Új hozzászólás Aktív témák
-
válasz
vatoloco26
#6488
üzenetére
Naked kar plusz egy konyharuha alá 🤷
VST szűrő, ha mondjuk egy ims-t már begyakoroltál. Addig a gyári. -
sz.zs.
senior tag
válasz
vatoloco26
#6038
üzenetére
Persze , karnak és a szűrőnek is melegnek kell lennie. De a kávé ne legyen benne
-
sz.zs.
senior tag
válasz
vatoloco26
#6036
üzenetére
20 perc kell neki karral együtt.
-
inf3rno
nagyúr
válasz
vatoloco26
#5875
üzenetére
Nekem most jött meg aliról a naked kar a Dedicahoz, így 7-es fokozat, nem változtattam az alátéteken. Előtte nyomásfokozós szűrővel 9-es volt. Alzacafé, amivel használom. Talán még 1-2 fokozattal kisebb is jó, de az íze nekem így jön be.
-
válasz
vatoloco26
#5891
üzenetére
Mivel készíted, azt még nem írtad.

-
válasz
vatoloco26
#5875
üzenetére
Nagyon sok a kérdés. Csinálni kell és tapasztalni, mert ezekre a kérdésekre nincs pontos válasz.
Alapvetések vannak, általánosságok.Különféle vastag alátéttel adják a graefet, nem tudjuk tiédben melyik van.
Presszó esetén olyan finomságú legyen az őrleményed, hogy az italod 25-35mp alatt jöjjön le (normális presszó blend, tisztes karos kv főző)
Kotyogóhoz mondjuk dupla szemcseméret, filterhez mondjuk 0,7-1mm közötti rögöcskék.A jelzett hőfok nem sokat mond (milyen eszközről beszélünk egyáltalán?), mert az érzékelőt a a kazánra teszik általában. A főző fején a kilépő víz hőfoka érdekes, amit viszont többnyire csak céleszközzel lehet mérni. Ez presszó blend esetén 86-88, világosabb arabica esetén pedig 90-95 fok. Ha keserű akkor túl magas, ha savanyú akkor kevés a hő és\vagy rossz a kivonatolás.
A megfelelő őrlés megint tág fogalom. Mire megfelelő? A Graef belépő szint és ott jó a minősége. Jobb, mint egy mákdarálóé, vagy többnyire jobb, mint egy automatáé.
Végeredményben kérdezz sokkal pontosabban lécci

-
iatti
aktív tag
válasz
vatoloco26
#5875
üzenetére
szevasz! nem nagyon aktívak a fiúk. próbálok segíteni
mihez használod a graefet? -
cSuwwi
senior tag
válasz
vatoloco26
#5875
üzenetére
- CM702: minden készülék más, neked kell kitapasztalnod melyikkel jó. 1 alátét kb. 7 egység eltolást jelent (vagyis ha teszel bele 7-el eltolja a finomabb őrlés felé). Nekem +1 alátéttel 15-17 körüli beállítással őrli most az omnia baristát, de minden kávénál ez más és más, ki kell tapasztalni. 14 alatt már befullad a főző (túl finom, nem jön ki semmi belőle).
- 90-96 fok az ideális, főzőtől függ, az végeredmény természetesen hidegebb lesz.
- Attól függ mit készítesz belőle. Presszó kávénál nagyobb finomságúra őrölt kávé az ideális. A kartól is függ, hogy nyomásfokozós-e, stb.
Ez egy sok ismeretlenes egyenlet, a végeredmény változik egészen apró változtatásoktól is (hőfok, lefolyási idő, kávé őrlési finomsága, tamperrel mennyire erősen nyomtad bele, stb.)

Új hozzászólás Aktív témák
- GYÖNYÖRŰ iPhone 12 Pro Max 128GB Pacific Blue -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3940, 100% Akku
- Mac Mini M1 16GB 256GB + Hagibis Dock + Fekete hordtáska
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 5 4500 16/32/64GB RAM RTX 5050 8GB GAMER PC termékbeszámítással
- GYÖNYÖRŰ iPhone 14 Pro 256GB Deep Purple -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3959, 100% Akkumulátor
- BESZÁMÍTÁS! MSI B450 R7 5700X 32GB DDR4 512GB SSD RTX 3080 10GB Zalman Z1 Plus Cooler Master 750W
Állásajánlatok
Cég: BroadBit Hungary Kft.
Város: Budakeszi
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest



Mr.Csizmás
