Új hozzászólás Aktív témák

  • Stauffenberg

    nagyúr

    válasz szabolcs1975 #20743 üzenetére

    "nézd, szerintem kicsit elhamarkodottan itélsz"

    Jó eséllyel az itt jelenlévők többsége több évnyi DSLR használat után talált rá a MILC kategóriára és nehezen vádolhatók azzal, hogy elhamarkodottan mondanak hülyeségeket egy állandóan kiújuló MILC vs. DSLR vitában.

    "A mai napig nem tudom mi lehet a gondja"

    Az a gondja, hogy az AF rendszer egy külön szenzoron működik és nem a képérzékelő síkjában van. Ez MILC esetében nem így van, így MILC-en sosem fordulhat elő backfocus/frontfocus hiba, ami DSLR-en meglepően gyakori.

    "Ettől függetlenül szerintem benézted, mert alapjában azért a Nikon gépeknek nem szokott rossz lenni a fókuszok [...] Tehát hidd el nekem [...]"

    Miért kéne pont NEKED elhinni? Miért nem inkább Gipsz Jakabnak vagy Kovács Andornak? Tényleg nem jártál a Nikon topikban. Számos Nikon gépváz AF rendszerével vannak bajok, még a legnépszerűbb prosumer gép (D7000) is küszködik több objektívvel és nagyon sokat hibázik. Pedig ez nem vádolható azzal, hogy belépő szar. Ez nem kifogás, nem fogás kérdése. A Nikon nagy ívben szarik a vásárlóira, nézd meg a D600 esetét, ami egy fél millás Full Frame gép... összesen 2 évbe és egy hatalmas csoportos perbe került, hogy végre elismerjen egy súlyos gyártási hibát. Erre a D7000, D5100, D90 esetében máig nem volt hajlandó, valószínűleg soha nem is lesz. Itt a fórumon is tucatnyian lehetnek, akik azért adták el a bánatba az egész rendszert, mert megunták, hogy nem jön javítás és a Nikon tagadja, hogy létezne a hiba.

    Lehet valamit nézni a TE személyes nézőpontodból és a TE személyes tapasztalataidból, meg lehet objektíven, számos fórumozó tapasztalata meg a szaksajtóban megjelenő információk alapján.

    Mellesleg olyan lelkesen véded a Nikont minden mással szemben, minden téren lököd, hogy mennyire jó, erre pont a vakuit fikázod le, hogy mennyire gagyik, pedig az SB rendszer világklasszis.

    Ne haragudj, hogy ezt mondom, de talán nem egyedül én vagyok az aki megkérdőjelezi a hozzáértésed.

    Meg azt sem igazán értem, hogy mit is akarsz olyan keményen bebizonyítani itt. Vettél egy Nikont és elégedett vagy vele? Ennek őszintén örülünk, de néhány belépő szintű amatőr gépváz birtoklása után nagyívű következtetéseket levonni... Inkább ne!

    [ Szerkesztve ]

Új hozzászólás Aktív témák