Új hozzászólás Aktív témák

  • trialboj

    őstag

    Megérkezett az új hajtás. Lőttem pár szép képet, még mielőtt meggyalázom őket rengeteg porral és sárral :D

    Az új láncot 1x már használtam 30 km-en, ezért benzinben kimostam, kiszárítottam, itt a képen még újszerű, első tekerés után lelocsoltam a gépet, és már a rozsda bele is mart sajnos. Mindkét lánc a sima hg54 (ha tudtam volna hogy nem megy el a másik sorral kmc-t veszek)

    Hátsó váltót, valamiért telenyomták zsírral, ráadásul pont a rugó két felfogatásánál állt vastagon, ahol szerintem abszolút semmi haszna, áttöröltem féktisztítóval, lelocsoltam szappanos vízzel, de ez sem volt elég. Tekerés előtt és utána.
    Legnagyobb gondom, hogy semmivel sem lett jobb vagy gyorsabb a váltás, persze még finomhangolás alatt van a rendszer, de a régi xt váltóhoz képest én nem érzem az előrelépést. A 2 fogaskerék, egyáltalán nem pörög szépen, egyből megáll, bele is néztem, és nem értem mit látok, ez már teljesen zárt rendszer? Ha közé megy a sáros homok, akkor tisztogatni sem lehet? Előző görgőknél zárt csapágy volt, amit már v 3x visszahoztam a halálból, és most is úgy pörög mintha új lenne.

    A hátsó sorral, meg az a helyzet, hogy mivel ez talán alu bakos, v csak másféle felfogatása van, megváltozott a kazetta test hangja, sokkal élesebb lett, amit nem szeretek, mert az állatok hamarabb észre vesznek, és ritkábban látok pl őzeket.

    Első tekerésnél nagyon fura érzés volt tekerni, mintha sorjás lett volna a sor, aztán 1-2 km alatt megoldódott, de még mindig nincs rendben, úgy érzem hogy darál, de nem értem mi lehet elkopva, az első tányéron kívül minden vadi új, abban mondjuk van kb 7000km, de nem látszik elnyaltnak egyetlen fog sem.
    Egyetlen igazi előny, aminek örülök, az a kuplung megoldás, ahogy kell készítettem is egy összehasonlító videót a régi xt, az új slx, és az új slx kuplunggal. Mivel elöl még van váltó, csodást nem tud tenni, de a régi xt, talán a sok ágtól amit kapott, már nem feszített szinte semmit, szóval ahhoz képes csökkent a lánccsörgés, de rázósabb, gyökeres talajon csak lehet hallani, szóval megváltást nem jelent ez sem a régi 3-2x rendszereknek.

    "Do not go where the path may lead, go instead where there is no path and leave a trail." // Ralph Waldo Emerson //

Új hozzászólás Aktív témák