Új hozzászólás Aktív témák

  • attiati

    veterán

    válasz concret_hp #25528 üzenetére

    Lehet az otp-nek olyan célja, hogy a saját termékkínálatától teljesen eltérő, fapados, diszkont árazású, online ágra fókuszáló vonalat indít külön márkanév alatt.

    De ahhoz egy teljesen új ügyfélszegmenst kellene sikeresen megcélozni. Enélkül csak konkurenciát csinálna saját magának egy olcsóbb termékkel. Az Axának egyetlen újítása (licence?) volt, hogy mobilszám alapján is lehetett pénzt utalni.

    De szerintem nem akar az Otp varázsolni. Ügyfél és hitelállományt akart venni a szinergia hatás miatt, hogy költséghatékonyabban tudjon működni. Csomó költsége fix, függetlenül az ügyfelek számától és az állománytól.

    Külön termékstruktúrát, hirdetményeket, termékárazást, weboldalalt, IT rendszert fenntartani, miközben az otp 10x akkora? És nem is biztos, hogy ez az Axa portfólió nyereségesen működtethető a jelenlegi formájában beolvasztás, vagy drasztikus átalakítás nélkül.
    Az biztos, hogy nem egyszerű a migrálást sem megoldani. De ha ezzel pénzt tudnak spórolni hosszú távon, az ügyfelek minél kisebb elpártolásával, akkor megoldják, mert az a cél.

    Az Axa meg menekülni akart már régóta. 2009-2014 között stabilan termelt 100 mrd veszteséget. Valószínűleg a legrosszabb időzítéssel, nagyon rossz árazás mellett szálltak ki a piacról, de az itthoni helyzet javulásáig egyik bank sem merte volna megvenni.
    Itt csak előre meneküléssel és ügyfélállomány növekedéssel tudott volna helyrejönni az Axa, de ehelyett évek óta zsugorodnak, leépítenek, üzletágakat adnak el. 2011-ben leálltak a lakáshitelezéssel is.
    Bankbetétet is csak jelentős felárral tudtak gyűjteni.

    Azt nem tudom, hogy a magánnyugdíjpénztáruknak mi lesz a sorsa, mert az Otp megszüntette a sajátját. (pl. ott nem érdekelte az ügyfélelvándorlás. Nem akarták felvállalni a politikai kockázatot, konfliktust. És profit sem nagyon volt a nyp kezelésen)
    Az Axa nyp-nál még érdekes lesz a tagok sorsa.

    Ettől függetlenül lehet rosszul gondolom. Kíváncsi vagyok én is, hogy mi lesz a bank sorsa.

    [ Szerkesztve ]

Új hozzászólás Aktív témák