Új hozzászólás Aktív témák
-
RetepNyaraB
veterán
válasz
vatoloco26 #6488 üzenetére
Naked kar plusz egy konyharuha alá 🤷
VST szűrő, ha mondjuk egy ims-t már begyakoroltál. Addig a gyári. -
sz.zs.
senior tag
válasz
vatoloco26 #6038 üzenetére
Persze , karnak és a szűrőnek is melegnek kell lennie. De a kávé ne legyen benne
-
sz.zs.
senior tag
válasz
vatoloco26 #6036 üzenetére
20 perc kell neki karral együtt.
-
inf3rno
nagyúr
válasz
vatoloco26 #5875 üzenetére
Nekem most jött meg aliról a naked kar a Dedicahoz, így 7-es fokozat, nem változtattam az alátéteken. Előtte nyomásfokozós szűrővel 9-es volt. Alzacafé, amivel használom. Talán még 1-2 fokozattal kisebb is jó, de az íze nekem így jön be.
-
válasz
vatoloco26 #5891 üzenetére
Mivel készíted, azt még nem írtad.
-
RetepNyaraB
veterán
válasz
vatoloco26 #5875 üzenetére
Nagyon sok a kérdés. Csinálni kell és tapasztalni, mert ezekre a kérdésekre nincs pontos válasz.
Alapvetések vannak, általánosságok.Különféle vastag alátéttel adják a graefet, nem tudjuk tiédben melyik van.
Presszó esetén olyan finomságú legyen az őrleményed, hogy az italod 25-35mp alatt jöjjön le (normális presszó blend, tisztes karos kv főző)
Kotyogóhoz mondjuk dupla szemcseméret, filterhez mondjuk 0,7-1mm közötti rögöcskék.A jelzett hőfok nem sokat mond (milyen eszközről beszélünk egyáltalán?), mert az érzékelőt a a kazánra teszik általában. A főző fején a kilépő víz hőfoka érdekes, amit viszont többnyire csak céleszközzel lehet mérni. Ez presszó blend esetén 86-88, világosabb arabica esetén pedig 90-95 fok. Ha keserű akkor túl magas, ha savanyú akkor kevés a hő és\vagy rossz a kivonatolás.
A megfelelő őrlés megint tág fogalom. Mire megfelelő? A Graef belépő szint és ott jó a minősége. Jobb, mint egy mákdarálóé, vagy többnyire jobb, mint egy automatáé.
Végeredményben kérdezz sokkal pontosabban lécci
-
iatti
aktív tag
válasz
vatoloco26 #5875 üzenetére
szevasz! nem nagyon aktívak a fiúk. próbálok segíteni
mihez használod a graefet?
-
cSuwwi
senior tag
válasz
vatoloco26 #5875 üzenetére
- CM702: minden készülék más, neked kell kitapasztalnod melyikkel jó. 1 alátét kb. 7 egység eltolást jelent (vagyis ha teszel bele 7-el eltolja a finomabb őrlés felé). Nekem +1 alátéttel 15-17 körüli beállítással őrli most az omnia baristát, de minden kávénál ez más és más, ki kell tapasztalni. 14 alatt már befullad a főző (túl finom, nem jön ki semmi belőle).
- 90-96 fok az ideális, főzőtől függ, az végeredmény természetesen hidegebb lesz.
- Attól függ mit készítesz belőle. Presszó kávénál nagyobb finomságúra őrölt kávé az ideális. A kartól is függ, hogy nyomásfokozós-e, stb.
Ez egy sok ismeretlenes egyenlet, a végeredmény változik egészen apró változtatásoktól is (hőfok, lefolyási idő, kávé őrlési finomsága, tamperrel mennyire erősen nyomtad bele, stb.)
Új hozzászólás Aktív témák
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- Xbox Series X|S
- Korábbi vezére figyelmeztette az Intelt a legfontosabb célra
- AMD Navi Radeon™ RX 9xxx sorozat
- Battlefield 6
- Házimozi belépő szinten
- Milyen TV-t vegyek?
- Parci: Milyen mosógépet vegyek?
- Ubiquiti hálózati eszközök
- AMD vs. INTEL vs. NVIDIA
- További aktív témák...
- BESZÁMÍTÁS! LG 24GM79G-B 24 144Hz FHD TN 1ms monitor garanciával hibátlan működéssel
- Lenovo E490 Notebook i7/16/500
- Microsoft Surface Pro 6 fekete
- DELL Precision 5540 Workstation i7-9850H Nvidia Quadro T1000 32GB 1000GB 15.6 új akksi 1év garancia
- BESZÁMÍTÁS! Intel Core i7 4790 4 mag 8 szál processzor garanciával hibátlan működéssel
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest