Új hozzászólás Aktív témák

  • Qru

    MODERÁTOR

    válasz TaaT #60616 üzenetére

    Mikor hajóra rakták a kocsit akkor sérült az alja. Azt mondta a szervízes fószer, hogy tipikus (sok US-ből behozott kocsit szervízelnek, most is ott állt egy usa-s B9 az udvaron), még az outback-ek is felakadnak, mert nagyon meredek a rámpa. Látszott, hogy szép szimetrikus sérülés volt (szerencsére nem komoly, de kilátszott a fém a gyári védőréteg lehorzsolódott) a kocsi utolsó harmadánál. Vmi "vackot" ráfújt, mondta a nevét de nem jegyeztem meg.
    Amúgy egyben van a gép, egyedül az akksi nem gyári, az már cserélve lett. Mondta, hogy szerencsém, mert a hajóra felrakáskor/előtt sokszor indítják-leállítják, ahogy sakkoznak velük és ha nem jó az akksi akkor az nem jó, ha lemerül és nem indul akkor nem szaroznak, targival rakják arrébb. Hát őőőő, nem túl szakszerű módja a járásképtelen kocsi mozgatásnak. :D

    Fazon azt mondta semmit nem kell csinálni, 10k-ként olajcsere és majd 100k-nál vezérlés csere, váltó olaj, difi olaj csere. Futómű egész jól bírja a hazai utakat azt mondta, (meg hogy ez már az újabb változat amiben hátul több lengőkaros felfüggesztés van). Az majd húsbavágó lesz, addig meg max kopók (fékbetét, esetleg tárcsa, lábtól is függ mennyit bírnak). Ja meg azt is mondta kössek cascót, mert egy kis törés is nagyon sokba került. Volt ott egy Outback, fazon lekoccolta a sort, semmi megrázó vagy komoly sérülés (hűtő nem sérült pl) de így is 560k lett a számla...

    Kérdeztem mik a tapasztalatok ezzel a Bridgeston Potenza 4 évszakos gumiról, azt mondta nyáron könnyen sikít és nagy hóban sem jó, de van aki erre esküszik és ilyet rakat fel újra. De azt javasolta amit ti is, erre az acélkerékre egy jó téli és vegyek vmi frankó 17-es alu kereket nyárival.

    Kérdeztem a chipet (kíváncsi voltam mennyire akarja rámtukmálni), azt mondta felesleges, szívóból nem tudnak többet kisajtolni érdemben. Ha nagyobb hangot akarok vegyek rá egy röfit szettet és kész.

    Jaja a Castrol nem egy high-end olaj. :D Legközelebb 5W30-at rakok bele (úgy is az a gyári előírás, de az 5W40 is tűrséhatáron belül van).

    mod:

    tomcsi23: 4,5 liter vagy 5? Most meg nem mondom fejből. Egy marha nagy hortdóból pumpálta ki egy küblibe azzal önötte bele (Castrolt is olyan hordóból mérte volna ki).

    [ Szerkesztve ]

    #nincsbennetarcsi

Új hozzászólás Aktív témák