Új hozzászólás Aktív témák

  • Runner_fxr

    Ármester

    válasz trialboj #151742 üzenetére

    A Rock Shox villán nézd meg a sorozatszámot, általában a vállon van, hátul. A sorozatszámban van egy betű is, az utána következő első szám lesz az évjárat. Ha a betű után egy 5-ös van akkor 2015-ös a villa, ha 4-es akkor 2014-es stb.
    Ha megvan az évjárat, akkor a Sram oldalán a service menüpontban tudod letölteni a villádhoz megfelelő manual-t. A leírásban szerepel az olaj mennyisége, viszkozitása. Érdemes a gyári Rock Shox olajat használni hozzá, vagy az annak megfelelő Motorex-et. Telózsírból Sram Butter vagy Motorex prep M szükséges, szerintem a Sram butter kicsit jobb minőségű, de a prep M sem rossz.
    A 2015-ös évjárathoz 5ml kenőolaj kell, mindkét szárba, 15Wt viszkozitással. Kövesd a service manualban leírtakat a szereléshez, miután szétszedted, isopropyl alkoholt fújhatsz a villalábakba, utána ki kell törölni. A Szimmeringet és a szivacsgyűrűt nem feltétlen kell cserélni. Ha nem ereszt a villa, nem tűnik öregnek, repedezettnek a szimmering, akkor nincs baja. A szivacsgyűrű ha nem fekete, nem gyűrött, szakadt, hanem csak enyhébben koszos, akkor elég kimosni isopropyl alkoholban és utána a 15Wt kenőolajban megáztatod. Sram buttert vagy a Motorex prep m-et a szimmeringre kell kenni, körbe. Utána összeszereled a villát, ne told össze teljesen, és mehet a villalábba az 5-5ml 15Wt telóolaj. A villa összeszerelésekor az alján lévő csavarokat az előírt nyomatéknál 1Nm-el nagyobbra szoktam húzni, gyári nyomaték esetében előfordult már, hogy kicsit eresztett alul a csavarnál.

    [ Szerkesztve ]

Új hozzászólás Aktív témák