Új hozzászólás Aktív témák

  • Tin

    veterán

    A Hyde takarításakor lekaptam a láncot (KMC X9) is róla, és bár nem ez megy vissza rá, azért megpucoltam.

    Így néz ki 1170 km-el a decemberi tisztítás után, azóta csak törlés és újracsöpi volt (meg mocskos idő):

    2 óra Brigéciol D3 áztatás után:

    Ezután elmostam jó meleg vízben, majd újra beáztattam Brigéciol D3-ba. Az már nem sokat szedett le (kb fél-1 órát állt benne):

    Újra elmosás jó meleg vízben, majd izopropil alkoholos fürdő, rázogatással. Kb 1 óra után így nézett ki:

    Újabb vizes elmosás, majd egy utolsó körös izopropil alkohol fürdő. Annak a végén (fél-1 óra) így néz ki:

    Itt már csak lemostam vízzel alaposan, aztán jól eltörölgettem mikroszálas kendővel, és nagyjából megszárítottam hajszárítóval. A rongyon így már nem hagy nyomot, vagyis elég tiszta.

    Ez a lánc újkorától csak Smoove-on ment, és először 1230 km után, most pedig további 1170 km után lett kipucolva. Köztes időben semmi vegyszeres tisztítás, csak törlés és újrasmoove-ozás.

    A nyúlása normálisan berakva a mérőt (amíg kis nyomással megakad, ennyire benyomva mutatott egyébként 0.0-t a mérő a lánc újkorában):

    És izomból beleerőltetve (ennél lejjebb már fizikailag képtelenség betolni):

    Vagyis: egy alap, olcsó, 9 sebességes KMC X9 lánc 150-300 km-enként letörölve és újrasmoove-ozva, de nem babusgatva, csak 1200 km-enként vegyszeresen tisztítva kb. 0.3 körülire van lenyúlva.

    Az első láncom (ugyanúgy KMC X9) csak olajon ment, de azt 100-150 km-enként vegyszeresen is tisztítottam, majd gondosan beolajoztam. Az a lánc 1300 km alatt ugyanígy 0.3-ra nyúlott le.

    Nem, nem azt akartam kihozni belőle, hogy a Smoove kétszer olyan jó mint az olaj, de az tény, hogy a második láncot sokkal kevésbé kíméltem és gondoztam, mégis kevésbé nyúlt le. A legnagyobb tanulság a fentiekből számomra viszont az, hogy különösebb odafigyelés nélkül 2400 km alatt csak 0.3-as nyúlás a Smoove-al, még egy legolcsóbb láncon is.

Új hozzászólás Aktív témák