Új hozzászólás Aktív témák

  • julius666

    addikt

    válasz vendingo #48178 üzenetére

    Összegyújtögetni fél évig és úgy MÁP+-ba rakni nem fog menni, mert ismerem magam és hozzányúlnék.
    Hülye kérdés: azt meg hogy? :F
    Ha lekötöd a pénzed államkincstárnál még csak az sincs, hogy nap mint nap látod a sok számjegyet a számládon és attól viszketni kezdene a tenyered.

    Ha meg egyszerűen rosszul lövöd be a havi megtakarításod arányát a jövedelmi viszonyaidhoz + az elvárt életszínvonaladhoz (amiből akaratgyengeség miatt nem tudsz engedni), úgy akkor is ki fogsz futni a keretből, ha nagyon körmönfont módon szívatod be magad kevésbé likvid befektetésekkel. Akkor majd max hitelből fogod áthidalni a neccesebb időszakokat...

    Én nem hiszek abban, hogy a saját magunk szívatása bármiféle orvosságot jelentene akaratgyengeségből adódó problémákra hosszútávon, az emberi psziché nem így működik. Ha nem hiszel nekem, érdemes absztinens függőkkel beszélgetni, mennyire vált be nekik, amikor hasonló workaroundokkal saját maguk akarták kicselezni a függőséküket.

    Vagy könyveld el, hogy az extra költéseid szükségesek a boldog élethez számodra és tervezd ezekre a költségvetésedet, vagy alakíts ki valami olyan mentális keretrendszert, amihez tudsz igazodni és amiben fel se merül, hogy ilyesmikre költs (pl. ha drága hobbid van, engedd el és keress más hobbit).

    [ Szerkesztve ]

Új hozzászólás Aktív témák