Új hozzászólás Aktív témák

  • Csabroncka

    addikt

    válasz BeZol #47048 üzenetére

    Igaz mindenki másként közelít de szerintem rossz az egésznek a felfogása! Én pl szeretném megtanítani a gyerekeimnek, hogy végre oda eljussak, hogy érdemi vagyona legyen a családnak és abban a felfogásban éljenek, hogy ezt használják (lakás, befektetés...stb) és ne elb...szák pl.:- 30-40 évesen munka helyett beutazza a világot.

    Mert ha használják és hozzátesznek, akkor 2-3 generáció alatt halmozódik a vagyon (ezzel már lehet valamit kezdeni). Vannak sajnos olyan generációk akik vagyonfelélők, nem szeretnék újjal mutogatni, de a szűkebb és tágabb családomban a testvéremen kívül szinte minden unokatestvérem az.

    Azt csak halkan írom le, hogy anyámék sem remekeltek, de ezen túl tettem magam, a feleségemmel a 0-ról "építkezünk" (innen kihívás).

    Azt a pénzügyi elvet vallom a gyerekeimmel kapcsolatban, hogy a szülő erejének megfelelően segítsen. Nem kell és felesleges venni neki közvetlenül lakást, add oda a kezébe az önerőt és fizesse a hitelét. Autó kell, rendben add oda az 50%-át, de éljen meg és tanulja meg kezelni felelősséggel a pénzt, mert sajnos pénzeszsák apuci és anyuci nem él örökké. Azt hiszem elég sok ember környezetében van ilyen habzsi-dőzsi, nem kell bemutatni.

    Sajnos az emberi természet ilyen, ami az ölünkbe hullik azt néha alulértékeljük!

    "in medias res"

Új hozzászólás Aktív témák