Új hozzászólás Aktív témák

  • Victoryus94

    őstag

    válasz Tin #37400 üzenetére

    Igen, de én sose vettem fel 4k-ban hogy abból használjak HD-s képet... ha 4K videóztam az azért volt, mert vagy kellett kép is, vagy eleve a crop-olt képre volt szükségem.

    Az alap az volt, hogy egy esküvőn kellett 2 kamerával videóznom, de nekem csak a Samsung van, így a jelenlevő Canon 70D tulajdonos fotós hozta el a 700D-jét (mert neki volt pl 70-200, meg fix50-es optikája is rá).
    Kicsibe a kijelzőn összehangoltuk nagyjából a színeket, és rendben is volt minden, amíg a vágószoftverbe be nem dobtam őket. Na akkor jött a "puff". :D
    (na jó az első akkor volt amikor az autofokuszt bekapcsoltam videózás közben... a 2. meg hogy nem engedett 10p-nél hosszabb videót csinálni)

    Mindegy, a videó elkészült, egyébként is DVD-n kérték, szóval az FHD úgyse kellett nekik, a TV-t meg nem lesi senki 10cm-ről, a barátom pedig megnyugtatott hogy a 70D-nek nem ennyire szörnyű a videója (bár az is olyan mintha 720p-be vennék fel videót)

    Mindegy... aki nem használja videózásra a gépet, annak jó akármelyik váz, de ha tervbe van, akkor azért ne egy 700D-t vagy egy D3200-at nézzen ki.

    Ui.: NX500-ról annyit érdemes tudni, hogy h265-be vesz fel, így ami felkerül netre az már egyszer át lett konvertálva + a youtube is tömörítette. Ill. a legtöbben 4k-ban szerették tesztelni, így sajnos nem látod, milyen a valós FHD minősége.

    [ Szerkesztve ]

Új hozzászólás Aktív témák