Új hozzászólás Aktív témák

  • Teasüti

    nagyúr

    válasz Because #19421 üzenetére

    Nincsenek elszállva az itteni fórumtagok.
    Mindenki tisztában van a dolgok értékével.
    A laikusok inkább akik nem értik azt, hogy az olcsó az, ami drága.
    Persze ez is relatív, ahogy minden. Olcsón is lehet venni jót. Csak nem boltból, újonnan. Csak azért, mert ez a két fogalom kizárja egymást. Nincs túlmisztifikálva.
    Cimbinek is vettünk merev acélvázas montit, 10+ éveset öreg és jó állapotú minőségi alkatrészekkel kemény 22.000 forintért bicikli boltból, ami teljesen megteszi neki megtanulni bringázni, közlekedni, illetve néha feljárni vele Mecsekbe light-os lejtőzésekre. Mert bírja a kiképzést. Miért ne bírná? Ha a 80-as években ilyen montikkal mentek ki napi szinten, meg 80 mm-rel DH-ztak, akkor manapság miért ne bírna egy light-os lejtőzést?
    Talán nem viseli el üzemszerűen éveken át azt, amit a mai technika igen, elvégre jómagam is a könnyű XC gépet arra használom, amire mások Endurokat vesznek 120+ rugóúttal. De a fentebb írt elvárásoknak bőven megfelel.
    Munkába járni, városba még ideálisabb értéke szerint, ha nem nézzük a komfortját a monti mivolta miatt.
    Na most ennél értékesebb bringát nem ildomos őrizetlenül hagyni kikötve a sarkon. Ide már sok is az a 60k-s keretösszeg szvsz. Egyedüli kivétel, ha munkában is mellettem lenne a bringa felügyelet alatt, mert akkor miért is ne.
    Más kérdés, hogy city bike-ból, trekking-ből, cross-ból meg eleve magasabban mérik a belépő kategóriát is. Nem tudom egyáltalán kapni-e vmit 60k körül ezekből, amire már rá lehet fogni, h nem nagyáruházi ipari hulladék.
    Jól mutatja, hogy még használtan is kétszer annyitól indulnak a trekking-ek, mint a montik.
    Persze mondhatjuk azt is, hogy ipari hulladékkal is el lehet járni munkába, mert el lehet. Csak az se nem kényelmes, se nem biztonságos, nincs benne élvezet és csak bosszúságot okoz.
    Jómagam egy régi Neuzer Y vázas csodával járok a városban, meg napi szinten munkába.
    Jah csak a bicikli értékének már a kétszeresét ráköltöttem, mire megbízható gép lett belőle. Tulajdonképpen a vázon kívül már nem ugyanaz a bringa, szinte minden le lett cserélve jobb alkatrészre, de az összképe még mindig belefér a városi igénytelen kategóriába, ami talán nem vet szemet a fémgyűjtő honfitársunk. Na most aki nem kétszer ül fel egy hónapban a bringára, annak igenis érdeke, hogy ne szart vegyen. Bár felőlem mindenki azt vesz, amit akar.

    [ Szerkesztve ]

Új hozzászólás Aktív témák