Új hozzászólás Aktív témák
-
-
Derron
aktív tag
Sziasztok,
Tovább próbálgattam a brikka bialetti kis kotyogóst, de olyan igazán finom kávét még nem sikerült főznöm vele. (A Nespresso egyenlőre minőségiben érződik). Ami feltűnt, hogy az alja nem teljesen sík, ha lehelyezem a főzőlapra billeg rajta. Lehet ez okozza a problémát? Vigyem vissza garanciába?
-
Derron
aktív tag
válasz
RetepNyaraB
#9710
üzenetére
Sajnos nincs még őrlőnk, az majd a következő lépés lenne. Egyenlőre az előre őrölt kávét szeretnénk lefőzni rajta.
-
Derron
aktív tag
válasz
RetepNyaraB
#9705
üzenetére
2 személyes a kávéfőző. Szóval akkor szoba hőmérsékletű szűrt vízzel használjuk. Délután kipróbálom. A kávét őszintén nem méregettem. Azt javasolták, hogy ne legyen lenyomkodva. Így a kis tárolónak kb a 3/4-ig szoktam rakni, lehet teljesen meg kéne pakolni?
Én attól tartottam, hogy túl apróra van darálva a kávé, és nehezebben épül fel az a nyomás ami át tud rajta folyni.
Délután kísérletezünk még vele.
-
Derron
aktív tag
Sziasztok,
Ahogy nézem a beszélgetést, ez már inkább hardcore kávé csoport, de azért felteszem ide a kérdésemet.
Eddig kapszulás kávét ittunk, de egy olasz nyaralás után úgy döntöttünk nyitunk a világ felé, és elkezdünk "komolyabban"
foglalkozni a kávézással. Szembe jött a jó öreg kotyogós, és néhány videó az internetről, hogy ezzel bizony lehet jó kávét főzni. Hétvégén meg is történt a vásárlása, vettünk egy BIALETTI Brikka kotyogós kávéfőzőt. (Jó döntés volt?)
Szóval hazavittük és elkezdtünk végig csinálni a leírásban szereplő lépéseket, előszőr sima vízzel átfőztük, aztán 3x kávéval. Inni még nem ittunk belőle, de a teszt főzéseknél folyamatosan szét volt égetve a kávé. Pedig betartottunk minden olyan okosságot amit korábban láttunk.
-Forralt víz került a tartályba.
-Elő lett melegítve a főzőlap
-Nem lett letömörítve a kávé (Lavazza gold)Ami egyedül kimaradt, hogy a leírásban az szerepel, hogy a szelepet húzzuk ki egy kicsit főzés előtt. De nem hiszem, hogy ez befolyásolja ilyen mértékben a végkimenetelt.
Mint rontunk el?
Esetleg a kávé van túl finomra őrölve? Próbáltam 8 as fokozaton is a főzőlapot és 6 oson is. A legjobb tudomásom szerint minél hamarabb le kell tudni főzni a kávét, mert a hosszú hőhatás csak szétégeti a kávét.Jah igen, 8 ason is legalább 2-3 perc mire megindul a kávéfőzés, holott a vízforralóból töltök a tartályba közel forrásban lévő vizet.
Mit rontunk el?
Új hozzászólás Aktív témák
- Jack Wills Parka Jacket Men kabát eladó
- UTOLSÓ! Új, bontatlan Braun Silk epil 7 7-081 nedves-száraz epilátor - 2 év magyar bolti garival! -
- DJI Mini 4 pro - Fly More Combo - RC2 drón szett - 500m magasság, C1, Care Refresh, PL Filter
- JRL SF Onyx SH2301 villanyborotva
- ÚJ Quansheng UV-K6 adóvevő eladó
- ÚJ MSI Katana 15 HX - 15.6" QHD 165Hz - i5 14450HX - 16GB - 512GB - Win11 RTX 5050 - 3 év garancia
- Lenovo ThinkPad P15 Gen 1 Intel i7-10875H 32GB 512GB Nvidia Quadro RTX 3000 1 év garancia
- GYÖNYÖRŰ iPhone 14 128GB Red -1 ÉV GARANCIA -Kártyafüggetlen, MS3678, 100% Akkumulátor
- Telefon felvásárlás!! Samsung Galaxy A50/Samsung Galaxy A51/Samsung Galaxy A52/Samsung Galaxy A53
- GYÖNYÖRŰ iPhone 12 Mini 128GB Blue -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3852, 100% Akksi
Állásajánlatok
Cég: BroadBit Hungary Kft.
Város: Budakeszi
Cég: ATW Internet Kft.
Város: Budapest
foglalkozni a kávézással.
Mr.Csizmás
