Új hozzászólás Aktív témák

  • Runner_fxr

    Ármester

    válasz trialboj #119871 üzenetére

    trialboj: Szerintem a legalapvetőbb szempont a tél sport ruházatnál, hogy minden réteg lélegző, technikai anyag legyen. A legdrágább cuccokat is megölöd azzal ha felveszel egy olyan réteget ami nem engedi ki a párát. Onnantól rád fog rohadni minden. A hőérzete mindenkinek más, ezért nehéz általános szabályokat lefektetni, hogy kinek hány réteg kell. A decathlonos ruhákkal én olyan szinten elvagyok, hogy mondjuk egy futó póló, zokni stb, de komolyabb felhasználásra nem vennék tőlük. Persze majd ezért is biztos megkapom, hogy á az nem úgy van, mert vannak nagyon jó téli ruháik is, lehet, hogy így van. Én azt tudom, hogy akárhányszor akartam náluk venni valami komolyabb nyári vagy téli sport ruházatot, általában még a felpróbálásig sem jutottam el, mert már az anyag tapintásra nevetséges volt. Ha meg láttam egy tényleg minőséginek tűnő ruházatot, azért meg ugyan úgy elkérték a pénzt mind egy nevesebb gyártó.
    Én személy szerint az Endura bringás ruházatokat tudom nyugodt szívvel ajánlani, ár/értékben ezt gondolom az egyik legjobbnak. Persze van még sok jó minőségű, de az árak eléggé elszállnak. Visszatérve a decathlonra, a 40 ezer ft-os síkabátjukból a szemem láttára csavartak ki 1 liter vizet a sípályán. Persze egy minőségi síkabát 60-80 ezertől indul, de abból nem is fogod csavarni a vizet. Most akkor melyik a drága?

    Egyébként valóban az alsó ruházat a fontosabb, a térded miatt. Itt a lényegi különbség annyi, hogy olcsóba vagy megoldod egy neoprén térdmelegítővel, ami pár ezer ft-os tétel egy motoros boltban, és e mellé már nem kell olyan drága nadrág, vagy veszel egy tényleg minőségi téli kerékpáros nadrágot, ami meg 40-50 ezres tétel. Az utóbbi nyilván komfortban sokkal jobb lesz és egységesen mindenhol véd, az olcsó megoldás kompromisszumos, de legalább a térdednek nem lesz baja. Ha nincs igazi zord időjárás akkor önmagában a téli bringás nadrág elég, ha nagyon hideg van akkor kell a minőségi aláöltöző is. Felülre meg tényleg egyéni dolog, ami biztos, hogy ha nagyon hideg van, akkor nem árt egy minőségi, softshell kapát. Aláöltöző, téli mez, ilyenek. Jó minőségű téli bringás kesztyű.

    [ Szerkesztve ]

Új hozzászólás Aktív témák