Új hozzászólás Aktív témák

  • Pista0001

    addikt

    válasz HUN_Sector #62831 üzenetére

    A mini-ITX egy alaplap formátum, se több, se kevesebb. Arra való, amire a gyártó készíti. Ha a gyártó mini-ITX méretben "gamer" alaplapot készít, akkor abból gamer gépet építenek, amibe nagy vga kell, meg nagy hűtő.

    Én se szeretem, ha itt a topikban nem az ITX a téma, de hát manapság nem az. Nem az elmúlt napokban, hanem inkább hónapokban, években egyre inkább "beszivárgott" a mATX . Valóban vannak kisebb mATX házak, mint némelyik bagyobbacska itx ház, de attól az mATX ház, és azért keresik, hogy mATX lapot tegyenek bele, mert az akár kisebb, akár nagyobb ITX házba nem fér bele. Persze van átfedés, vannak ITX házak, amibe kisebb mATX alaplapok is beleférnek, de attól az még mATX gép. Az ITX gép az ITX alaplaptól az az, ami, elvégre ahogy kezdtem a hsz-t, a mini-ITX egy alaplap formátum.

    Nyilván azért választjuk, hogy ATX-nél vagy mATX-nél kisebb házba tegyük. Drága? Az. Mindig is az volt. 2010-ben a P55-ös DFI-m 36e forint volt, 2013-ban a Z77-es Gigabyte is 100€ felett volt akciósan. A gyártók mindig is tudták, hogy nem árérzékeny piac, arra ott a mATX... És azt is tudták, hogy ha cserélhető processzoros, PCI-E slotos alaplapot készítenek, azzal az emberek játszani fognak, és visszajutottunk a hsz. elejére...

    Pár éve még jobban érdekelt, hogy a topikban valóban ITX legyen a téma, de az igazat megvallva, már jó ideje nem láttam beszélgetést ITX alaplapokról, házakról. Kb HookR és AxBattler újdonságos posztjai vannak, a többi mind mATX. Ez van. Évekkel ezelőtt felmerült már a topik átnevezése, akkor még elleneztem. Most se rajongok az ötletért, és nem is tudom, mi lenne a jó név, ami behatárolja megfelelően a méretosztályt, de csak ITX-ből már nem él meg a topik.

    Na ennyi, megyek, megnézem, mitől fagy vajon a az Asrock B550M-ITX/ac alapú, kivételesen nem gamer gépem...

Új hozzászólás Aktív témák