Új hozzászólás Aktív témák

  • Kobe

    veterán

    válasz HussarF #63431 üzenetére

    Hat olyan intezkedesre nem emlekszem az elmult 12 evbol, ami egyertelmuen, tisztan pluszos kimenetelu lett volna. Valoszinuleg azert nem emlekszek mert a dontesek egyikerol sem keszult pontos hatastanulmany, a legtobbje ilyen hetvegen / kv szunetben megalmodott salatatorveny lett.
    Ezert is volt zsenialis az elmult 12 ev, mert sok mindent csinaltak es konzekvensen mindent ugy hogy az 1-2 pluszos hatas melle barmelyik kozepes kepessegu kozgazdasz csuklobol felsorolt 3-4 db negativ fajsulyosabb ellenervet.
    Talan az egyetlen egyertelmuen jo dolog az adozas digitalizalasa, szurkezona kifeheritese, de abban sokkal nagyobb szerepe volt a NAVnak es a NAV digitalizaciohoz valo hozzaallasanak, mint a kormanyzati vonalnak. Tallai, aki egy akkora tehetetlen videki tulok hogy meg a szamologepet sem ismeri, csak pup volt a hatukon de megis megcsinaltak sok mindent. Nemzetkozi adozasbol latok szomszedos orszagbeli referenciakat, es idehaza pl a NAV hozzaallasa es supportja - szigoruan ehhez a terulethez - kimagaslo.

    En inkabb piaci alapu szabalyozasban hiszek, semmint a jobboldali alarc moge rejtett legbaloldalibb fogalomzavaros populista kormanyzati intezkedesekben.
    Vagy lehet szimplan kvara unom hogy amelle hogy minden megmozdulasukkal az en zsebembol vaskosan tamogatnak olyan nepretegeket akikhez kvara semmi kozom es forditott esetben ez a nepreteg a kisujjat sem mozditana, vagy a leghangosabban verne a mellet, emelle sikerult egy olyan altalanosan szar gazdasagi kozeget osszehozniuk, amiben az en zsebembol ugyanigy kivesznek, cserebe tudatosan leepitettek annak a lehetoseget, hogy sajat magam "ujratomjem" azt. Effektive most mar nem a jelen karara csoportositanak at, hanem az en jovobeli jovedelmeim terhere, karara.
    Vagy aki tenyleg azt hiszi hogy 8-10% infla mellett realkamatot fog barhol kapni, illetve tartosan magas infla, magas kamat, arber spiral, szar forint, skyrocketing eszkozarak mellett olyan kvanagy mozgastere marad, hogy erdemben elorelepjen, vagy neadjisten A Brigad leall az o zsebeben turkaszassal, atcsoportositassal (lopassal?), az ebredjen fel, bilibe log a keze

Új hozzászólás Aktív témák