Új hozzászólás Aktív témák

  • andrisbandi

    őstag

    válasz flash- #243068 üzenetére

    Az említett hiedem, miszerint kihalófélben lesz a 27-es, megnehezíti az eladását használtan.
    Ezt az egy hátrányt tapasztaltam. Kerékszettnél és külsőknél... míg a 29-eseket azonnal elkapkodták, még a különleges példányokat is ... 29x2.5 1.3 kg-os slick hookworm, vagy a 29+-os slick Vee Speedster 29 x 2.8

    175 centis pilótaként volt sokáig párhuzamosan 29 és 27 motim, hasonló geós összelósok.
    Dimbes dombos erdőzésben nem tapasztaltam érdemi különbséget, inkább csak egy érzést, h a kisebbel ügyesebb vagyok, pl kanyargós ösvényeken, egykerekezéskor.

    Kerékszetteknél, felnicserekor semmilyen hátrány nem ért, amiket nézegettem, mindenből kapni lehetett 27-est.

    Montis külsőknél nemhogy szűkebb a választék, sok olyan verzió van, amit csak 27-esben árulnak, a ducibbak. Ezek a szélesek 27-es felnin, pont a sima 29-es átmérőjével megegyezők. Direkt, így jön ki a 29-es geometria, szóval gyakorlatilag ez 29-es. (27.5x2.6")

    Gyakori példa a széles külsőt fogadó vázaknál a mulleten felül, a 29-es 27-re cserélése, így kényelmesen befér a kisebb felnin a széles külső, középcsapágy irányba (igaz sárférőhely így nem marad).
    Nálunk erdőzni a 2.4" külső a minimum a sok homok miatt, a 2.6" az ideális, azzal fölfelé sem gond haladni, nagy homokon sem.

    Átlagemberként a 29-es a nyerő, azt bárki meg fogja venni, ha eladósorba kerül.
    Nálunk a 12 éves gyerekek is 29-essel csapatnak... pumpa pályán, egykerekezősdi, mindenhol... hiába lenne jobb a kisebb, nem kell nekik.

    【Rainych】 Nyanpasu _ https://www.youtube.com/watch?v=awWVru0nwMY

Új hozzászólás Aktív témák