Új hozzászólás Aktív témák
-
-
Derron
aktív tag
Sziasztok,
Tovább próbálgattam a brikka bialetti kis kotyogóst, de olyan igazán finom kávét még nem sikerült főznöm vele. (A Nespresso egyenlőre minőségiben érződik). Ami feltűnt, hogy az alja nem teljesen sík, ha lehelyezem a főzőlapra billeg rajta. Lehet ez okozza a problémát? Vigyem vissza garanciába?
-
Derron
aktív tag
válasz
RetepNyaraB #9710 üzenetére
Sajnos nincs még őrlőnk, az majd a következő lépés lenne. Egyenlőre az előre őrölt kávét szeretnénk lefőzni rajta.
-
Derron
aktív tag
válasz
RetepNyaraB #9705 üzenetére
2 személyes a kávéfőző. Szóval akkor szoba hőmérsékletű szűrt vízzel használjuk. Délután kipróbálom. A kávét őszintén nem méregettem. Azt javasolták, hogy ne legyen lenyomkodva. Így a kis tárolónak kb a 3/4-ig szoktam rakni, lehet teljesen meg kéne pakolni?
Én attól tartottam, hogy túl apróra van darálva a kávé, és nehezebben épül fel az a nyomás ami át tud rajta folyni.
Délután kísérletezünk még vele.
-
Derron
aktív tag
Sziasztok,
Ahogy nézem a beszélgetést, ez már inkább hardcore kávé csoport, de azért felteszem ide a kérdésemet.
Eddig kapszulás kávét ittunk, de egy olasz nyaralás után úgy döntöttünk nyitunk a világ felé, és elkezdünk "komolyabban"
foglalkozni a kávézással.
Szembe jött a jó öreg kotyogós, és néhány videó az internetről, hogy ezzel bizony lehet jó kávét főzni. Hétvégén meg is történt a vásárlása, vettünk egy BIALETTI Brikka kotyogós kávéfőzőt. (Jó döntés volt?)
Szóval hazavittük és elkezdtünk végig csinálni a leírásban szereplő lépéseket, előszőr sima vízzel átfőztük, aztán 3x kávéval. Inni még nem ittunk belőle, de a teszt főzéseknél folyamatosan szét volt égetve a kávé. Pedig betartottunk minden olyan okosságot amit korábban láttunk.
-Forralt víz került a tartályba.
-Elő lett melegítve a főzőlap
-Nem lett letömörítve a kávé (Lavazza gold)Ami egyedül kimaradt, hogy a leírásban az szerepel, hogy a szelepet húzzuk ki egy kicsit főzés előtt. De nem hiszem, hogy ez befolyásolja ilyen mértékben a végkimenetelt.
Mint rontunk el?
Esetleg a kávé van túl finomra őrölve? Próbáltam 8 as fokozaton is a főzőlapot és 6 oson is. A legjobb tudomásom szerint minél hamarabb le kell tudni főzni a kávét, mert a hosszú hőhatás csak szétégeti a kávét.Jah igen, 8 ason is legalább 2-3 perc mire megindul a kávéfőzés, holott a vízforralóból töltök a tartályba közel forrásban lévő vizet.
Mit rontunk el?
Új hozzászólás Aktív témák
- A sógorokhoz érkezik a kompakt Vivo X200 FE
- Milyen légkondit a lakásba?
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- Milyen program, ami...?
- Gitáros topic
- Autós kamerák
- Fájdalmasan gyenge kijelzőt válaszott a Switch 2-höz a Nintendo
- NVIDIA GeForce RTX 5070 / 5070 Ti (GB205 / 203)
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Óra topik
- További aktív témák...
- Apple iPhone 7 128GB, Yettel függő, 1 Év Garanciával
- MacBook Air 15 M3 8 / 256GB dobozos 12 hónap garancia
- Új és használt laptopok , üzletitől a gamerig , kedvező áron. Garanciával !
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 14600KF 32/64GB DDR5 RAM RTX 5070Ti 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- Telefon felvásárlás!! iPhone 14/iPhone 14 Plus/iPhone 14 Pro/iPhone 14 Pro Max
Állásajánlatok
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest