Új hozzászólás Aktív témák

  • avl

    senior tag

    válasz Drizzt #71625 üzenetére

    "Olyan álmodozásokban meg nem hiszek, hogy szimplán befektetésekből meg lehetne élni" -> miért nem ? (mármint anyagilag, mert a "megélhetéshez" egyebek is tartoznak szerintem pl. az illetö szerinti értelmes cselekedetek, tevékenységek)

    "Elég egy pár éves stagflációs időszak " nem csak elegendö tökenagyság kell é akkor pár éves vagy 10-15-20 éves idöszak sem okozza a terv dölését ?

    esetleg ezért nem ? "Én az olyan eszközöket nem bírom, aminél minuszban tud lenni a pénzem bármennyi ideig is." :)

    -> kockázat és hozam ha nem is szuper szoros korrelációban vannak, de olyan "elegendöen jó" hozamú eszköz nincs, ami nem mehet minuszba

    ...filozófiailag..vagy nem is, hanem reálban: minden mehet minuszba ! kérdés mihez viszonyítjuk ? pl. eredeti vásárlóerejéhez képest a mostani inflás idöszakban elég sokminden ma kevesebbet ér, azaz minuszban van (állampapír is, párnacihás is, ...)

    "PMÁPnál ez a veszély legalább nem fenyeget. Én az olyan eszközöket nem bírom, aminél minuszban tud lenni a pénzem bármennyi ideig is" -> szerintem jópár PMÁP most minuszban van (pl. fél évvel ezelötti értékéhez képest - vagy csak nominálisan gondolod ? de nyilván tudod, hogy nominális önmagában semmit nem ér)

Új hozzászólás Aktív témák