Új hozzászólás Aktív témák

  • nort_on

    senior tag

    válasz nort_on #77835 üzenetére

    Én inkább arra lennék kíváncsi a „kezdőségen” túl (tanulható, portfólió kialakítása, re-balance, még a mentális része is fejleszthető), hogy hol van az a pont, ahol már érdemes ezzel foglalkozni.
    Elméleti szinten ok, van egy 4-6-10 elemes ETF portfoliód, van végtelen pénzed és mondjuk napi szinten DCA. Vagy töredék RV-t veszel, szintén minimális költséggel.

    De nézzük ezt meg gyakorlati szempontból. Mekkora portfolió/tőke/havi megtakarítási összeg kell, hogy pl hetente, havonta, negyedévente megvegyél 1-1 elemet a portfoliódba? Mekkora a remélt plusz hozam, hogy a tényleges költségeidet kompenzálja? És a plusz időt, amit ezzel töltesz? És amikor veszel, mivel gazdaságosan egyszerre nem tudsz mindenből, akkor melyiket veszed? Szépen sorban, ahogy adja a százalék? Vagy időzítesz?

    RC/ERSTE 0.25% min 6.5 EUR, ami 2600 EUR min vétel, ERSTE 0.35% min 7 EUR (40%-kal több mint az RC volt!!), 4-6-8-szor tőkét igényel az alacsony költség, havi, 2 havi, negyedéves, stb szinten 8-10k euró már egy 4 elemes ETF portfólió is, 10 elemes meg 20k.

    Ez lenne érdekes szerintem, hogy erre van-e adat. Szerintem bőven 1% alatti, akinek ez gyakorlati szempontból is érdemi kérdés.

    [ Szerkesztve ]

Új hozzászólás Aktív témák