Új hozzászólás Aktív témák

  • mgoogyi

    Topikgazda

    válasz Ixion77 #52618 üzenetére

    Nem akarlak én lebeszélni semmiről, azt írtam, hogy én nem ajánlom senkinek.
    Azt biztos látod, hogy sosem szólok hozzá, mikor egyedi részvényekről van szó és a legkevésbé sem zavar, hogy erről diskurzus van.

    Neked összejöhet, ha szerencséd van. Vagy ha ez olyan hobbi, amivel szívesen töltöd az időt, az is érthető, ez egy izgalmas világ.
    Sokaknak a lottó is izgalmas, én meg mindent, ami a pénzhez kötődik, nagyon racionálisan nézek. Voltam Las Vegasban is egyszer és ott sem próbáltam ki egyik gépet sem.

    Racionálisan viszont minden azt támasztja alá, hogyha arra megyünk, hogy minél gazdagabb nyugdíjasok legyünk, az ETF-ekkel elérhető akadémiailag igazolt faktorok a nyerők.
    A legtöbb sikeres aktív kereskedő a múltban lényegében a faktorokra játszott és amíg ezek nem voltak ismertek, ügyességgel magyarázták.
    Mindig lesznek olyanok, akiknek valamilyen időszakban rendkívüli sikereik lesznek, mert az általuk képviselt stratégia abban az időszakban jól működik vagy egyszerűen szerencséjük van.
    Pl. ha befalapot kéne mondanom, ahol szerintem ügyes az alapkezelő, az pl. az OTP Supra. De néhány évente óriásit hibázik és máris kérdéses lesz, hogy hosszú távon hogy fog teljesíteni.

    Nem szeretném, hogy lehurroggásnak éld ezt meg, én csak egy normális vitának tekintem és magam részéről szívesen látom a véleményed bármiről.

Új hozzászólás Aktív témák