Új hozzászólás Aktív témák

  • #10726912

    törölt tag

    válasz -v- #77784 üzenetére

    Offba lesz, ezért szerintem nem baj, ha külön válaszolok:)
    Én tudom, hogy NEM tudok vezetni, nincs meg az a szintű technikai tudás, amiket te felsorolsz, nem pörögtem sehol kocsival, még motorral is szinte eldűltem oldalra, nemhogy elborultam volna vele és még sorolhatnánk.
    A sebesség betartását pont azok miatt szeretném, akiknek halvány béka fingja sincs a vezetésről a kocsi kezelésről. S a többi dolgot is miattuk, miattunk, szeretném.
    A kocsi egy eszköz. Közlekedési eszköz. Nem a rajkodás végett van, nem azért, hogy cikázz a sávok között, és nem azért hogy letold a sokliteressel a trabantot az útról (bár ilyen esetben komoly a csábítás :DDD ). Abban megegyezhetünk, hogy a reflex nem elegendő a balesetek kikerüléséhez, kell a rutin, amiből talán soha nem elég, kellene a magas szintű oktatás, amiről Te beszélsz, és kéne millió dolog, hogy Ne legyen gond, ha valaki gyorsabban megy a megengedettnél. De amiről mi beszélünk bitporkkal, az ettől még nagyobb szintű beszabályzás: kötelező távolság tartó radar, amit csak akkor kapcsolna ki az automatika, amikor indexelnél, olyan automata rendszer, ami veszélyes vagy tiltott helyen megakadályozná a sáv elhagyást...soroljam még a borzalmakat? ;]
    Az autó vezetés érdekes mód, ha saját magad viszed a-ból b-be, az szimpla magánügynek minősíthető. Ha más másokat viszel pl egy busszal, akkor már nem magánügy, akkor má az má nagyon húdekomolyám!
    pedig egy másfél tonnás kocsival is lehet embereket ölni egy buszba csapódva...
    Szóval Te ne vedd személyeskedésnek a 130-at, mint úristenbűnt, nem, nem az...
    Maga a rendszer léte hibás.
    Egy taknyos, akinek nincs felelősség érzete, egy friss jogsis, akinek nincs rutinja (pedig régebben ugye volt ilyen "oktatás" a jogsi megszerzésének procedúrájában), beleülhet vagy átülhet egy 60 lovas gépsárkányból egy 200 lovas (vagy több) autóba. Vagy 0 tudással ülhet bármilyen autóba, csakmert van jogsija.
    Én vagyok az egyik ember a földön aki abban lenne a mérce, hogy Nekem Ne legyen jogsim, és azoknak se, akik nálam kevesebbet tudnak.- Pedig vezetek 7 éve és az utasok (család utaztatása, kollégák munka helyre szállítása, stb) szerint jól vezetek :U
    Remélem érted, mit szerettem volna mondani. :R

    [ Szerkesztve ]

Új hozzászólás Aktív témák