Új hozzászólás Aktív témák

  • -v-

    addikt

    válasz _NCT #26062 üzenetére

    Ahhoz azért csatlakoznék, hogy így az életben nem veszel autót...
    A "pár hét alatt találsz" dolgot azért túlzásnak érzem, de alapvetően hogy mire van szükséged, és mit vársz el egy kocsitól, az önmagában leszűkíti a kört, és azt fejben gyorsan össze lehet rakni, az nem idő kérdése.
    A pénz meg aztán végképp leszűkíti a kört, mert ez tipikusan az az árkategória, ahol van pár típus, hogy kb. ezt kell venni, ha normális vételt akarsz, és kalács... astra g, focus I stb. Közel sem beszélünk itt annyi típusról, mint amennyi már felmerült. Szerintem.
    Szvsz ilyenek, hogy jaj a kombi nem jó, mert nagy (na és akkor mi van, egy érvet nem tudtál anno mondani, hogy hátrányt miben szenvednél amiatt), meg focus most már egyáltalán nem jó (miért is? a "nem tetszik" indok, ha tényleg autót akarsz venni ennyiért, akkor elég nagy luxus), meg még volt pár...
    Én nem akarok a világért se beleszólni, nagyon sarkítva lett itt megmondva az okosság, de van benne valami. Én is ennyiért kerestem autót, sokkal jobban tudtam, mit szeretnék - nem ez az egyik nap ezt nézem, másik nap azt, de igazából fingom sincs dolog -, valamint nem volt semmi kizáró ok, ha ilyen jön szép ilyen lesz, ha olyan jön, olyan lesz. Így is eltartott egy darabig. Abból az agonizálásból kiindulva meg, ami itt már megy egy ideje, neked még el fog tartani ez az autó téma egy darabig :D
    Azért túlparázni se kell ezt a dolgot ám, egy megbízható, ajánlott típussal (pl. astra g), amit szakszervizben átnézetsz, meg rétegvastagság mérővel körbeméretsz stb. annyira nem nyúlhatsz mellé...azzal is egyetértek, hogy ennyiért úgysem lesz hibátlan autó, a svájci nagyfater 10k km-es autójára várhatsz ám, ameddig akarsz... ennyi idő alatt egy szép astra g-t, focus I-eset stb. biztosan lehetett volna találni, tudom, mert néztem őket, és emlékszem, milyen intervallumban kerülnek fel olyan példányok, amiket érdemes megnézni. Valamelyik csak bejön közülük, elmész, megveszed, hajtod, örülsz.
    Nem értem mire vársz, hogy majd 1 millióért hirtelen becsönget az ajtón egy hibátlan 5-ös bmw, amire évekig nem kell költeni? Az más, ha valaki 1 kimondott típust szeretne, és erre rászánja az időt, hogy megvárja míg jön egy szép, az oké, egy spéci típust keresel, mert neked AZ kell, kicsit fanatikus vagy... na de itt egy év keresgélés után majd kb. úgyis veszel 700k-ért valami 1.4-es astra g-t, szvsz az meg nem ér ennyit, mert valóban sokkal hamarabb találni.
    Egyébként tekintve, hogy ekkora nyilvánosság előtt bonyolítod az autóvásárlásodat :D, szerintem elnézőnek kell lenned, ha valaki erről véleményt is mond, még ha az nem is tetszik.

Új hozzászólás Aktív témák