Új hozzászólás Aktív témák

  • Runner_fxr

    Ármester

    válasz sebgutkopf #128239 üzenetére

    Nem tudom, hogy az mennyire működik, hogy fel és le veszed a térdvédőt. Valahogy nem tűnik nekem életszerűnek, hogy tekersz az erdőben és minden nagyobb lejtő előtt felteszed, majd leveszed. Ezt akkor tudnám elképzelni ha egy külföldi bikeparkban vagy, ahol a pálya tetején felteszed, mert tudod, hogy most egy hosszabb ereszkedés lesz. De itthon pár perc gurulás, majd fel, majd le, kb ilyenek a szintek. Más az amikor mondjuk 5-10-20km-en lejössz 1000-2000m szintet. Azzal úgy számolj, hogy a tekerésed alatt végig rajtad lesz, tehát nagyon fontos, hogy tökéletes legyen számodra a méret, a fazon, mert ha nem komfortos, utálni fogod.

    Igen, a K2-nek elég komoly készlete van, akár téli, akár nyári cuccokról van szó. Nem könnyű ez a biznisz, tarthatsz brutális ruha készletet, de akkor is benne van a pakliban, hogy nem fog menni, mert a legtöbben csak felpróbálják, majd ha megvan a pontos méret, berendelik egy német webshopból, 10 euroval olcsóbban. Így nehéz bizniszt csinálni. :) Nem csodálkozom rajta, hogy kb senkinél nincs értelmes mennyiségű bringás ruha készlet. Nálunk lesz most Northwave kicsit nagyobb mennyiségben, meglátjuk mennyire fog működni.

    Az nem baj ha van az emberben egy egészséges félelem, de valamennyire meg kell próbálni ezt elengedni. Nem szabad nagyon félni az eséstől. Sajnos ez hozzá tartozik ehhez a sporthoz, meg kell tanulni jól esni, ehhez meg ténylegesen el is kell esni. Ki kell forogni és soha nem szabad megfogni az esést, pl a legtöbb kéztörés abból van, hogy próbálsz kitámasztani, hagyni kell, hogy összeroggy, csak kicsit tompítasz, ha megfeszülsz, akkor törsz, szakadsz. Egy nagyobb rugóutas Trail/Enduro rengeteg tartalékkal rendelkezik a lejtőzésekhez. Ebből fel tudsz használni akkor is ha hibázol, egy XC-hez képest ég és föld. Teljesen más nyomvonalon tudsz menni, több lehetőséged is lesz, mert a bringa nincs bekorlátozva a legbiztonságosabb nyomokra. De azzal számolni kell, hogy itt a sebesség is nagyobb lesz, épp ezért az elején érdemes kicsit visszafogni magad, hamar adhat túlzott önbizalmat.

    [ Szerkesztve ]

Új hozzászólás Aktív témák