Új hozzászólás Aktív témák

  • Kávé Kálmán

    tag

    válasz Parci #91651 üzenetére

    Senkinek nem kívánok rosszat és ezt nem is feltételezem senkiről, amíg be nem bizonyosodott annak ellenkezője. Az meg onnantól nem feltételezés :-). Itt volt egy látványos és egy látszólagos (?) tévedés, ha az volt egyáltalán:

    "Elég finoman fogalmaztál.
    (egy blendről beszélünk)"

    Sokféle blend van. Van ahol, összeöntik a rossz meg a rosszabb kávét, aminek aztán úgy odapörkölnek, h az anyja se ismerne rá. Vannak olyan blendek, amiket összeállítanak, meg kóstolgatnak is. Arányokat változtatnak. Reszelgetnek, amíg nem elégedettek vele. A blend nem feltétlen szitokszó. Legalábbis nem annak, aki tudja miről szólhat. Jó esetben egy single origin-hez képest sokkal komplexebb ízű kávéról szól. Nálad megkérdőjelezhetetlenül negatív értékelést kapott. Belardibácsival együtt pörkölhettem pár éve, meg verettünk egyet a piros kisautójával (életem élménye, rá két hétre adta el), tehát tudom, hogy nála miről szól a blendelés, meg hogy hogyan viszonyul az egészhez. Főleg persze a Lancia miatt :-).

    "Amúgy erősen idézőjelbe téve, aranykor jött el a pörkölőknek (sajnos) - és ezt értsétek úgy ahogy illik ebben a szituban!"

    Eztet a ráksetudja, hogy érthetted, merthogy Roastopus Balázs is benyalta, ha esetleg másként. De őszintén! Ember legyen a talpán, aki ezt a megjegyzésed értette. Tény, hogy pörkölője válogatja, de a vendéglátósok, és az azokon keresztüli értékesítés 70-100%-ot tesz ki. Nincs mindenkinek webshop-ja. Ez a 70-100% esett most ki (kinek mennyi) egyik pillanatról a másikra.

    Ábszolúte off: én nem tudom, hogy mennyit mozox. Ezért erre az ingoványos területre nem is merészkedtem. Nekem pár ezer kilómérter tekerés azért összejön évente (bicajon). De Te ezt is tudni vélted...

    Nem veszekedés ez Parci! Érvek és ellenérvek ütköztetése, ahol az emóciók néha többé, néha kevésbé árnyalják, erősítik, gyengítik az eredeti tartalmat.

    [ Szerkesztve ]

Új hozzászólás Aktív témák