Új hozzászólás Aktív témák

  • PredatorZoli

    Topikgazda

    válasz Stanlee #70737 üzenetére

    Alapvetően ha megnézed például itthon a pedagóguskorfát, akkor látszik, hogy elég rugalmas az ésszerűség határain belül: Az 50-es és 60-as korosztály képviseli a pedagógusállomány durván 65-70%-át. A 20-as és 30-as korosztály együtt kb a 10%-át. Nyilván az 50+ osok már idősek ahhoz hogy pályát váltsanak, így ők akkor is maradnak ha csak csirkecsontot kapnak, de utánpótlás már nincs és nem is nem lesz, ez szépen látszik.
    Aki most vállal gyereket, amire 14 év múlva középiskolás lesz, a mostani 50-es korosztály már nyugdíjas lesz, így jó ha a jelenlegi pedagógusállományhoz képest fele-harmada annyi tanár lesz, hisz a kövi generáció sem akarja majd ezt a pályát, hisz még a tv-ből is az folyik hogy nincs pénz a területen.
    Na és fele akkora pedagógusállománynál előáll majd az, hogy a jobb tanárok csak magániskolában jól megfizetve, és lesz éppencsak tényleg néhány tanár, aki az állami gyerekmegőrzőket üzemelteti majd, de ott érdemi oktatás nem fog zajlani óriási csoportlétszámok és kontraszelektált tanár állomány miatt. Én ezt a képet vizionálom jelenleg, aztán majd meglátjuk.

    Én közép-hosszú távon az IT helyzetének normalizálódását is vizionálom. Jól fizetett szakma marad, de csak arányos keretek közt, véleményem szerint nem ennyire kiugróan.

Új hozzászólás Aktív témák