-
Fototrend
Új hozzászólás Aktív témák
-
Tiszteletes
aktív tag
A héten megjött a 14cm-es Noctua ventim, az SSD passzív hűtőbordán már 06.24 óta alszanak a vámosok. Az Istennek nem akarják kihozni. Nem bírtam tovább. Beköltöztettem a 2400Mhz-es 32GB TridentX-et. Második indításra nagy nehezen beröffent a win, de irgalmatlanul instabil volt. Raktam plusz feszt még az öreganyám val***ra is de csak nem akarta az igazságot. Egyik kék halál adta a kilincset a másiknak. Míg nem eszembe ötlött, hogy a RAM CR értékével is lehet még varázsolni. CR1-en instabil volt 1,7v-on is CR2-n gyári feszültségen egyelőre még nem kaptam win-kéket.
A mem.-sávszél olvasásnál, másolásnál nőtt, írásnál egy kicsit visszaesett az 1600-asokhoz képest. Egy minimálisan a késleltetés is jobb lett. Mindjárt megnézem én is kedvenc Xeon-mániásom videóját.
-
Tiszteletes
aktív tag
válasz
apollo12
üzenetére
Postával együtt 205 ojró' volt. Asszem VISA kártyával vettem. A bankszámlán pár nappal később ~71K-t terheltek.
Szerintem se rosszak. Pláne, ha megkímélik PC-s platformon játszani kívánó embert egy platformcserétől. Meg mikor használtatok utoljára egy processzort a gyári órajelei felett 50%-al utoljára?

Nem régiben építettem kicsit túltolt HTPC-nek egy 3200G-vel masinát. Hát, amikor annak az alaplap majdnem 1,4v-ot adott az alapórajelhez egy kicsit elképedtem... Majd 7 évvel későbbi fejlesztés 12nm-es gyártástechnológia, azt mégis Dáriusz összes feszültségét meg kell etetni vele? Kézzel azt hiszem 1,290 volt az az érték amivel a Win hajlandó volt bebootolni. Azért 3600Mhz 1,295v VS 4500Ghz 1,273v 2013-ban még tudott az Intel processzort gyártani. És tudom, ne keverjük a IVY-E család tetejét egy épphogy csak ki nem dobott Ryzen 2 alsóházi példányával mert nem korrekt, de akkor is elgondolkodtató.
-
Tiszteletes
aktív tag
A stabilitást én a szintetikus tesztek helyett valós alkalmazásokkal mérem. Ha ráveszem magamat, hogy visszatérjek a Wot világába, ne adj isten egy kis PUBG és egyikből se fagyok ki, úgy ki merem majd jelenteni, hogy stabil. Csak a szorzót 46-ra átlőve már nem indult a win 1,285v-os manuális fesszel sem. Nem tudom, hogy így 45-ön mi az ami kiakasztaná.
Mit mérjen a CPU-Z? Mire gondoltál?
-
Tiszteletes
aktív tag
Kedves Fórumtársak!
Kb. 1 hete én is beújítottam a fapapucsban gandzsa-füstölő népségtől egy 1680 V2-t. Egy-két óra állítgatással 1.272v-on ballag 4,5Ghz-en. Topikgazda úr unszolásának egyelőre nem tettem még eleget, hogy feljebb is menjek. De holnap elautózom a másik garnitúra 16GB 2400-as TridentX-ért, és ha azokkal a fedélzeten is szépen stabilan megy, akkor megyek majd próba szinten feljebb. Terheletlenül 1,246v környékkén áll meg a CPU feszültség.

Aida64 CPU Queen-ben pedig 99799 pontot szedett össze. Nyitott böngészővel pedig ezek a memória sebességek:
Ha megyünk feljebb az órajelekkel, akkor még jelentkezem. -
Tiszteletes
aktív tag
i7 3820-as procinál sima szorzó emeléssel 4,4 GHz-en mennyire jó érték, ha 1,128 volton stabil? Ebből lehet durva becslést adni arra, hogy mi lenne a proci vége 1,4 volton Noctua D14-el?
Eddig nem nagyon foglalkoztam a tuningjával mert a Q9550 után így is fényévnyi különbség volt, csak sajnos a fehérorosz fejlesztésű, turbo-Pascal-szökevény, optimalizálatlan WOT rabja lettem, az meg mint tudjuk erősen CPU limites. Azt is megköszönöm, ha egy elég durva becslést adtok.
Új hozzászólás Aktív témák
- Az Intel szerint mindenkit érint, illetve érinteni fog a CPU-hiány
- Megjött az Antec Flux Pro baglyos kiadása
- Filmvilág
- Elemlámpa, zseblámpa
- Honor Magic8 Pro - bevált recept kölcsönvett hozzávalókkal
- PlayStation 5
- AMD vs. INTEL vs. NVIDIA
- Google Pixel topik
- Milyen videókártyát?
- Épített vízhűtés (nem kompakt) topic
- További aktív témák...
- AMD RYZEN 5 5600X
- BESZÁMÍTÁS! Akár részletfizetés 0% THM ÚJ AMD RYZEN AM4 processzorok 3 év garanciával 27% áfaval
- Intel I7-7700 / Beszámítás OK! / Akciós!
- i3-8100 és i3-8100T - stabil, gyors, megbízható - ideális otthonra vagy irodába
- BESZÁMÍTÁS! Intel Core i7 4770K 4 mag 8 szál processzor garanciával hibátlan működéssel
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest

rup1u5