Új hozzászólás Aktív témák

  • Tin

    veterán

    válasz Ringman #272287 üzenetére

    Erről beszélek, a Nulane-en is ez a gumi van gyárilag: G-One Allround, Kevlar, 40-622. A Hyde-omon meg egy amúgy kereskedelmi forgalomban nemlétező, reflexcsík nélküli OEM Schwalbe Big Apple.

    Ez a ragasztás nem legális, ahogy a küllőre húzható fényvisszaverő pálcikák sem. A reflexcsík meg a prizma legális, de így a bringák nagy része gumizható újra vásárlás után, vagy felrakod a prizmákat.

    Miközben kb ezerszer egyszerűbb lenne egy reflexcsíkos gumi, és olcsóbb is, hiszen a matricától a pálcikákon át a prizmáig minden többe kerül, mint az a filléres csík a gumin. Az emberek többsége meg hány évente cserél gumit a bringán? Szerintem ritkábban, mint az autóján....

    Egyszerűen elavultak a kívánalmak a biciklis láthatóságot illetően. A hátsó prizma kötelező, de a lámpa nem, pedig manapság már bőven elég erősek a lámpák ahhoz, hogy önmagukban elegek legyenek, ahogy a mai fényvisszaverő ragasztószalagok is simán kenterbe vernek egy 3x5 centis kis prizmát. Csak gondolom amikor a törvényt hozták, még a hagyományos gyenge dinamós lámpák voltak.

Új hozzászólás Aktív témák