Új hozzászólás Aktív témák

  • f4lcon

    őstag

    válasz Joccc07 #222210 üzenetére

    ha mégis vállalnál valami bontószökevényt ennyiért, akkor két legfontosabb szempont a minél hosszabb még érvényes műszaki vizsga és a látható rozsdásodás hiánya
    én alapvetően kockázat kerülő ember vagyok (tehát magamnak csak projektként vennék 200-ért autót) de el tudom fogadni azt az élethelyzetet, ha valakinek KELL az autó.
    ezt viszont neked kell eldöntened, hogy ténylegesen mennyire elkerülhetetlen egy autó vásárlása. ha csak jó lenne, ha lenne egy autód, akkor a 200k csak egy parkolódísz lesz, mert állandóan találsz majd rajta egy hibát, ami miatt nem működik rendesen.
    ha meg mondjuk valamelyik rokont kell kórházba hordani, vagy a munkahelyed van autóval fél órára tömegközlekedéssel meg másfél napra, akkor viszont az kell, hogy a cucc üzembiztos legyen, és minél alacsonyabb presztizs de minél nagyobb eladott darabszám. ennek a metszete jellemzően a francia/olasz autók és a Suzuki. semmiképp ne legyen nagy, tehát CSAK kis autót nézegethetsz, a nagyokban a hibalehetőségek hatványozottan többek, és valljuk be 200-ért aki el akar adni valamit, az SZABADULNI akar tőle, tehát baja van.
    hahun egyébként 0-230 ezer forint között 606 találat van most, azaz ha van türelmed, akkor akár kifoghatod a gyémántot a szalmakazalból. ennek az esélye egyébként mint egy lottó ötösnek.

    azért, hogy ne küldjelek el üres kézzel, én erre lehet rá alkudnék: [link]
    GC azaz alapmodell, de legalább nem zavarnak össze az olyan extrák, mint a légkondícionáló, a légzsák, vagy az elektromos ablakemelő. ami kellhet: 4 gumi a használt piacról, ami nem 100 éves
    esetleg: [link] autó szerűbb érzetre, mint a Stift, de csipázik a kerékjárati ív. meg lehet csinálni okosba' nyilván, és ha az alja tényleg nem rohad, akkor ebben is lehet még 2-3 év, mielőtt kileheli a lelkét

    - amiknek az árait nem árt megnézni, mielőtt megveszel valamit:
    kuplung, 4 használt gumi, lengéscsillapítók, féktárcsa+betét, vezérlés
    ezek jó eséllyel már az üzemeltetés első évében felmerülnek majd, mint költség, ha a terv a hosszabb távon való megtartás.
    - amire mindenképp illik költeni az autó megvételét követően: olajcsere, szűrők cseréje, fékolaj cseréje
    - amit bele kell számolni a vételbe: eredetvizsga, kötelező biztosítás, átírás költségei

    “The trouble with the world is that the stupid are cocksure and the intelligent are full of doubt.” - Bertrand Russell

Új hozzászólás Aktív témák