Új hozzászólás Aktív témák

  • PROTRON

    addikt

    válasz Pete55555 #50532 üzenetére

    Na pont erre gondoltam, hogy igazából a 3.0 techinológiai lehetőségéből a legtöbben csak a plusz áramerősséget használják ki, tehát a 3.0 esetén 1 kábel elegendő egy nagyobb áram igényű hdd esetén is. Holott sebességben még Te is csak a 2.0 határain belül mozogsz.

    #50531 prolad
    Valóban SSD-vel ki lehet használni a nagyobb sebességet, de igazából napi szinten kevesen mozgatnak akkora méretű fájlokat hogy tényleg számítson az a kb 2 perc idő nyereség alkalmanként.
    A kapacitás már más téma, most már tényleg lementek az SSD árak, de ha valaki csak 5k-t szán rá akkor azért még nem fog kapni külső házzal ellátott egységet. Aki munkára nagy méretű fájlokhoz használja, ott teljesen reális az általad is használt mód. De aki csak ad-hoc jelleggel akar átvinni 1-2 GB-t úgy hogy nem akarja googlin keresztül, oda azért overkill még.

    De amúgy nem túl nehéz egy sata ssd-vel megkapakolt külső házikó ahhoz hogy csak úgy a csatlakozóra nehezedjen? Meg amúgy a méret is lényeg és ebben az esetben igaz hogy a jó dolgok kis csomagban érkeznek, a pendriveot a kulcstartómon is tudom szállítani, vagy épp irattárcában, vagy a táskában azokban a kis tollaknak kialakított vékony zsebekben.

    Ugyanakkor a pendriveot könnyebb bent felejteni valahol bedugva, nem egyszer kellett már visszamennem. :D

    Elméletileg nincs hülye kérdés...az elmélet és a gyakorlat között elméletileg nincs különbség.

Új hozzászólás Aktív témák