Új hozzászólás Aktív témák

  • Tin

    veterán

    válasz -=RelakS=- #292551 üzenetére

    Már vártam, mikor végez vele a csajszi, és hát az eredmény nem volt meglepő. Viszont ő felhozta magát a Z2-vel a közelmúltbeli edzetlenségéből, ahhoz képest a 15% fejlődés 6 hét alatt szerintem nem volt akkora hatalmas előrelépés, főleg, hogy a szakértő elmondta, hogy a csajhoz hasonló korábbi atlétáknál relatíve gyors a fejlődés rövid idő alatt. A csaj meg elmondta, hogy heti 8-9 órát ment.

    De persze egyértelmű a fejlődés. Viszont a szakértő azt is elmondta, hogy akkor tudna tovább fejlődni ekkorát, ha kétszer ennyit menne Z2-ben, vagyis 3-4 órás ride-okból heti 3-4-et, és ez még csak a következő lépcső lenne. Ennyi ideje meg már tényleg keveseknek van. Bár görgőn lehet.

    Meg hát ez is olyan, hogy ha annyival tudnék menni (annyi wattot leadni) Z2-ben, amennyivel jelenleg Z3-ban tudok, attól nem állnék le és elégednék meg vele, hanem ugyanúgy Z3-ban tolnám, csak még gyorsabban.

    Szóval az átlagembereknek mégsem akkora csodafegyver ez a Z2. A sportolóknak más, de ott minden ki van számolva, de nekem pl. annyit jelent, hogy nyugodtan mehetnék lassabban, valószínűleg nem fejlődnék attól sem jelentősen kevésbé. És akkor itt jön a képbe, hogy legyen a Z2 mellé még intervallum (pl. mászás), és máris ott vagyok, ahol eddig voltam. A Z2-t "kifogásra" tudom használni, ha nincs kedvem megtolni, mert pl másnap hosszút mennék, hiszen 2 óra felett "ugyanúgy" hasznos a Z2-zés, mintha az ember tolja. Na jó, persze nem ugyanúgy, de az én heti 7-8 órányi bringázási szintemen szerintem túl nagy különbség nincs.

    Viszont, az ugye megvan, hogy a csajszi Z2-jének a teteje a 155-ös pulzus? Csak mert rendszerint előjön itt a topikban, hogy a Z2 az a max pulzus 60-70%-a, de akkor az edzetlen Manon maximum pulzusa 221 lenne.

Új hozzászólás Aktív témák