-
Fototrend
Ez a KOMOLY kávé topik. Kérjük, olvasd el az alábbi téma összefoglalót!
Új hozzászólás Aktív témák
-
HÁZIGAZDA
válasz ronin s8 #32177 üzenetére
nálam egy nagy és egy kicsi van, sajnos a nagy az szépen belelóg a sík aljába is a tampernek. na de, patinás, ennyi, majd én is megszokom
amúgy mostanáig pucoltam a gépet és a vízkőoldást meg sem érezte, jó vastag vízkőréteg borít belül mindent. most elfogyott az erőm (dugattyú, tömítések, csavarok, meg minden más csillog és zsírozva), majd holnap nekiugrom négy kanál citromsavval, amit felforralok maxra benne.
[ Szerkesztve ]
dicranum scoparium + genista pilosa = :)
-
HÁZIGAZDA
válasz killerjohn #32180 üzenetére
pavonit nem kell szétszedni, ez egy faék egyszerűségű cucc, ahol a vizet betöltöm, az maga a bojler. ha kéthavonta ilyen tömény oldattal vízkőtlenítesz, nem hiszem, hogy lenne bármi a gépedben. sőt, gaggiánál vigyázz is ezzel, ha kellően erős az oldat és forró a közeg, megtámadhatja az alut (most hirtelen nem emlékszem, hogy milyen géped van).
dicranum scoparium + genista pilosa = :)
-
HÁZIGAZDA
(atcéla, kérlek, ne írj nekem emailt. én sem írok neked soha, hiszen ebben maradtunk. a rossz véleményem nemigen fog változni rólad, de ez annak köszönhető, hogy nekem paljocot savazod, neki engem vagy fragolát, x-nél engem és paljocot, másnál mindenkit, aztán pár hónap múlva újrakezded a kört, elegánsan átlépve azon, hogy mit csináltál korábban. nekem ehhez a gumigerincű brazil szappanoperához se kedvem, se időm, se energiám. sosem leszünk haverok, egyáltalán nem tartalak korrekt embernek, nem is ismerlek személyesen és nem is szeretnék ezen változtatni, akkor miért beszélgessünk bármiről? biztos, hogy nem kéne szóba sem hozni itt senkinek se téged, se az ávéikszet, de itt is vannak gyarló emberek, én is néha ráfutok. próbálok leszokni róla. a léálitről pedig olyan véleményem lesz, amilyet csak szeretnék, én ugyanis nem árulom és nem kell, hogy azt gondoljam, hogy az aztán a legjobb vétel. de ha valamelyik az, nem fogom letagadni, csak azért, mert te árulod. ja, és a maileket tényleg nem látom, csak azt, hogy írtál valamit (a headert), mert amúgy megy a kukába azonnal.)
[ Szerkesztve ]
dicranum scoparium + genista pilosa = :)
-
HÁZIGAZDA
válasz killerjohn #32192 üzenetére
tapasztalat alapján. szóbakerül, jön a mail. úgyhogy téma lezárva!
dicranum scoparium + genista pilosa = :)
-
HÁZIGAZDA
válasz meander #32211 üzenetére
itt is lenne előnye a pid-nek, beállítod 60 fokra és úgy nyomatod. pid nélkül jobb híján érdemes sietni, ne legyen túl forró a gép.
de persze most épp azon megy a polémia egy fórummal arrébb (index), hogy az alukazánt épp a túl sok savazás öli meg és gaggiát inkább lágy vízzel kell etetni és nem vízkőtleníteni. én már el is vesztettem a fonalat, sajnos sok dogma változékony életét éli. (mennyivel egyszerűbb lenne, ha értenénk hozzá )
apropó, vízkő, mindjárt nekiesek a pavoninak, thermonukleáris citromsavbomba kell hozzá. vagy flex.
dicranum scoparium + genista pilosa = :)
-
HÁZIGAZDA
válasz killerjohn #32216 üzenetére
nem kell pepecselni: te cserélsz műgyantát a patronban havonta
dicranum scoparium + genista pilosa = :)
-
HÁZIGAZDA
válasz soldier2 #32231 üzenetére
miért, a kremina Koszálló(R)?
(épp azon gondolkodtam, hogy milyen állati praktikus volna a pavonira egy 35 mikronos ims felsőszűrő... nem mászna vissza a szajrá a dugattyú irányába soha, nem lennének olyan nehéz napok, mint a tegnapi)
dicranum scoparium + genista pilosa = :)
-
HÁZIGAZDA
válasz soldier2 #32239 üzenetére
na jó-jó, de ez így csalás!
(nekem még 49 mm-es pavonim van, de persze arra is működne, ha lenne türelmem kivagdosni a filterpapírt, de nálam ez már vörös posztó (pedig tény, hogy minden problémát megold). jó egyébként 58 mm-es szűrőknél is ez a módszer. édes istenem, de örülök, hogy a dc-nél már nincs semmi vízterítési probléma )
dicranum scoparium + genista pilosa = :)
-
HÁZIGAZDA
nem rossz ez a pacificaffé panama so, de azért a műfajból ittam már sokkal jobb kofikat is, nem keveset. a yirgát szerintem jobban belőtték, ott sem érte el a paljoci magasságokat, de azt bármikor innám. ez van annyival rosszabb nála, mint amennyivel olcsóbb. hogy konkrét is legyek, savanykás, még akkor is, amikor csokisra sütve főzöd. nem citromlé, de savanyú csoki, kicsit szerencsétlen kombó.
dicranum scoparium + genista pilosa = :)
-
HÁZIGAZDA
válasz soldier2 #32243 üzenetére
a dc 54 mm, a pavoni 49 mm. ha nem kell vagdosni, úgy már érdekesebb, bár a dc-nél nem hiszem, hogy használnám (akkor inkább egy 35 mikronos ims, arra van is), viszont a pavoninál megváltás lehet: véd a kráteresedés ellen és nem megy vissza a dzsuva a dugattyú irányába
dicranum scoparium + genista pilosa = :)
-
HÁZIGAZDA
válasz Kávé Kálmán #32246 üzenetére
továbbra sem találkozik zacival a kartömítésem, nagyon olaszos géped lehetett, ahol ez gond volt, nálam még egyik gépnél sem kellett azt a részt törölgetni. a dc-nél nincs hiányérzetem, semmi kedvem mazochizmusból tovább bonyolítani a dolgot. a pavoni más tészta, ott ki fogom próbálni, ott van mit megoldani ezzel a módszerrel.
dicranum scoparium + genista pilosa = :)
-
HÁZIGAZDA
válasz ronin s8 #32257 üzenetére
bizonyára. ezzel ellentétes tapasztalat, hogy ha fogok egy totál vízköves vízterítőt (vagy bármit) és berakom egy kübli forró citromsavas vízbe, egy, maximum két perc alatt rend van, lejön az oxidréteg is és fényesedik a réz stb. de bizonyára az alumínium valami egész más, annak tízszer ennyi idő kell, pláne, ha rendszeresen van vízkőtlenítve...
dicranum scoparium + genista pilosa = :)
-
HÁZIGAZDA
válasz killerjohn #32265 üzenetére
hűha, hol vetted te azt? aranybú van?
dicranum scoparium + genista pilosa = :)
-
HÁZIGAZDA
válasz killerjohn #32270 üzenetére
kéne cikkszám, mert lehet, hogy van valami spéci-gyári tömítés is, ami ennyi. persze az is átverés, ha azt rásózták, miközben tudhatták, hogy mit kér...
dicranum scoparium + genista pilosa = :)
-
HÁZIGAZDA
válasz killerjohn #32299 üzenetére
fogalmam sincs a vírus lelkivilágáról, csak összeraktam a két hozzászólást, mert mókás volt így együtt
dicranum scoparium + genista pilosa = :)
-
HÁZIGAZDA
válasz Đ1G1Ŧ4ŁNØM4Đ #32295 üzenetére
egy ellenpont a choco madness-re. imádom paljoc kávéit, de ez a fekete choco egész egyszerűen nem ízlik, annyival jobbak a kicsit világosabb (de még klasszik vonalas) csokis blendjei, hogy csak na.
dicranum scoparium + genista pilosa = :)
-
HÁZIGAZDA
válasz killerjohn #32321 üzenetére
a kapszula/pod esetében elvileg valami nitrogénes ügyességgel tartósítva van a kofi, nem oxidálódik. ha kibontod, ugyanúgy perceid vannak csak. egyébként a pod talán rugalmasabb a kapszulánál (nagyobb a választék, és így biztosan tudsz adalékmentes pod-ot is szerezni vagy a legtöbb az, ezt már nem tudom).
de, abban igazad van, hogy a frissen őrölt szemes kávénak a halvány fingásához sem közelíthetnek ezek összességében, ott tudsz a bravostól a casino moccáig bármit beszerezni, csinálni
dicranum scoparium + genista pilosa = :)
-
HÁZIGAZDA
válasz killerjohn #32324 üzenetére
számold ki, hogy mennyit költesz egy hónapban kávéra. ha elfogy legalább egy kiló jobbfajta arabica például, akkor az havi 8000 ft+. az évi 100 ezer forint. nem olyan nagy tétel a kávégép, az a helyzet...
dicranum scoparium + genista pilosa = :)
-
HÁZIGAZDA
válasz killerjohn #32326 üzenetére
tessék, akkor meg is van a válasz, hogy érdemes-e +70e ft-ot költeni egy pid-es normál gépre + darálóra. egy év alatt behozza. de legyen +140e ft és két év.
dicranum scoparium + genista pilosa = :)
-
HÁZIGAZDA
válasz killerjohn #32348 üzenetére
szigorúan csak a bojlert nézve a végeredmény felől a primo a jobb. de gondolom a classic kényelmesebb, vannak előnyei. ha valamelyik pid-elt és a másik nem, akkor nincs is verseny, az számít.
dicranum scoparium + genista pilosa = :)
-
HÁZIGAZDA
válasz killerjohn #32353 üzenetére
a primo a jobb kávéfőző. a classic a praktikusabb, többek között azért is, amit ronin ír. a szépség meg ízlés kérdése. de szőrszálhasogatás, mert alapvetően hasonlóan jó gépek. én a primót tartanám meg, ha már, mert ritkább, geekebb, mert ahogy írod is, jó kis understatement. és mert egy duplához tényleg jobb a nagyobb kazánja miatt.
de persze épp most hódít a rézcső-tuning.......
dicranum scoparium + genista pilosa = :)
-
HÁZIGAZDA
válasz killerjohn #32358 üzenetére
legfeljebb 30 év múlva elviszed porfestőhöz megint, ez ne tartson vissza. classic-ot azért időről-időre lehet venni, primót sem lehetetlen, de jóval ritkább. ha tetszik annyira a primo, mint a classic, akkor azt tartsd meg (szerintem).
daráló: vmi graef vagy imat lux
[ Szerkesztve ]
dicranum scoparium + genista pilosa = :)
-
HÁZIGAZDA
most futok neki harmadszorra a pavoni vízköveinek, immáron 3 ek. citromsav / 8 decis töltés
dicranum scoparium + genista pilosa = :)
-
HÁZIGAZDA
válasz ronin s8 #32376 üzenetére
természetesen áztattam is, másodszorra konkrétan a túlnyomószelep engedte már a gőzt stb. (szóval volt 15 perc), de nem volt elég. harmadszorra amúgy igen, most végre tiszta. cserébe valaki feketeséget vélek látni a bojler alján, csak sajnos bontás nélkül nem tudom eldönteni, hogy mi az... a fűtőszál árnyéka is lehet akár.
dicranum scoparium + genista pilosa = :)
-
HÁZIGAZDA
válasz ronin s8 #32401 üzenetére
csillog a réz belül, nincs fekete. de amúgy az meg rézoxid, idővel visszakerül rá szépen
de amit én látok alul feketeséget, az vagy árnyék, vagy esetleg inoxolva volt ott talp/bojler alja és a citromsav már félig leszedte és azért olyan... (ez a két eset nem érdekel)
...vagy repedt fűtőszál miatti fekete trutymó (ettől félnék)
valami endoszkóppal meg kell dugni, hogy kiderüljön
dicranum scoparium + genista pilosa = :)
-
HÁZIGAZDA
válasz ronin s8 #32406 üzenetére
mindig vannak vmi fekete szarok vízkőtlenítéskor, arról fogalmam sincs, hogy a (valóban) zöld rézoxid citromsavazás után milyen színű lesz. igazából minél többet pucolom ezeket a gépeket, annál jobban elmegy a kedvem tőlük, bojlerben napokig poshadó víz stb., pfujj!
a megoldás egy qm 0650, friss víz a tartályba, egyet úgy is hűtőcsapolsz vele, nem pang a víz sehol. már csak rá kéne fordulnia a fórumnak az élén fragolával: pid, manométer és a többiek
dicranum scoparium + genista pilosa = :)
-
HÁZIGAZDA
válasz killerjohn #32410 üzenetére
mindegy, már rég nem dolgozik ott luigi
dicranum scoparium + genista pilosa = :)
-
HÁZIGAZDA
válasz Đ1G1Ŧ4ŁNØM4Đ #32425 üzenetére
oké
kell hozzá forró csoki. ez gyakorlatilag kakaó. én szántó tibortól vettem egy ilyen sokelemű csomagot, azokat próbálgatom. érzésre nem a legjobbak, egy van, ami nagyon frankó, vmi karibi cucc. ez is azért, mert marha jó fűszeres azon túl, hogy csoki. de a lényeg, hogy legyen valami (igazi) csoki
kell még kukoricakeményítő
és valamilyen édesítőszer (cukor)
én úgy szoktam, hogy 3 ek. csoki, 1 ek. kukikeményítő és 1 ek. cukor. ezt por formájában összekeverem, forralok egy kevés vizet, majd nagyon keveset hozzáadok, épp csak annyit, hogy közepesen folyékony masszává tudjam keverni. utána öntök hozzá hideg tejet a hűtőből, annyit, hogy így egy 6 decis tejgőzölős edényben pont jó mennyiség legyen (bő félig tele legyen)
összekeverem egy hosszú kanállal, aztán megpörgetem a kávégéppel (gőzölöm, a légbevitel annyira nem fontos, kicsit az elején lehet, de aztán forogjon izomból inkább). első körben meleg és forró közé engedem csak felmelegedni így, aztán elzárom a gőzcsapot és a kanállal kevergetem, "hűtöm". egy idő után mégegyszer megpörgetem, ekkor már elkezd sűrűsödni. akkor jó, ha épp csak elkezd, ha már érezhetően sűrűbb, akkor túlhúztam. mert hogy némi kanalas kevergetés után harmadszorra is megpörgetem, ekkor ugrik össze a cucc, ez már csak egy rövidebb gőzölés.
ha túlhúzom, akkor pudding állagú lesz. ha alulhúzom, akkor sima tej-állagú marad. ha bénán gőzöltem, akkor már az első körben felforr az egész.
ilyesmi. jobb lenne amúgy valami saját receptet kikísérletezni a csokihoz, akkor akár sima étcsokival és a megfelelő fűszerekkel is működik. azért a szántó tibcsí csoki is kb. 10e ft/kg, szóval elég combos.
ja, és ez totál utánaolvasás-mentes módszer, szóval lehet, hogy állatira nem így kell csinálni. azt tudom, hogy rocketeer elég zenész a témában, mert egyszer lőtt egy olyat az antikváriumban a nagygéppel, hogy nóra olajat engedett. nekem ez eddig itthon egyszer sikerült, a többi olyan semmiextra volt. próbálkoztam sokat tej helyett vízzel, mert a mumusom, hogy a sok küzdés vége egy sima kakaó , de nem működött egyelőre, vizes csokiíze volt
[ Szerkesztve ]
dicranum scoparium + genista pilosa = :)
-
HÁZIGAZDA
válasz ronin s8 #32428 üzenetére
nemrég kezdtem. csináltam már hatszor mondjuk, ebből egy lett olyan (az utolsó előtti), hogy nóra azt mondta, hogy ilyen szintűt nem kapni kb. sehol, a többi sima forrócsoki lett. a kávégép valószínűleg nem kell ehhez, bár próbálom minimalizálni a keményítőt és kiváltani gőzöléssel
de az csak jó, ha ti is nekiugrotok, gyűljék csak a tapasztalat!
dicranum scoparium + genista pilosa = :)
-
HÁZIGAZDA
válasz Đ1G1Ŧ4ŁNØM4Đ #32430 üzenetére
sűrítő, ettől lesz ilyen csurgós massza az egészből és nem sima kakaó. igen, holland kakaópor is jó. amúgy ezek a szántó tiboros cuccok eleve forró csokinak való porok, de nincs bennük keményítő például, ha összekevered tejjel, mint ahogy rá van írva, kapsz egy spéci kakaót. a forró csokinak - szerintem - másról kell szólnia, legyen kicsit "rumos", sűrű, csokis, kb. mintha "folyékony sportszeletet" innál
ja, az aláírást én is loptam, mert ugyanúgy kész voltam tőle
[ Szerkesztve ]
dicranum scoparium + genista pilosa = :)
Új hozzászólás Aktív témák
A topikban szabad hirdetni ezen szabályokkal.
- Tesla topik
- War Thunder - MMO Combat Game
- Yettel topik
- Kormányok / autós szimulátorok topicja
- Az olcsóbb szegmens felé fordul az Apple virtuális szemüvegével
- Azonnali processzoros kérdések órája
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Redmi Note 7 - nota bene
- Gyúrósok ide!
- További aktív témák...