nagyon tud
rx470 4gb majdnem 1 év visszaigazolt garival, kb fél évig bányászott 30k
fsp 400 kicsit hangos ventivel ingyen (augusztusban csere xfx 550-re 8k)
ház CM690II 5k
250ssd 3k
Tehát házzal új táppal mindenestől 85 -
T0mBd1gg3R
veterán
Érdemes eladni ezeket a konfigokat? Arra gondoltam, váltok Ryzenre, fele annyit fogyaszt, nem 7 éves, gari, ha jól sikerül eladni nem sokat kell hozzátenni egy B450+2*8ddr4+2600-hoz, az kijön kb 90-ből.
Felraktam apróra 90-ért (x79 lap, 3930K, 4x4, egyszerűbb hőcsöves hűtő), persze a kutya nem jelentkezett.
Most levittem 80-ra. jelentkezett egy srác, 60-at ajánlott, de azt keveslem. Vagy érdemes lehet még annyiért is? Az az érzésem ezek az lga2011-es cuccok nem fognak a drágulás sorsára jutni, mint egy VooDoo2, hogy 20 évesen is tizenezrekért mennek a retrózok körében. -
T0mBd1gg3R
veterán
válasz
--HARDCORE--
üzenetére
De minek annyi ram? Mire nem elég 16 giga? Biztos van akinek kell, nekem elég a 4x4. Annyi, hogy sajnos CL11, de szerintem emiatt nem nagyon éri meg lecserélni.
-
T0mBd1gg3R
veterán
válasz
Ganz-[HUN]
üzenetére
Nekem 4x4 1600-as van, de elgondolkodtam, hogy 2400-ra kéne cserélni.
Szerintem meg kéne próbálnod az 1333-mast 1600-on futtatni, hátha megy, valamennyi pluszt el szokott birni.
A platform nagy előnye a quad channel, én nem adnám fel. Inkább add el a 4x4 ramod és vegyél még 2x4 1600-ast.
Nyilván az sem mindegy mire használod, és mennyi a felhasználás memóriaigénye. Nem könnyű, mert 3 szempont van: Mennyiség, csatornák száma és frekvencia. -
T0mBd1gg3R
veterán
válasz
--HARDCORE--
üzenetére
A fogyasztás mint olyan annyira nem zavar bár a 70W körüli Idle elég csúnya, de akarnám tovább húzni a procit, ehhez keresném a minimum energiát amivel emegy 4 gigán.
Meg a tápom is csak 400W-os, közelít ez az érték a cpu ág határához.
A P mitől lenne állandó? Én azt gondolnám, hogy az I ha nem is állandó de kicsi a változása, így ha U-t csökkentem csökken a P.
Pont arra vagyok kíváncsi meddig csökkenthetem a számára szolgáltatott villamos energiát, hogy még stabil legyen. -
T0mBd1gg3R
veterán
C1E és Speedstep ki volt kapcsolva, tegnap, fix 4GHz, fesz pedig offsetben volt, hogy írtam ezt csökkentettem és a Wattos teljesítmény nem csökkent.
Bekapcsoltam a C1-et és a Speedstepet, de a Windows boot során problémát észlelt ezért kikapcsoltam.
Energiagazdálkodás kiegyensúlyozott. -
T0mBd1gg3R
veterán
válasz
Ganz-[HUN]
üzenetére
Nem a számítási teljesítményt akarom csökkenteni, hanem a felvett elektromos teljesítményt. Hiába csökkentem az offsetet, továbbra is 180Watt felett eszik a proci. Valami nagyon kompenzál, hiába csökken a fesz, nő az áram.
-
T0mBd1gg3R
veterán
Hogy a huncut kurvaéletben lehet lecsökkenteni a teljesítményt? Csökkentem a CPU feszültséget és szinte semmi hatása nincs:
Freq Offset Umax Pmax
4000MHz -0.06V 1.288V 185.43W
4000MHz -0.07V 1.280V 184.78W
4000MHz -0.08V 1.272V 184.91W
4000MHz -0.09V 1.256V 184.94W
4000MHz -0.11V 1.240V 183.57W
4000MHz -0.12V 1.232V 183.10W
Asus P9X79, 3930K -
Új hozzászólás Aktív témák
- Thaiföldön már videózzák a Samsung Galaxy A37-et és A57-et
- Filmvilág
- Formula-1 humoros
- Xiaomi 17 Ultra - jó az optikája
- PlayStation 5
- BestBuy topik
- GL.iNet Flint 2 (GL-MT6000) router
- Diablo IV
- Nagy aksival és erős hardverrel megjött Magyarországra a Poco X8 Pro és Pro Max
- Gitáros topic
- További aktív témák...
- Telefon felvásárlás!! iPhone 14/iPhone 14 Plus/iPhone 14 Pro/iPhone 14 Pro Max
- Új MSI 15 Katana FHD IPS 144Hz i7-13620H 10mag 16GB DDR5 1TB SSD Nvidia RTX 4060 8GB Win11 Garancia
- Apple iPhone 13 Pro 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Lenovo ThinkPad X1 Active Noise Cancellation fejhallgató
- Apple iPhone 16 Pro 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest
Nem is tudnám jobban elb*szni a pénzem, de úgy érzem KELL.