Új hozzászólás Aktív témák

  • Tin_Shield

    őstag

    válasz Zedz #48576 üzenetére

    A zaj viszonyt Muerte68 nagyjából leírta, annyit tennék kiegészítésül hozzá, hogy a Fuji ebből szempontból érezhetően jobb mint a többi APS-C (részletvisszadásban viszont némileg rosszabb, nincs ingyen ebéd), a Canon nem viseli ilyen szépen az ekkora visszhúzást. De ez is felhasználás függő, az én fotózási szokásaim nem igénylik a több FÉ-s visszahúzásokat, így számomra nem volt észrevehető hátránya, hogy Nikon APS-C-ről váltottam M4/3-ra, de elfogadom, hogy van akinek ez fontos szempont.

    A GX80 két éve nagyon ütős gép volt, Dual IS, 4k videó, szoftveres okosságok (DFD, Post Focus, 4K photo) stb, és bár megjelent az utódja GX9 néven, még ma sem kell szégyenkeznie. Az EOS M50 a Canon első valóban jó ár/érték arányú MILC gépe, sok újdonságot sem hozott, sőt, inkább csak letudta a kötelezőt, de ez is értékelendő, mert eddig leginkább csak alibiztek a DSLR vonal mellett.
    Az M4/3 sokkal kiforrottabb rendszer, bőven több mint félszáz natív objektívvel ultrnagylátószögtől a szuperteléig, az EOS M rendszerre kb féltucat natív objektív van. Igaz adapterrel felmegy rá EF/EF-S is, de ezek nem MILC-re optimalizált objektívek. A Canon 24-es szenzora valamivel jobb zajban, és Dual Pixeles AF is megbízhatóbb videó alatt követőfókuszban. A GX80 IBIS mindig működik bármit csavarsz a gépre, a Canon-nál nincs vázstabi, vagy az objekítvben van stabilizátor, vagy sehol. Ha már van EF/EF-S objektíved amit használnál akkor egyértelmű a döntés, ha nincs akkor az objetív felől is érdemes megvizsgálni a kérdést, hogy mit szeretnél fotózni. A kitobjektív mindkét gépnél korrekt minőségű, de nem azokkal fogja megmutatni az igazi tudását egyik váz sem.

    (#48580) Zedz
    Az EOS-M50 nagy előnye városi képeknél hogy elérhető áron van hozzá ultranagylátó zoom (11-22) vagy adapaterrel a EF-S 10-18 is használható. Van M4/3-ra is uwa bőven (Oly 9-18, 7-14, Pana 7-14, 8-18, Laowa 7.5) de ezek drágábbak.

    [ Szerkesztve ]

Új hozzászólás Aktív témák