Új hozzászólás Aktív témák

  • Ixion77

    őstag

    válasz Mercutio_ #51399 üzenetére

    Elég hosszú, de megpróbálom a Visa esetével illusztrálni:
    Arra spekuláltam, hogy az eredményei lényegesen jobbak lesznek a vártnál. Csütörtök zárás után jelentett, így gondoltam a másnapi határidőt elég megvennem. Az a legközelebbi ergo legolcsóbb, és a jelentés másnapján úgyis el tervezem adni. Előző pénzeken vettem 200-as callt. A héten már eladhattam volna pluszban, de meg akartam várni a jelentést arra számítva hogy azután lesz nagy ugrás.
    Jött is a jelentés csütörtök este. Kiváló lett, kilátások is csodásak. Aftermarketben ugrott is az árfolyam 198-ról 201-re. Péntek nyitáskor ugrott tovább 203-ra. Gondoltam szép ez így, napközben még megy valamennyit aztán 205 fölött zárom a callomat. Csakhogy rengeteg nyitott call volt az előző napok három hét komoly esése miatt, így a nagy kiírók jelentős veszteségbe szakadtak volna bele ha emelkedik az ár. Hogy-hogynem, két perccel a nyitás után már 200 alatt volt az árfolyam, 5 perc után már 199 alatt. Innentől egész nap amint 199 közelébe ért volna azonnal lefordult. Nem fogtam fel mi történik ezért vártam tovább a kitörést de hiába. Időközben az egész piac elromlott, így egy idő után már védeniük se kellett a 199-et. A nap előrehaladtával szépen csökkent a callom értéke míg el nem érte a nullát.
    Tanulság: sose tartsd az opciókat lejáratig, valamint ne vegyél két héten belüli lejáratú opciót. Részvénnyel simán kiülöd a péntekeket, de lejáratod opcióval lépéskényszerben vagy. Múlt májusban az olaj már megmutatta mindenkinek hogy ez miért veszélyes az árupiacon, most megtapasztaltam miért nem jó ötlet a részvénypiacon sem. Az opciólejáratok napján az árjegyzők védik az érdekeiket, és igyekezek az árakat a számukra optimális irányba mozgatni. Különösen igaz ez a havi lejáratok esetében.

    "Seems like humanity needs war and famine to correct itself."

Új hozzászólás Aktív témák