Új hozzászólás Aktív témák
-
törölt tag
válasz
Deluxe00
üzenetére
''Persze...csak mondom sokan azt hiszik h mp3-bol csodát csinál egy x-fi meg egy z-5500...''
Pedig éppen fordítva...megmutatják a korlátait...csak sokan nem hiszik el, merthogy ''éppen úgy szól az, mint a CD''!
Na, az ilyen és ehhez hasonló beszólások után szoktam megmutatni nekik, hogy azért nincs teljesen igazuk...
Viszont az mp3-nak megvan az az előnye, hogy jó sok elfér belőle egy CD-n, s buszon, utazás közben biztosított a változatos zenei felhozatal.
-
törölt tag
Huh, megleltem a már fél éve elveszettnek hitt Nightwish CD-met, ennek örömére jól meg is hallgattam (discman-ről, optikai kábelen összekötve
)...s méghogy grízesek a magasok, meg hogy likas a hangkép, ki mondta ezt, hadd látom! 
A Z-5400 meg tök pofás ezzel az újfajta SoundTouch egységgel. Határozottan tetszik.
Gondolom ''azért'' a hangja is rendben van.
-
törölt tag
-
törölt tag
válasz
Deluxe00
üzenetére
Ezen vélemények íróinak tuti valami olyan szintű brutális rendszer figyel a szobájában, aminek az árából egy új autót is lehetne venni.

Ráadásul a kábel csatlakozója sem biztos hogy olyan (nem néztem meg
), ami lehetővé teszi a Z-5500-al való kapcsolatot.
4-5m coax tuti lesz a MM-ban!
-
törölt tag
válasz
Deluxe00
üzenetére
Na, voltam én is MM-ben, RCA toldóért, így megnézegettem a zsinórokat.
Thomson audio kábelből 5m-es volt a leghosszabb (~2600Ft), video kábelből a 10m-es, szerintem ez is jó, csak az árára meg nem éppen nem emlékszem.
Optikaiból azt mondták, nincs ilyen hosszú, max néhány (3?) méteres. -
törölt tag
Nálam is pattan néha egyet...picit aggaszt is a dolog, nem tudom mi okozhatja ezt az egészet.
Viszont búgást csak akkor hallok, ha szinte a mélynyomóra tapasztom a fülem. Furcsa (és sajnálatos), hogy sokaknak ennél - ahogy az írásokból leszűrtem - nagyságrendekkel erősebb hangot ad a berendezés.
-
törölt tag
válasz
DooDoo21
üzenetére
Fura, nekem így néz ki (lejátszás közben) a PowerDVD menüje: [link]
Véletlenül nem valami trial verziós // alaplaphoz / DVD meghajtóhoz / egyéb termék mellé csomagolt ''ingyenes'' programot telepítettél?
Ha van AC3 Filter a gépen, ott is állítsd be az SPDIF-et.
szerk: racing01: Bár nem StyleXp, de mindenképpen hasznos ez a [link].
[Szerkesztve] -
törölt tag
válasz
I. Richard
üzenetére
-
törölt tag
válasz
Lev Andropov
üzenetére
Nagyon durva készlet az X-530 is, haversrácnál az átellenes szobában épp egy olyan dübörög.

Amikor beüzemelte, s jöttem haza, kis híján felment bennem a pumpa: Azt hittem, hogy megint nálam állatkodnak, de akkor valahogy nem a Z-5500 rezegtette a berendezést.
Néztem is rendesen.
A monitor egy Dell 2405FPW. 3ds max-ra szántam, de amióta megvan (~ 1 hónapja), szinte csak filmeket nézek a gépen.

szerk: I. Richard: A szoba ''hátrafelé'' tágasabb, mindjárt töltök fel képet (már összerámoltam.
), amin a hátsó hangszórók is látszanak.
Ha kikapcsolt állapotban is hallhatóan búg, s a néhány hsz.-el ezelőtti írások sem hoztak megoldást, szemrebbenés nélkül vidd visza...
[Szerkesztve] -
törölt tag
válasz
DooDoo21
üzenetére
Az Audio HQ-ban és a lejátszóprogiban is állítsd be az S/PDIF-et, akkor menni fog. De AC3-as filmekre miért nem a WinDVD / PowerDVD-t használsz?
Na, sikerült végre száműzni az asztalról hangszórókat, szóval jelenlegi állapotában így néz ki az elrendezés: [link], illetve [link]
A hátsókról nem készült kép, mert rohadt nagy kupleráj van a szoba azon részén, s lusta voltam összepakolni.
Az igazság az, hogy a bal oldali deszka betont fogott, s mivel nem volt késznél hilti, nem tudtuk teljesen behajtani a legkülső csavart, helyette jól megkalapáltuk, el is görbült, s mivel már nincs nyitva a barkácsbolt, hétfőig sajnos ilyen marad.
Hét elején veszek rövidebb csavart, s jó lesz. Remélem a tiplit nem csesztük szét.
A mélyláda most nem a sarokban figyel, hanem helyet cserélt a fiókos szekrénnyel, mert az első hangszórók közül a szélsők kábele kb. fél méterrel rövidebb a kelleténél.
Hétfőn ezt is orvosolom. (Media Marktban csak 2 méteres hosszabítót láttam, 600HUF/db áron, hát elmennek ezek jó...
)
[Szerkesztve] -
törölt tag
Nem tudtam, haogy a Value-nál nincs THX Console.

Mindenesetre, ha a számítógépen DVD-zni is szeretnél, beállíthatod, hogy a Coax kábelen menjen a jel (SPDIF Passthrough), hadd dolgozzon a Logi dekódere is!
Persze, így, a jelenlegi felállásban is tökéletes, nem szabad, hogy különbséget hallj a két dekóder között!
A hifi meg mehet az optikaira, s akkor az összes bemenet ki lesz használva.
A beszámolót várjuk!
[Szerkesztve] -
törölt tag
Nanana, várgyá' !
Menjünk csak szépen sorba:
Dolby Stereo:
Ez egy mátrix alapú kódoló rendszer, mely négycsatornányi információt kódol két rögzített csatornába. A két kódolt csatorna a visszajátszás során lesz dekódolva, hogy megszólaltassa a bal első, jobb első, ill. surround sugárzókat. A center sugárzó jelét a bal és jobb első csatornákra keverik, így a hangot is ezek a sugárzók állítják elő. Így keletkezik az ún. virtuális center. (Nincs különálló centersugárzó.) A mozikban előszeretettel használták. ('70-es évek.
)
Dolby Surround:
Nagyon hasonló, mint a Dolby Stereo; a kódolási eljárást változtattak meg, minek kövtkeztében VHS filmek kiadása, TV-s műsorszórás is lehetővé vált Dolby Surround hanggal. 1982-ben mutatták be.
Dolby Pro-Logic:
A Dolby Pro-Logic elnevezés egy, a Dolby Surround jelek dekódolására, majd azok öt hangszóróra irányítására képes rendszerre vonatkozik. A „surround”-ként megjelölt vevőkészülékek képesek lehetnek passzívan elkülöníteni a surround jelet és a centercsatorna jelét egyenlő mértékben a bal és jobb frontsugárzók jeleire küldeni. A Dolby Pro-Logic ennél tovább megy, kiemeli a front center jelét, majd a bal és jobb első sugárzókat mellőzve, a center sugárzóra küldi azt (diszkrét center). A bal első és jobb első csatorna elkülönítése magas fokú, de a center <-> bal első, ill. center <-> jobb első elkülönítés a 3dB-es szint környékére korlátozódott. A hátsó hangszórók bal és jobb csatornája közti szeparáció is hasonló mértékben kötött. Dolby Pro-Logic dekóder nélkül a rögzített anyag hagyományos stereo-ban szól.
Dolby Pro-Logic II:
A Dolby Pro-Logic II egy továbbfejlesztett mátrix alapú dekódoló eljárás, mely bármilyen stereo jelből öt csatornányi surround hangot származtat, a forrás akár (analóg módon) kódolva volt, akár nem. A kódolt anyagok, mint például filmek zenéi, jobban megközelítik a Dolby Digital 5.1-et, míg a kódolatlanok (pl.: zenei CD-k) esetén szélesebb hangmező az eredmény. Szintén a Pro-Logic továbbfejlesztéseként, a Pro-Logic II két teljes spektrumú surround csatornát biztosít.
AC-3 / Dolby Digital:
Az AC3 (Audio Coding 3) egy eljárás, melynek segítségével 1.0-tól egészen 6.1 csatornás jelet kódolnak egy bitfolyamba, mely ''kifér'' a coax kábelen is. A bitfolyam (bitstream) neve a Dolby Digital. Mivel ez egy az egyben digitális jel (információtatalmát tekintve legelterjedtebb az 5.1), dekóder nélkül meg se nyikkan.
DTS:
A DTS is digitális jel, csak nagyobb bitrátán megy, mint a DD, s a tömörítési aránya is dinamikus (1:1 és 1:40 között változik, míg a DD fix, kb. 1:12), ezért jobban szól, mint a Dolby-féle megoldásnál. Specifikáció szerint a DTS maximum nyolc diszkrét csatornát képes kezelni.
Ezeket még egy régebbi fordításomból vagdltam össze, remélem nincs benn túl sok (és túl nagy) marhaság.
Itt mindenesetre ''eléggé'' alaposan kivesézik a témát: Bővebben: link
Ez is egy jó link, s biztos helytálló, amit itt olvashatsz: Bővebben: link
Na, tehát a PL II és DD korántsem ugyanaz...kb. annyi a közös bennük, hogy mindegyiket a Dolby Laboratories fejlesztette ki.
PL II-vel pedig soha nem lesz 5.1-es jeled, csak egy alaposan megdolgozott stereo. 
Ég és föld a kettő, hidd el! Volt alkalmam több filmet is DivX (PL II) után DD / DTS hanggal megnézni, s hát az utóbbiak...azok ütöttek, na.
Számítógépen választhatsz, hogyan dekódolod a jelet: Hardveresen, ami Nálad lehet: Au2 / Z-5500, vagy szoftveresen, DVD lejátszó program (WinDVD / PowerDVD) segítségével.
Én úgy csinálnám, hogy az AudioHQ-ban bepipálnám a ''Use Installed Decoder''-t, DVD lejátszóban az 5.1-et, THX Console-ban analóg kimenetet állítanék be, hifi optikaira, DVD coax-ra (ha a DVD-n nincs ilyen, akkor fordítva
), aztán let's rock! 
Huh, ez hosszúra sikeredett.
koxx: Bővebben: link

-
törölt tag
A Dolby PL II-t bármilyen jelre rá tudod engedni (kivéve a Dolby Digital és DTS
), ráadásul egy gombnyomással választhatsz a PL II Music és PL II Movie között. Nekem amúgy jobban bejön, mint a CMSS. Ehhez semmiféle beállítás nem szükséges. A Logi távirányítóján válaszhatsz, hogy PL II-vel, vagy anélkül óhajtod nézni a filmet. Zenére is ugyanez áll. 
Asztali lejátszóval is össze lesz kötve a cumó?
-
törölt tag
-
törölt tag
''...csak PS2-re volt rákötve...''
Ezt kicsit olyannak érzem, mint egy luxus Mercit 1.4-es motorral.
''...vmi hülye foci játék ment rajta...''
LOL!

''...de amúgy elég meggyőző hangja volt.''
Hát még otthon, PC/DVD lejátszó mellett, normálisan beállítva milyen meggyőző!
I. Richard:
[Szerkesztve] -
törölt tag
De miért halna meg fél év után?
Ami gondom eddig akadt vele; mikor a kábeleket rendeztem a gép mögött, akkor néha elkezdett hangosan búgni, de miután ismét eligazgattam a vezetékeket, megszűnt a jelenség. Néha pattanak egyet a szatellitek, de ez inkább az ótvar villanyszerelésnek köszönhető...
Sajnos van okom ezt feltételezni.
A régi, kb. 20 éves panelban pl. nem volt ilyen gondom.
Megpusztult példány nem ugrik be, I. Richard-nak kezdett természetellenes módon búgni, remélem azóta helyrejöttek a dolgok.
Ha esetleg a MW hal meg, azt is ugyanannyi ideig szervizelik. A GW Progamer-t, ha jól tudom, csak a tengeren túli országokban forgalmazzák, nálunk nem: Bővebben: link -
törölt tag
válasz
I. Richard
üzenetére
Nálam is volt úgy, hogy elkezdett búgni, de csak bekapcsolt állapotban. Ekkor a SoundTouch-ból mélynyomóba érkező vastag kábelt kellett megigazítanom, s abbamaradt. Próbáld ki, hátha segít, ha nem akkor nagy eséllyel marad a szervíz / garancia.

(Másfél méterről nálam csak akkor hallatszik a búgás (inkább sistergés), ha legalább 3/4-ig tekerem a hangerőt. Bár ekkor semmi jelet nem merek adni neki, mert félek, hogy letépné a fejem a cumó.
)
Gab80: Semmi gáz...attól függetlenül azt hiszem, célszerű lenne írni egy ilyen összefoglaló hsz.-t, s arra mindig lehetne hivatkozni.
ByB: Nekem is Raymond mondta.
-
törölt tag
Egy hozzászólást olvass vissza kérlek, s meg is találod az útmutatást!
''A 300. hozzászólástól lefelé találsz infót a kábelezésről.''
Kezdem azt hinni, hogy az első hsz.-be kellene illesztetni egy FAQ-t, talán kevesebbszer ismétlődne ugyanaz a kérdés.
Az Au2 digitális kimenetén egy stereo, illetve egy digitálisan kódolt jel ''fér át'', ami lehet DolbyDigital, vagy DTS. (Tehát semmiben nem tér el az alaplapi hangkártyád optikai kimenetétől. Ha SoundStorm-od volt, az képes volt arra, hogy valós időben DD5.1-be kódolja a jelet, játékok alatt ezért kaphattál térhatású hangot.)
Ahhoz, hogy használhasd az Au2 digitális kimenetét, szükséged lesz egy 3.5 stereo jack -> RCA átalakítóra, valamint egy coax kábelre.
ByB: Az általad említett megoldáshoz valóban speciális (azt hiszem, 3x2 eres) kábelre van szükség, de ne felejtsük el hogy ez csak a Creative berendezéseivel működik.
[Szerkesztve] -
törölt tag
válasz
korimcrae
üzenetére
Hello!
A 300. hozzászólástól lefelé találsz infót a kábelezésről.
A géppel való összeköttetéshez kapsz (analóg) kábeleket, a DVD-nek pedig gondolom a digitális kimenetét szeretnéd összekötni a szettel. Ehhez vagy coax, vagy optikai kábelre lesz szükséged, a DVD digitális kimenetétől függően.
A Z-5500 optikai bemenete Toslink jack, a coaxiális és analóg (amihez jár a kábel) bemenet pedig sima RCA.
A kábel másik felét a DVD-lejátszód digitális kimenete fogja megszabni.
[Szerkesztve] -
törölt tag
válasz
Intruder A 6
üzenetére
Még nincs sajnos.

-
törölt tag
Na, jelentem, a 40Hz az frankón szól a Z-5500-on is, alatta viszont már erőtlenebb a mélyláda. Az utolsó teszt viszont kegyetlen, adtam a szájának, még az ajtókeret is berezonált...
És igen, a basszus az a gyomronvágós fajtából való. 
Remélem, a szomszédok nincsenek itthon.
A 20KHz-20Hz is gyönyörűen szól a 14. mp-től a 113. mp.-ig terjedő időtartományban. (Frekvenciára meg nem mondom, hogy ez mennyit jelent, nem szoktam ilyen teszteket futtatni.
)
Ezen tartományon kívül azonban jól hallhatóan kifogy a szuflából a rendszer.
Azt még nem írtam, hogy a hangkari (Au2 ZS) beállításaival nem sokat szórakoztam, nagyjából default-on van minden.
[Szerkesztve] -
törölt tag
Hallásra marha jó, de programokkal nem teszteltem le.
Ha adsz linket azokhoz a tesztcuccokhoz, melyek eredményére kíváncsi vagy, szívesen megosztom az eredményt!
Szerk: Nem azért, de mintha a ~25Hz-t kb. olyan mélynyomók tudnák, melyek önmagukban 80K-ba kerülnek... A sub-mod állat lett!

[Szerkesztve] -
törölt tag
Na, alakulnak a dolgok...
Végre, úgy tűnik lehetőségem nyílik igazán normálisan elhelyezni az én kis hangfalaimat.
Az elsők fel lesznek fúrva a falra úgy, hogy kb. négy méterre lesz egymástól a jobb és bal sugárzó....a hátsóknak pedig már beszereztem az állványt.
Remélem, hamarosan elkészüök a beállítással. -
törölt tag
Vess már egy pillantás az #516-ra, légy szíves!
A házzal kapcsolatban: Bővebben: link
Garmacor-t is érdemes lehet megkeresni: Bővebben: link
Azt elhiszem, hogy szép, meg jó ház, de nem ebben a topicban vagyunk kíváncsiak a full specifikációira...
Miért nem használod a keresőt? Kulcsszavak: Thermaltake, illetve Kandalf!
[Szerkesztve] -
törölt tag
Bocsi, tényleg, hiszen mondtad is tegnap.

Akkor még ez is felsorakozik deicide ajánlata mellé. (Valahogy nem volt eszemben, hogy ő is árul ilyet.)
A garikérdéssel kapcsolatban annyit, hogy ki kiben bízik meg jobban.
Amúgy Richardhoz hasonlóan én is deicide-tól venném (ha szükségem lenne még egyre
), megbízható emberként ismerik itt a Ph!-n. -
törölt tag
Deicide megbízható ember: Bővebben: link
-
törölt tag
válasz
Intruder A 6
üzenetére
Az Au2-vel sokkal szebb hangja lesz!

A pukkanáson rajta leszek, tényleg zavaró. Főleg úgy, hogy egy új építésű házba költöztem, nem szabadna hálózatszerelési gondoknak lennie.
Bár, sajnos azt kell mondjam, egyáltalán nem lepődnék meg rajt.
Mulder_: A #301-től tálálsz infót a kábelezéshez.
Bár a toldás nem tudom, hogy ott szerepel-e, megkeresni meg nincs kedvem
, tehát: sima RCA kábel toldóra lesz szükséged, melynek egyik vége anya (female), a másik pedig apa (male). Villamossági boltban biztosan beszerezhető, de a Media Markt-ban, ill. ilyen jellegű helyeken is szinte bármilyen hosszban megkapod. Párszáz forint. 
boceeboy: TFT a szemed kényezteti, Z-5500 a füled. A Te döntésed, melyiket részesíted előnyben.
Pedig jók ám azok a TFT-k, s az, hogy 100K alatt zsákbamacskát kapsz, az baromság. Csak ne akarj DVI-t, Pivot funkciót és 16,7M színt 16ms válaszidővel...
Jah...múlt héten voltam egy Apple Centerben, megnéztem a 30''-os Cinema Display-t. Még nem sikerült úgy igazán magamhoz térnem...
Na, de ez már nagyon OFF. -
törölt tag
válasz
Intruder A 6
üzenetére
Persze, akkor beírom ide. Milyen hangkártyád van? (Gondoltam már arra is, hogy az Au2 összeakadt az időközben egy boot erejéig engedélyezett SoundStorm-al.)
Vagy, ami még előfordulhat, hogy a villamos hálózat szerelése nem az igazi. (Az előző helyemen nem csinált ilyet a berendezés.)
Most már elkezdek komolyan utánaérdeklődni a dolognak, nehogy valami baja essen a szettnek.
Geree: #472?
-
törölt tag
Gratulálok a cumóhoz!
A kábelezést úgy érdemes megoldani, ahogy leírtad.
Zenénél mondjuk lehet direct is, nem oszt nem szoroz.
Ha Au2-d van/lesz, és engedélyezted a CMSS-t, akkor 6ch direct-ben mind az öt hangszóró szólni fog. (Bár lehet, hogy coax-on is, ezt így hirtelen meg nem mondom.
) Ezzel mondjuk semmi baj nincs, csak nekem a PLII jobban bejön. Sőt, sok zenénél a sima stereo (x2) marad a kedvenc. 
Intruder A 6: A mélynyomó nekem most a szoba sarkában figyel, csak az a baj, hogy rövid a SoundTouch kábele.
De hamarosan úgyis ártendezem a szobát, az első sugárzókat felfúrom a falra, a hátsóknak meg lesz valami állvány (asztalossal szeretnék csináltatni), a vezetékezést kábelcsatornákkal szépen, esztétikusan megoldom, szuper lesz!
Ami viszont sérti a fülem, hogy kb. 15 percenként egy pattanó-puffanó hangot ad a rendszer, akár szöveget szerkesztek, akár játszom, akár bármi mást csinálok a gépen. (Valaki már korábban írt erről a jelenségről.) Akkor is puffan egyet a cucc, ha fel, vagy le kapcsolom a vele egy elosztóba dugott asztali lámpát.
Az előbbi dolgot remélem egy rendszer újrahúzás (már úgyis esedékes) meg fogja oldani, az utóbbit pedig egy másik eloszló beszerzésével tervezem orvosolni.
Remélem ezek után helyre fog állni a világ megszokott rendje.
-
törölt tag
válasz
racing01
üzenetére
Nem kell azért elutazni Fótra, Richard megtekeri a hangerőt, elhallatszik az Pestig simán...

A mély amúgy hamar megdöngeti az ablakokat, de a huzamosabb állatkodással csak óvatosan, hiszen könnyedén realizálódhat az örök klasszikus:
- Kisfiam, megint úgy bömbölteted a zenét! Ha így folytatod, meg fogsz süketülni!
- Köszi anyu, nem vagyok éhes!
S750 vs. Z-5500: Erről (jóval) korábban volt már szó, érdemes visszaolvasni.
(Az S750 topic-ban is tárgyalták már: Bővebben: link)
Közben meghallgattam, búg-e a mély. Alacsony hangerőnél teljesen néma; csutkóra tekeve azért hallottam, hogy feszültség alatt van, de csak akkor, mikor odatapasztottam a fülem. De még ilyen körülmények között is hangosabb volt a gép ventilátora, illetve a szatelitek sistergése... -
törölt tag
A Manowar: Hell on Earth III második DVD-je nagyon halk lett. Azt néha hallgatom csutkón, de úgy is éppenhogy megdörren.

(Aztán, mielőtt visszalépek a menübe, persze jól letekerem a hangerőt, nehogy levigye a fejen az animációt kísérő hanghatás.
)
Ez mindenesetre nem a hangfalszett hibája, hiszen minden másnál böven túlteng a teljesítmény.
(A mélyet általában három egységnyire állítom a tízből. Feles az már igencsak szigorú.
)
racing01: A West-End-ben volt Z-5500, egy kiállított csodamasina (3.0@3.6 Prescott, 1GB RAM, X800, Thermaltake víz, 21.3 TFT) mellé üzemelték be, akkor el lehetett szórakozni vele.
[Szerkesztve] -
törölt tag
válasz
I. Richard
üzenetére
Miért ne lehetne ilyenkor is meghajtani?

Nem, még mindig egy noti integrált hangkarijával szenvedek. De mihelyt lehet, meghallgatom a mélyet.
Félek, hogy csak jövő hét után jutok vissza Pestre.
-
törölt tag
Az enyém dobozán (fix kábeles) semmi erre utaló információ nincs, ez biztos. Amondó vagyok, csak az a tuti, ha vásárlás előtt megnézi az ember.
Audigy 2-vel használom, gyönyörű a hangja, összehasonlíthatatlanul szebb, mint az alaplapi SoundStorm.
S igen, a mélyláda az valóban kib@szott nagy!
(S milyen nehéz! Csak egy rövid utcányit kellett cipelnem a múltkor, de éppen elég volt!
)
anjani182: Lehet, hogy megkerülték a hagyományos elosztási csatornát, s közvetlenül a gyártól be tudják szerezni?
De az is előfordulhat, hogy az éjszaka leple alatt sötét ruhába öltözött Pixmania-s arcok rámolják le a békésen Z-5500-at szállító kamionokat, aztán terítik a cuccot.
Egyébként tényleg marha olcsó...
Trak: Állat a fotó!
Amúgy milyen hangfalcucc az? -
törölt tag
Ezt sajnos nem tudom megválaszolni, még mindig a notiba integrált hangkari + ~500Ft-os Qunius hangszórót vagyok kénytelen nyúzni...

Pixmania-t nem ismerem, kérdezz utána valamely másik topic-ban is, valaki csak rendelt már tőlük.
A Z-5500-at mondjuk verhetetlen áron kínálják, ez igencsak csábító.
I. Richard: Ha műkszik, akkor oké. De azt még mindig nem értem, miért bonyolítottad meg ennyire.
-
törölt tag
válasz
I. Richard
üzenetére
Huh, nem biztos, hogy értem, mire gondolsz.
Tehát ketté szeretnéd osztani a digitális kimenetet, s az elosztó egyik ágába a coax kábelt dugod, a másikba pedig a sub/center vezetékét?
Ezzel mit akarsz elérni? Van annak a center/sub ágnak megfelelő kimenet is a hangkártyán, az miért nem jó?
''driverből kiválasztanám, h. miként üzemeljen az az aljzat (digital out/ center-sub)''
Ilyet biztosan tud a driver?
Ennél a megoldásnál, ha a SoundTouch-on analógra állítod a forrást, a center és a mélynyomó nem fog szólni. (Bár, ha a driver az S/PDIF-en képes kiküldeni a jelét, akkor lehetséges, hogy mégis.)
De ha a forrást ezután átállítod digitálisra, akkor meg babrálhatsz a driver-el.
Igazából az Audigy 2 topic-ban kellene minderre rákérdezned, Raymond nagymester biztoztosan tudni fogja, mi, hogyan, miért.
Bővebben: link
[Szerkesztve] -
törölt tag
válasz
I. Richard
üzenetére
Na, majd én is megfülelem - ha csak 20 centiről hallani, akkor lehet, nálam is búg egy picit, csak még nem tűnt fel.

Én speciel kihasználom a coax kábelt: DVD filmek alatt S/PDIF Passthrough a beállítás, s olyan jóleső érzéssel tölt el, mikor rápillantok a kéken világító LCD kijelzőre, amelyen ott virít a DD Digital / DTS logó...
(Meg aztán így biztosan nem zavar bele a kábel a hangzásba.
)
mod: Milyen fajta Audigy-t vettél?
[Szerkesztve] -
törölt tag
válasz
I. Richard
üzenetére
Nincs mit.

Búgó alapzaj? Eddig nem voltam figyelmes ilyesmire, s meghallgatni is csak valamikor 15.-e után tudom.
(Legkorábban akkor kerülök újra szeretett hangfalcuccom közelébe.)
Milyen távolságból hallatszik a búgás? Mennyire van feltekerve a hangerő?
[Szerkesztve] -
törölt tag
válasz
I. Richard
üzenetére
Köszi a fotót!

Ahogy mondod, Au2-vel is csak analóg módon tudsz térhatású hangot előcsalni a játékokból. Aggódni nem kell, minőségromlást nem fogsz hallani.
(Főleg, ha figyelembe vesszük, hogy a játékok - általában - nem a kiváló minőségű hangjaikról válnak híressé.
)
Amúgy egyedül az MCP-T chipes alaplapi SoundStorm hangkártyák tudnak digitális kimeneten ilyet, úgy, hogy valós időben AC3-ba kódolják a hangot, amit a Dolby Digital dekóder könnyen visszafejt eredeti formájába. (Persze, az AC3 is egy veszteséges tömörítés, tehát ez a megoldás sem fenékig tejfel.)
Raymond írt ezekről még anno az Audigy topic-ban, ill. talán még itt, a Z-5500-ban is. -
törölt tag
válasz
I. Richard
üzenetére
Jók a képek!
Esetleg tudnál készíteni egyet valamelyik szatelit hátuljáról is? Kíváncsi lennék az új vezetékezésre. 
Coax (és optikai) kábelen nem fér át az 5.1-es jel, pusztán egy stereo (2.0), így játékok esetén ha a maximális hangélményt szeretnéd elérni, kénytelen leszel az analóg átkötést használni. (DVD Audio esetén is ugyanez a helyzet.)
A DD5.1, DD-EX, DTS és DTS-ES kódolt jelek, ezek vidáman száguldoznak a coax/optikai kábelen, s miután egy dekóder megdolgozza őket, már düböröghet is az 5.1!
Audigy-vel amúgy semmi különbséget nem hallani az analóg és digitális átvitel között, nagyon szuper hangkártya.
Audigy variánsok: Bővebben: link
Én a ZS-t venném (vettem
), talán nem sokkal drágább a Value szériánál. (Bár hangban nem biztos, hogy hallani különbséget a kettő között.)
Kíváncsi leszek erre az új X-Fi-re is, nagyon hirdeti a Creative.
A borda nálam alig melegszik, pedig néha én is begazulok, de úgy, hogy majd' leesik a monitorom az asztalról...
Szerintem Te se aggódj miatta, elég nagy a felülete, gyorsan le tud hűlni. -
törölt tag
válasz
Intruder A 6
üzenetére
Mintha láttam volna a West-End-ben, de 100k-ért.

Szerintem vedd meg valami normális helyen, a MM csak arra jó, hogy jól letaperálja az ember a cuccot, mielőtt beszerezné egy olcsó kiskerben.
A hangja miatt pedig ne aggódj, hallani fogod a különbséget.
-
törölt tag
Sajnos ez a helyzet.
-
törölt tag
Szóval már létezik csipeszes változat. Nekem még a korábbi van, fix kábelekkel.

Bár a zsinórhosszok úgyis megfelelőek, s így legalább kábelre nem megy a pénz.
Szólni meg ez is szól.
Valaki be tudna linkelni egy képet a ráncfelvarrott példányról?
I. Richard: Gratula a cuuchoz, sok örömet hozzá!
Audigy-vel analógon is durva lesz! 
[Szerkesztve] -
törölt tag
Hali!
A Z-5500-on a szatelitekbe fixen, a mélybe pedig RCA véggel csatlakoznak a kábelek. Biztos, hogy Z-5500 volt az, amit láttál?
Nem keverted véletlenül a Creative Megaworks 550-el?
Ha már itt tartunk, ez a hangfal is állítólag hatalmasat szól, 50k körül mozog az új ára. (Dekóder viszont nem jár hozzá.)
Összességében szerintem a Z-5500 éri meg a legjobban. Én sem véletlenül könyörögtem ki egy ilyet...
szerk: Még a 7.1-es Gigaworks S750 is szóba jöhet, mint alternatíva, de csak ha van helyed hozzá. (És pénzed is egy Creative dekóderre.)
Bárhogyan is dönts, egy jó hangkártyát (Audigy) nagyon meg tudnak hálálni ezek a hangrendszerek.
[Szerkesztve] -
törölt tag
válasz
I. Richard
üzenetére
Hát igen, a kiszállítási feltételeket nem figyeltem.

Milyen jó is volt anno, mikor a Varázspálca az ajtóm elé kihozta ingyen...
Gibkey: Ennél olcsóbb nem hiszem, hogy lesz, legalábbis mostanában. Nézd csak meg, a Z-680 is hogy tartja az árát. -
törölt tag
válasz
I. Richard
üzenetére
Mindjárt agybajt kapok!
Bővebben: link -
törölt tag
válasz
I. Richard
üzenetére

Gab80: Hát, mit ne mondjak, jól megvárattak!
''Ebben nem csalódtam bontatlan dobozban kaptam meg.''
Az előzőt nem?!
[Szerkesztve] -
törölt tag
Öööö.

#14 és #17.
-
törölt tag
válasz
I. Richard
üzenetére
Hát, ha mindenképpen le akarod bontani a szobát, akkor egyszerűbb megoldást is tudnék javasolni, de ha ragszkodsz a Z-5500-hoz, megnyugtatlak a következő beszámolóval
:
Szóval.
Tegnap jól feltekertük a hangerőt (maximumig
), namost a 80m2-es lakás szobámmal átelleni részéhez tartozó erkély berezonált. Másvalaki azzal jött, hogy mozog alatta az asztal...és gyönyörű, tiszta hangon szólt még így is, tehát ha arról van szó, egy kisebb háztömb könnyűzenei igényeit is messzemenően ki lehet elégíteni vele. 
Gibkey: Kevés esélyt látok rá, hogy valaki meg akarjon válni tőle, max. ha ráviszi a kényszer... -
törölt tag
Akkor már Te is tudod, miért nem szeretjük az alaplapi hangkártyákat...

A zaj sajnos teljesen természetes, a különböző mechanikus zörejek sokszor áthallatszanak az integrált hangkeltőknél.
Némítsd el az összes bemenetet, ez biztosan segít valamennyit. Ha pedig összejön a pénz, ruházz be egy Au2-re.
A hangfalat biztosan nem ez tette tönkre, szerintem kifogtál egy hibás példányt.
Remélem, hamarosan megjön a váltás hangrendszer, már ideje lenne. -
törölt tag
Itt 87k-ért hirdetik, szerintem ez jó ár. Ha jobban körülnézel, nem kizárt, hogy találsz néhány ezressel olcsóbban is...
Hogy hol érdemes? Hát, nem tudom. Én a Varázspálcától rendeltem annak idején 88k-ért, ingyen házhoz szállították (nem utolsó szempont!), garanciális problémám hál' Istennek nem volt a szettel.
(Most viszont nem láttam Z-5500-at a kínálatukban, de a honlap alapján valami nagy átszervezés folyik arrafelé, lehet, hogy hamarosan újra lesz nekik.) -
törölt tag
-
törölt tag
Nálam a hangminőség ugyanolyan, semmi különbséget nem hallok, talán csak annyit, hogy ha a hangkártya dekódolja a jelet, mintha hangosabban tudna szólni a rendszer (szoftverből ugye lehet dobni a hangerőn).
Ezt úgy értem, hogy ha teszem azt, a 20-ból 5 led világít, analóg átkötés esetén hangosabb, mint coaxiálisnál. Nem pedig úgy, hogy csutra tekerve bömböltetem.
(Ráadásul még így is azzal jött le a felettem lakó, halkítsam le a Gyűrűk Urát. Pedig igyekeztem halk maradni...
)
Lehet, hogy Nálad az equalizer kicsit megdolgozza a hanganyagot (nálam le van tiltva), s az így kapott eredményt tetszetősebbnek találod.
Az Au2 kiváló választás, maga a kártya biztosan ugyanaz, mint a dobozos változatban. Arra azonban figyelj, hogy megfelelő driver CD-t mindenképpen adjanak hozzá! Ezt azért hangsúlyozom, mert valaki - az illető az Audigy 2 topicban írt az esetről - nem kicsit szívott ilyennel...
A múltkor el is felejtettem: Az Au2 támogatja az AdvancedHD-t, tehát felkészülhetsz, hogy az ezt kihasználó játékok igencsak meg fognak dörrenni...
-
törölt tag
Hali!
Hogy a Live!-ról érdemes-e cserélni, azt nem tudom, mivel csak az Au2-vel kapcsolatban vannak tapasztalataim. Az valami brutális...
''...de rá kellett jönnöm, hogy egy hangkártyával ezerszer szebben szól.''
Ezt nem értem. Mindenképpen átmegy a hangkártyán a jel, csak az erősítő más bemeneten fogadja azt...
A digitális jelet szoftveresen dekódolod? (Csak mert a Live! - ha jól emlékszem - hardverből nem képes ilyesmire.)
Gab80: Ha cserélik, új garilevelet is kell adniuk, hiszen új terméket kapsz, amihez jár az X év garancia. Bővebben: link -
törölt tag
Ha össze van kötve, akkor ezen át megy a jel, de sokan azt mondják, ez némelyest ront a minőségen. Számomra mondjuk tökugyanúgy szól kábellel, mint nélküle.

Igazából ennyit tudok a zsinórról, de ha az Audigy 2 topicban is megkérdezed, Raymond biztosan elmondja, mi hogyan merre mennyi.
-
törölt tag
A dobozoshoz kapsz négy lemezt, ezek tartalma:
1, A driver, ill. alkalmazások. (Ezt az OEM verzióhoz is já(na). - Boltja válogatja, adnak-e. Ha nem, kérni kell.)
2, DVD Audio Sampler disc - egész tűrhető felvételeket is találni rajt.
3, Sounds Best on SoundBlaster - játékokból kivágott jelenetek, hangra kihegyezve, plusz extrák.
4, DVD-n a két játék.
Tartalmaz még ezen kívül egy Au2 matricát, kábelt az optikai egységgel való összekötéshez, meg egy A4-es nagyságú lapra nyomott beüzemelési útmutatót.
Az OEM-nél a driver CD kivételével ezekről le kell mondanod, viszont maga a kártya ugyanaz, így a hangélmény nem fog csorbulni akkor sem, ha ilyet veszel!
A döntés a Tiéd.
A mostani árárakról nem sokat tudok, legutóbb 20k mozgott a dobozos. (User's.) -
-
törölt tag
Hali!
Fejből sajnos nem tudom megmondani, s csak jövő hét kedden tudnám megnézni.
De ha bedobod be a kérdést az Audigy2 topic-ba, biztosan segítenek! Bővebben: link
-
törölt tag
Játékok alatt direktben a jó, úgy kapsz igazi többcsatornás hangot. Ha viszont csak optikain tudod összekötni, maximum stereo jel jön át. Egy PLII-vel azért lehet némelyest segiteni a dolgon. (Az összes hangszóró szólni fog, de információtartalmát tekintve stereo marad a jel.)
[Szerkesztve] -
törölt tag
Figyu, veszel:
1, Coax kábelt, meg egy RCA-jack átalakítót aztán összekötöd őket.
2, Egy sima RCA - 3.5 jack végű kábelt.
Media Marktban árulnak mindenfélét, a végek milyenségét pedig feltüntetik a dobozon.
Szerintem azért nem mellékelnek ilyet, mert sok féle-fajta coax kábel létezik, eltérő anyagú és minőségű csatlakozókkal, árnyékolással, mindez más-más hosszban, a legváltozatosabb árakon...szóval érted.
Amúgy jó ide az olcsó is, az is frankón szól.
szerk: Ja, az más! Azt hittem, úgy gondolod, hozza a szerszámosládát, a fűrészt, meg a hiltit, aztán, lessük meg, milyen belül!
Néztem is, mi van.
Félreértettem, bocsi.
[Szerkesztve] -
törölt tag
A bennszülött Ph!-sok ezért ki fognak nyírni, de legyen
:
RCA:![[kép] [kép]](http://www.d-audio.hu/images/large/cvp1738_lrg.jpg)
Ilyen a coax kábel mindkét vége.
3,5 mono jack - RCA átalakító:![[kép] [kép]](http://www.d-audio.hu/images/large/cad2038_lrg.jpg)
Ez pedig ahhoz kell, hogy összehozd az RCA végű coax kábelt az Au2 digitális kimenetével.
mod: A szétszedést én semmi szín alatt sem javasolnám, hiszen azon túl, hogy könnyedén tönkre lehet vágnni a berendezést, a garancia is ugrik. -
törölt tag
Na, beteszteltem!
A tegnapi műsor: Alien Tetralógia, elsőtől negyedik részig, rendezői változatok, utána Black Hawk Down, egyik sem éppen kis hangerőn.
Na és mindezt egyhuzamban. Utána megfogtam a bordát, éppen csak langyos volt...
Sajnos nem tudom, Nálad mi okozhatja a melegedést. -
törölt tag
Hali!
Bruttó 86 korrekt ár, bár nem lehetetlen, hogy akad néhány hely, ahol 1-2K-val olcsóbb. Az analóg átkötéshez kapsz kábelt, a digitálishoz viszont külön kell beszerezned a zsinórt. Ha tervezed, hogy a hangfalakat falra erősíted, tiplit is kell venned, nem jár hozzá.
Au2 ZS-nél komolyabb kártya felesleges. -
törölt tag
válasz
AMD Power
üzenetére
''Házezek kicsit komolyabbak főleg 750 mint ez Logitech!''
Ezt a Logitech képességeit igencsak lekicsinylő mondatnak éreztem, s - még mindig
- nem világos, hogy miért lene pl. az MW 550 komolyabb a Z-5500-nál. (A már kitárgyalt GW 750-es mellett ugye még erről a cuccról volt szó.)
Ez valóban nem azt jelenti, hogy a Logitech véleményed szerint nem jó, pusztán azt, hogy egyértelműen a Creative fenti termékei alá sorolod a Z-5500-at. Erre csak annyit írtam, hogy azért ezt talán mégsem kellene...
Szóval: ''Én olyat soha nem montam , hogy azok nem jók!!''
Én pedig nem is vádoltalak ilyesmivel. Árnyékra vetődtél...
-
törölt tag
A dobozoshoz valóban jár ilyen, de szinte biztos vagyok benne, hogy nem ez a gond. (Nekem pl. a CD íróhoz volt kötve, az olvasómon nem is volt ennek megfelelő csatlakozó.) A merevlemezre image-elt DVD-ket sem játszaná le ezzel a logikával...
De mivel nagyon úgy néz ki, hogy itt a hangkártya a problémás, szerintem érdemes lenne az Audigy 2 topicban folytatni, ott többen tudnának segíteni...
Bővebben: link -
törölt tag
válasz
AMD Power
üzenetére
Most láttam a topicodat! Szóval Creative őrült vagy.

Akkor viszont hadd kérdezzem meg: Mitől is komolyabb egy MW550 mint ez a Logitech? Vagy akár az S750?
(Az erről alkotott véleményem a #268-ban olvashatod.)
mod: A gyári teljesítményadatokról pedig annyit, hogy ne tudd meg mit művelne az MW250-eseddel egy 300W-os erősítő...
[Szerkesztve] -
törölt tag
Akkor még próbáld cserélgetni a slotokat; többeknél hallottam, hogy nForce2-es lapokban az AGP-től számított harmadik foglalatban működik jól, ha ez segít... (Nálam is ott működött a legproblémamentesebben.) Vagy, végső esetben vidd be a komplett gépet a szervízbe, s ott megvizsgálják. Így néha egy csomó idegeskedéstől, macerától kímélheti meg magát az ember....
Az 50 fok soknak tűnik, de majd megnézem, nálam mennyire melegszik: Ha igaz, holnap jön az új hangkari, már két film be is van készítve.
AMD Power: A helyedben még hozzátenném, hogy ''szerintem''.
-
törölt tag
Hát nem tudom...
Van valahol egy ''Creative Restore Defaults'' ikon, azt nézd meg, alapbeállítással úgy rémlik, szólnia kell coax-on.
Még egy lehetőség, ha kipróbálod a kx Project drivereit: Bővebben: link Igaz, nem lesz EAX (meg 7.1 sem, de ez most lényegtelen), ám ha így megszólal SPDIF-en, akkor valóban valami sw gond lesz.
Amit írtál, az elég meglepő, mondjuk a subláda melegszik, de - nálam legalábbis - korántsem annyira, hogy ventillátorral hűtsem...
A recsegés előtt is értetlenül állok. Azt még érdemes lehet megfigyelni, hogy ezek a torzítások véletlenszerű helyeken, vagy a film bizonyos részeinél fordulnak elő. Nem tudom, írtam-e már, de a hangkártyát áttetted esetleg valamely másik slotba? Hátha ez a gond...
(A részletes beállításokat nem tudom megnézni, még mindig ''vizsgálják'' a hangkarimat.
)
Új hozzászólás Aktív témák
- Honor X8a / 4/128GB / Kártyafüggetlen / 12HÓ Garancia
- BESZÁMÍTÁS! 1TB Samsung 870 EVO 2,5" SATA SSD meghajtó garanciával hibátlan működéssel
- AKCIÓ! HP EliteBook x360 830 G7 i5-10210U 16GB 512GB 1 év garancia
- HP üzleti laptopok Elitebook, Probook 4-12. gen gar.
- Alkalmi vétel!Csere-Beszámítás! Csak tesztelt HP Omen 16! R9 8940HX / 32GB DDR5 / RTX 5060 / 1TB SSD
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest

), ami lehetővé teszi a Z-5500-al való kapcsolatot.

![[kép] [kép]](http://www.gerisoft.hu/letoltheto_smiley/55.gif)

![[kép] [kép]](http://www.gerisoft.hu/letoltheto_smiley/dj.gif)