Új hozzászólás Aktív témák

  • sunsunny

    tag

    válasz Alvin_ti4200 #8466 üzenetére

    Szia!

    Ha hobbi szinten gondolkozol,akkor nem zavarhatnak a kompromisszumok bizonyára.
    Látva most az árakat szépen megszaladtak,így lehet nem érdemes kapkodni.
    Ezen árfekvésben,akkor a torzításokkal bizonyára tisztában vagy.A canon 17-85 volt egy szép évig nálam s tapasztalatom is lett bőven.Könnyen jár a zoom,ez előny bizonyos témáknál(divatbemutató),de kirándulásnál csak csúszkál állandóan kifelé(nincs rögzítése).Az USM s IS viszont nem szídható,mert nagyon jó benne.A torzítása szintén témától függően értékelhető,de lényegében erős.A hóesést-esőt mértékkel jól bírja aránylag,de nem vízálló.A zoom-ot kevésnek találtam idővel.A jövőben viszont az USM elvárt lett,mert remek konstrukció.

    A sigma 18-200-hoz is volt szerencsém 2006-2008 között(eisa díjas féle) bár nem OS verzió,de a felépítése bizonyára nem változott s ez a lényeg most. A képével elégedett voltam s a fókusz is elfogadható volt.A zoom stabilan tartotta magát a második év felé is,nem lötyögött.Sőt az volt a baj,hogy kezdett megszorulni s vitte a zoomgyűrű a fókuszgyűrűt néha magával MF módban.Nem volt leejtve vagy megütve.Szétbontva egy katasztrófális konstrukcióval szembesültem,amely nem is volt meglepő,hogy megszorult.
    Érthetően fogalmazva aluminium "csövek"gyenge felületi kezeléssel ellátva csúsztak szárazon egymáson.Lényegében javítható volt a hiba,de ez csak egy tapasztalatom a sigma egyik objektívjéről.
    Néhány képre próbáltam 2009 nyarán 18-125 OS-t s kicsit szorulós volt a zoomja,mint a 18-200-nak s torzítása is volt láthatóan.A HSM elég erős benne,de néha vacilált.Maradt a boltban.
    Idén egy üzletben próbáltam a sigma 10-20 3.5 obit.A fókuszálása hihetetlenül pontatlan volt.A vázon hiába kalibráltam bármit a gépen,az szinte folyton tévesztett.Persze lehet csak kifogtam mindig egy rosszabb darabot...

    Létezik a Tamron 18-270 VC is,amelyről írtak jót s rosszat,de kirándulós obinak keresztelték.Sajnos erről nincs tapasztalatom,de apróbb testvéréről ismerőstől hallva egy pici igen.A képi minősége a szokásos lényegében.A sigmával ellentétben a tamron-nál kijár a zoom bejáratás után.

    Szóval,a canon obik talán még a legjobb választás bár,hogy melyik azt egy személyes kipróbálással tudnád eldönteni egy boltban,ahova viszed magaddal gépedet s próbaképeket csinálsz.
    A mai kínálatot látva a 17-85 s 18-135(itt nincs IS) vagy 28-135(oda a nagylátószög sajnos ennél) között gondolkodnék,de az USM-et megismerve már sejted választásomat...

    Üdv.

    [ Szerkesztve ]

    Korrektül az üzletben az életben!

Új hozzászólás Aktív témák