Új hozzászólás Aktív témák

  • kolosanyi

    veterán

    válasz roberto211 #120469 üzenetére

    Az emberek itthon jól élnek egy távolkeleti napszámoshoz vagy egy afrikai nincstelenhez képest, viszont röhejesen rosszul egy német értelmiségihez képest. Ennek ellenére szeretnének a kevésbé tehetős emberek is szép, kényelmes, jó, megbízható, fiatal autót, csak épp a magyarok többsége nem engedheti meg magának. És nem mindenkinek felel meg a régi Swift. Én is jó ár/érték arányú autónak tartom, de például nekem pici, kényelmetlen, hangos és nem biztonságos. Nem az a baj, hogy sokan hitelt vesznek fel a semmire, vagy nem tudnak fenntartani egy prémium kategóriás autót, hanem az, hogy a legtöbb magyar csak egy régi Swiftet engedhet meg magának és esély sincs tovább lépni, hiába robotol 2 műszakban a minimálbérért, vagy alig többért.

    (#120470) [rvilike]
    A pénz egy dolog.

    Ahhoz hogy az konstans jó állapotban maradjon, kell bizonyos hozzáértés, törődés és pénz.

    Na most képzeld el, hogy mennyivel több törődést tud kapni az az autó ha hó végén nem azt kell nézni egy átlag magyar háztartásnak, hogy melyik szalámi az akciós, meg marad-e pénz a csekkekre. Én hál' Istennek nem ilyen helyzetben vagyok, de rengeteg ilyet ismerek.

    Azt meg nem rónám fel senkinek, hogy nem ért az autókhoz, gépekhez. Ma már nincsenek polihisztorok, mindenkinek a saját szakmájához kell érteni. Egy teszem azt siket jelnyelv tolmács - most mondtam valami teljesen anti műszaki beállítottságú szakmát - ne is ehhez értsen, ő tudjon jól jelelni, hogy a hallássérült emberek sajátos kommunikációját le tudja fordítani kívánt esetben. De ha keresne annyit, hogy a márkaszervizbe mindig becsületesen elvihetné az autóját, máris nem lenne gond az állapotával csak lehet, hogy ez nem adott.

Új hozzászólás Aktív témák